Тупурко: БЦ и Киро се виновни за референцата ФИРОМ

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Значи коа се води дискусија се пишуваат аргументи, а оној што реплицира треба да напише издржан контра аргумент....конташ ?

Инаку дискусијата би се свела на она твоето - како знаеш, од кај знаеш дека е точно.

Еве и јас ќе ти одговорам во твој стил.

Знам бе :toe:
Од кај знаеш па ти дека тоа не е точно ? :baeh:
Е па во тоа е бургијата што врска немаме што праеле тие таму и како преговарале а овде продаваме мадина за бубрези.(некој ќе ни земел насила нешто, морало така оти ќе сме изгубеле се,итн итн)Не знаеме ние ништо само знаеме дека ФИРОМ си остана иако не лажеја дека ќе биде за кратко.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Е па во тоа е бургијата што врска немаме што праеле тие таму и како преговарале
Епа можеби ти врска немаш....ама јас имам. И тоа што го знам, по пат на дискусија го изнесувам овде на форумов.

Затоа или понуди ми некој контра аргумент, или престани бесцелно да ми реплицираш.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.885
Поени од реакции
12.419
иако не лажеја дека ќе биде за кратко.
Поточно за 2 месеци. Секој број на Фокус на насловна имаше потсетник за г-динот претседател на (БЈ)РМ во стил "претседателе што стана, поминаа 2 месеци, а нашето име сеуште не е вратено" (or something).

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
Вината за референцата паѓа И на македонскиот народ. Кој ги бираше Бранко и Киро. И после воведувањето на референцата пак продолжи да ги бира.

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Многу јасно, тоа и малите деца денес го знаат.
Тие беа на власт тоа време и нормално дека се виновни, исто како што ќе е виновен Грујо ако го сменат името за време на неговата власт.
Оние кои не го признаваат тоа се или наивни или се некои политички војничиња:toe:

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Епа можеби ти врска немаш....ама јас имам. И тоа што го знам, по пат на дискусија го изнесувам овде на форумов.

Затоа или понуди ми некој контра аргумент, или престани бесцелно да ми реплицираш.
Е па ете ти мал аргумент е тоа што уште сме ФИРОМ?Значи сепак некој лажел.Така?Поточно некој нити преговарал него само прифаќал тоа што му се наложило.А како последица од тие глупости изгледа ќе мораме секогаш да бидеме тие кои ќе попуштаат.И уште еднаш ако неќеш кажи и нема да ти реплицирам,а ти ќе треба да се потрудиш со поверодостојни аргументи оти не извади ништо ново.

Вината за референцата паѓа И на македонскиот народ. Кој ги бираше Бранко и Киро. И после воведувањето на референцата пак продолжи да ги бира.
И ова држи.Апсолутно.Но знаеш што е потрагично?Што еве уште некој му верува.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Многу јасно, тоа и малите деца денес го знаат.
Тие беа на власт тоа време и нормално дека се виновни, исто како што ќе е виновен Грујо ако го сменат името за време на неговата власт.
Оние кои не го признаваат тоа се или наивни или се некои политички војничиња:toe:
За секаква промена на име,виновни се најпрвин оние кој ја представуваат власта,а потоа народот што ги избрал и ги оставил живи после промената.:toe:

R

RAYTHEON23

Гостин
Не. Само ќе бидат виновни за: минатата промена на име, анационализирање на знамето, промена на уставот, најголемо местење избори во историјата на Македонија, давање на стотици илјади државјанства на косовски Албанци и верувај дека може да се надополнува листава до бескрај со работи како остварување на баснословни добивки со продавање нафта на милошевичевата воена машинерија во време на меѓународно ембарго...

Секако најголема заслуга им е приватизацијата која економски и морално уништи најголем процент од фамилиите со вработени членови, само за слојот на директори да ги заграби во лична сопственост уништените фирми, поевтино.
за ова стотици илјади некако не ми е таман бројката...ама ај...налет.

а велиш фирмите уништени....ОДГОВАРА НЕКОЈ...ИЛи СЕ РАКА ПОДРАКА
криминалот не е партиски...универзален....колку фабрики се реактивирани????????????

сега треба да гледаме денеска што ке направиме....другото е романтизам

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
за ова стотици илјади некако не ми е таман бројката...ама ај...налет.

а велиш фирмите уништени....ОДГОВАРА НЕКОЈ...ИЛи СЕ РАКА ПОДРАКА
криминалот не е партиски...универзален....колку фабрики се реактивирани????????????

сега треба да гледаме денеска што ке направиме....другото е романтизам
Да не сакаш да кажиш и ти тоа што било било гледај сега?

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
За секаква промена на име,виновни се најпрвин оние кој ја представуваат власта,а потоа народот што ги избрал и ги оставил живи после промената.:toe:
Сосема јасно е тоа, туку читам некои наназад и покрај се' ги бранат господата БЦ и КГ.:toe:

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
Се работи за степен на вина. Јас повеќе мислев на изостанување на реакција од страна на народот во тој момент. Инаку кога човек бира не може да знае со сигурност што избраниот ќе направи.

R

RAYTHEON23

Гостин
Сосема јасно е тоа, туку читам некои наназад и покрај се' ги бранат господата БЦ и КГ.:toe:
не ги бранам тие господа....гајле ми е!!!!

јас зборам од аспект на влада како постапиле...конкретно за името не го оправдувам но ете ембаргото беше...војната во југославија...паника..губење на 20 милионски пазар(то од војната)

и се е јасно!!!!!!!!

а БЦ не би го обвинил колку КИРО оти киро повеке оди со љубчо...ви текнува...на неговата изјава ние сме словени од карпатите бла бла....

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
не ги бранам тие господа....гајле ми е!!!!

јас зборам од аспект на влада како постапиле...конкретно за името не го оправдувам но ете ембаргото беше...војната во југославија...паника..губење на 20 милионски пазар(то од војната)

и се е јасно!!!!!!!!

а БЦ не би го обвинил колку КИРО оти киро повеке оди со љубчо...ви текнува...на неговата изјава ние сме словени од карпатите бла бла....
не мислев на тебе, но штом се пронајде .. :pos: :smir:
ок, нема врска, не ги читав подлабоко коментариве на темава, читнав чат пат по некој, повеќе во мојот одговор на темава се раководев од насловот :)

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Се разбира,секогаш ќе има такви,некои тоа го прават за всушност да не ја превземат вината од тоа што им давале безрезервна подршка и на БЦ и КГ како “слепци“,па сега од срам сеуште веруваат во нивните искрени намери.:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom