Се враќа соседката од работа и по скалите гледа Трпеица го држи детето за нога и го симнува по скалите-трескајки го надоле по скалите.-Застанува соседката на Трпеица и зачудено ја прашува
- Море Трпеице што така си го затрескала детено по скалине-не гледаш ке му падне шапката
Трпеица
-не се грижи комшивке шапката му ја заковав со шајка-тешко да падне.
Трпе му се жали на својот татко
Тато,добив 3 кеца!
Е добро бе сине како доби 3 кеца?!!!
Трпе: Па по македонски пишувавме реченици и Никола напиша: Ана го сака Перо, Марко напиша: Ана го сака Митре и Стефан напиша: Ана го сака Трајче.
Таткото: Е добро бе таа Ана ку*виште невидено!!!
Трпе: Па и ја тоа го реков...
Таткото: Е добро бе а како по математика доби кец?!!!
Трпе: Па наставничката рече дека 2+3 е 5 и мене ме праша колку е 3+2?
Таткото: Па исти к*р!!!
Трпе: Па и ја тоа и го реков...
Таткото: Е добро бе, а како по веронаука доби кец?!!!
Трпе: Па наставничката викаше дека Господ е насекаде...кај нас дома, надвор...насекаде...и јас ја прашав:
- А наставничке и кај Цветко во подрум? И она ми вика: Да Трпе.
Таткото: Е жими ку*ов! Цветко нема подрум!
Трпе: Па и ја тоа и го реков.
Трпе бил гробар и баш копал еден гроб, кога ете доаѓа една баба и го прашува:
- Извинете, знаете ли можеби каде е оној мал гроб покрај големиот даб?
- А Трпе: Па добро бабо бе, што излегуваш кога не знаеш да се вратиш?
Си седеле Трпе и двајца индијанци во шаторот и одеднаш тропнува нешто надвор. Изглегува едниот индијанец да види и се слуша само едно ТУП и влегува во шаторот со модро око. Бидејки не им кажал што се случило излегува вториот индијанец да види кога пак ТУП и тој влегува со другото око помодрено. Радознал Трпе излегува последен да види што е работа кога се слуша двапати ТУП... ТУП... - Тогаш едниот индијанец смеејки му вели на другиот: Изгледа дека брат Трпе двапати нагазна на МОТИКАТА.
:pos2::pos2::pos2: