Трип-хоп

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.847
Поени од реакции
36.907
Ееееј, како сум ја прескокнал темава? Еве нешто од мене за вас:

Ова, иако е правец кој самите го нарекуваат Freak Folk, е нешто помеѓу поп, trip-hop и downtempo. Ги обожувам CocoRosie!

И Husky Rescue се хибрид. Пред се ambient, но и trip-hop, downtempo, electronica... И премногу ги сакам затоа што си ги открив онака, сосем случајно, сам, без никој да ми ги предложи. Одлични се, слушнете ги:

И прочитав некаде за Gorillaz дека не се trip-hop (што е сосема точно), но слушнете ја нивната Feel Good Inc. во изведба на Skye од Morcheeba:

Ако ми текне на уште нешто добро, ќе следува понатаму, сега нема шанси да ја заборавам темава!!! До тогаш, остајте ме на мира да преслушам се што вие до сега сте постирале ;)

Voice of Jericho

Twisted Firestarter
Член од
13 септември 2008
Мислења
301
Поени од реакции
137
Феноменален жанр. Малце забеган, но сум слушнал доста добри песни за да ми го променат мислењето, особено од Масив Атак и Морчиба. Мој актуелен бенд
Супер се дечкиве, добри нумери имаат, оваа ја издвоив као фаворит. :)

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.847
Поени од реакции
36.907
--- надополнето: 16 февруари 2013 во 13:22 ---
Една од моите најомилени. Секогаш ми носи едно посебно чувство кое не можам да го опишам, а најблиску се граничи со меланхолија. (y)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Bosnian-Herzegovinian Post-Rock/Ambient/Trip-Hop from Mostar! last.fm/music/Vuneny

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009