Трчање, Скопски Маратон и останати атлетски настани во Македонија

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Дечки ај совет од кај да земам:
слушалки некои не многу скапи ама да не ми излегуваат од уши при трчање...
стегач за на рака за телефонот (футрола како и да се вика чудово мислам дека ќе ме сватите)
Ви благодарам :)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.447
стегач за на рака за телефонот (футрола како и да се вика чудово мислам дека ќе ме сватите)
Verbatim Flexi Hook од Emi Media. Мислам околу 350 дека беа.
Држач за телефонот зависи од моделот на телефонот, нели... Трк до пазарче, сигурно ќе најдеш нешто.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.905
Поени од реакции
11.245
Јас користам Сони слушалки, не од тие што влегуваат скроз во уво (ме нервираат) туку обични. Не испаѓаат и звукот им е одличен, 450 денари од продавницата на Сони во ГТЦ.
За футроли, од зелен пазар имаш повеќе избор.

Него изненаден сум што според моите критериуми Најк направиле најдобра апликација за трчање, со Ендомондо ми го тупеа доста луѓе, не е ништо посебно. Од сите апликации што ги пробав ниедна нема интегриран музички плеер, нешто што Најк го има и е free цела апликација... Штета што морам да го сменам цело време ми прави crash, веројатно продолжувам со RunKeeper.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967

MajMyH

Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Дечки вечерва удрив едно кардио околу 8 часот, али некако ме искина слабината уште после првите 2 круга (1 круг е околу 700метри).
Друго сакав да прашам, дали имате некој деновиве трчано рано наутро или касно навечер покрај кеј, ладно е или не е за трчање покрај кеј во тој дел од денот. Јас трчав покрај пруга на патеката али ноќно време таму прст пред око не се гледа, а дење немам време.

Член од
21 септември 2012
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.443
Пријателе, јас трчав прееска... мала проба да направам, треба 3.2км за 13:30мин да се истрчаат. Како за прв пат е одлично, со оглед на ладниот воздух на кеј кој не е баш пријатен за трчање. Ладно не е, ама воздухот прави проблеми. Шалче земи си, намести го убаво и немаш гајле, макар и -10 е.

http://runkeeper.com/activity?userId=19030104&trip=256008960

MajMyH

Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Пријателе, јас трчав прееска... мала проба да направам, треба 3.2км за 13:30мин да се истрчаат. Како за прв пат е одлично, со оглед на ладниот воздух на кеј кој не е баш пријатен за трчање. Ладно не е, ама воздухот прави проблеми. Шалче земи си, намести го убаво и немаш гајле, макар и -10 е.

http://runkeeper.com/activity?userId=19030104&trip=256008960
Ќе се пријавуваш на конкурсов за џандари шо е?
Гледам доста народ почна да трча од ко излезе конкурсов :D, за нареден пат набавив шалче нема гајле ;) Пробував истиот ден откако излезе конкурсот, 3200 метри за 14,03 секунди ги истрчав али немав одамна трчано, последните 3 пати оттогаш трчам поинаку, еден ден трчам повеќе километри, другиот ден ги трчам спринтови кратки, али нема да се пријавувам за конкурсот оти висината не ја исполнувам, а и врски немам :)

Член од
21 септември 2012
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.443
Ќе се пријавуваш на конкурсов за џандари шо е?
Гледам доста народ почна да трча од ко излезе конкурсов :D, за нареден пат набавив шалче нема гајле ;) Пробував истиот ден откако излезе конкурсот, 3200 метри за 14,03 секунди ги истрчав али немав одамна трчано, последните 3 пати оттогаш трчам поинаку, еден ден трчам повеќе километри, другиот ден ги трчам спринтови кратки, али нема да се пријавувам за конкурсот оти висината не ја исполнувам, а и врски немам :)

Не знам, ќе видам како ќе ми штракне мозокот у моментот. Може и да се пријавам. Утре ќе видам колку ќе намалам, под 13:00 мора да симнам /

А

Атомската мравка

Гостин
Некој да ми даде линк од добра програма за полумаратон (21км) да се истрча за 1.30 или 1.20 на пример ?

Малце преоптимистички можеби ама ќе пробам :)

Charon

Нинџа
Член од
31 октомври 2010
Мислења
428
Поени од реакции
1.104
Некој да ми даде линк од добра програма за полумаратон (21км) да се истрча за 1.30 или 1.20 на пример ?

Малце преоптимистички можеби ама ќе пробам :)

Еве програми од Ранкипер, ако ја имаш апликацијата уште подобро:
http://runkeeper.com/search/fitness-classes/running/finish-a-race/half-marathon-plans

А да ти кажам и мој совет, трчај 3-4 пати неделно. Tempo, fartlek, tempo, hill итн. и почни од мала должина пример 5 км и зголемувај полека до 21 км и кога ќе стигнеш до 21 повторно намалувај до кај 10. Последната недела трчај само мали должини 5 - 6 км и ден - два пред трка одмарај.

Вака трчав јас годинава, почнав на 15 февруари и до полумаратон истрчав 2 пати по 21 км (еднаш на кеј, еднаш до крст) и трката ја истрчав за 1:55, ми беше прв полумаратон.

За в година и јас ко тебе се надевам под 1:30 :D

Аууф сега проверив, 1:30 е 14 km/h просек :) сега за сега ми е 11 - 11.5 :LOL:

Kajgana Shop

На врв Bottom