не би се согласил баш
Моето мислење од она што јас го знам е дека бурстот е ограничен со баферот на меморијата на апаратот а не со брзината на картицата. Побрза картица према мене значи побрз трансфер на големи слики (RAW формат) во апаратот и запис на клипови (споменатиот апарат е компактен со можност за снимање на клипови) значи побрза картица - побрз запис на слики али не само кај бурстот. Јас имав порано фуџи со брза (Н) олимупс XD kartica, со неа можев да снимам клип до максимум капацитет на картицата но со друга (M) - побавна картица, можев да снимам само минута или две.
Има уште една “ситница“ а тоа е дали апаратот можи да ја достигни брзината на картицата, имено дали апаратот може да префрла онолку податоци колку картицата може да прими. Упростено ќе земеш брза картица (пример Екстрем 3) која е побрза од апаратот и нема да видиш подобрување. Пошто класа 6 значи 10 МБ/скунда, треба да се види колку МБ/С самиот апарат испорачува...
http://www.photoreview.com.au/reviews/advanced/panasonic-lumix-dmcfz28.aspx
In Movie mode, which is selected via the mode dial, the length of recording time depends on the capacity of the SDHC/SD Memory Card. Up to 2GB per motion-image recording is supported. Panasonic recommends using a high-speed memory card with "10MB/s" or higher transfer speeds.