Третман на алергија од прашина и полен

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Да, баш со ова.Информирај се за што станува збор не туку мрчи
Знам точно за што станува збор и не мрчам. Како човек да не биде скептичен на алерготест со електроди? Терај си го хипи филмот.

С

Само Човек

Гостин
Знам точно за што станува збор и не мрчам. Како човек да не биде скептичен на алерготест со електроди? Терај си го хипи филмот.
офлеле, не се прави преку електроди,електродите се за друга ствар. Ајде вака иди провери у болница и после иди ваму ќе видиш дека е ист. Русите и Украинците се многу глуп народ според тебе.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.214
Поени од реакции
34.477
Интересно е тоа што се повеќе луѓе ми спомнуваат хомеопатска терапија (или информотерапија - алтернативна медицина). Луѓе што ми тврдат дека оваа пролет сеуште немаат кивнато и што се сигурни дека веќе не се алергични на полен. Ама, сумите кои ми ги спомнаа за прегледи и терапии се вртоглави. Преглед 4.000 денари, прва доза на терапија 300 евра, па секоја наредна (не знам колку се потребни) по 100 евра. Искрено, тие пари не би ги „фрлил“ на алергија на полен. Особено кога не знам дали ќе функционира. Вие што ја спомнавте „информотерапијата“ (или хомеопатската терапија), имате информација колку чини?

С

Само Човек

Гостин
Интересно е тоа што се повеќе луѓе ми спомнуваат хомеопатска терапија (или информотерапија - алтернативна медицина). Луѓе што ми тврдат дека оваа пролет сеуште немаат кивнато и што се сигурни дека веќе не се алергични на полен. Ама, сумите кои ми ги спомнаа за прегледи и терапии се вртоглави. Преглед 4.000 денари, прва доза на терапија 300 евра, па секоја наредна (не знам колку се потребни) по 100 евра. Искрено, тие пари не би ги „фрлил“ на алергија на полен. Особено кога не знам дали ќе функционира. Вие што ја спомнавте „информотерапијата“ (или хомеопатската терапија), имате информација колку чини?
Алергијата ја лечиш за цел живот.Значи нема да бидеш алергичен никад веќе, затоа и такви цени. Ај напрај математика колку пари ќе даваш по спрејови и апови кој реално не помагаат и ќе видиш дека е дури ефтино.Добра ствар е што може да не ја плаќаш терапијата додека не ти утврди конвенционалната медициа дека не си алергичен. За алергии лесно се нафаќаат за ваков чекор затоа што искуството кажува дека функционира 99,9% . Еј да и информотерапијата не е хомеопатската терапија. Биоинфоратиката и хомеопатијата се различни гранки на алтернативата .
ПС: сите ти даваат решенија од алтернативата зошто никој не видел аир од другава

Член од
22 јули 2011
Мислења
248
Поени од реакции
267
Нека не ве лаже господ да идете по овакви енергетски терапии, јас се заебав пред многу години, не мора и вие. Ептен ми е симптоматично што нигде не пишува кој е одговорен, се сомневам дека е една „госпожа“ што веќе 15 години оперира низ Македонија со разноразни енергетски терапии кои што имаат за цел само да ги осиромашат пациентите и ништо друго! У мое време госпожата се представуваше како доктор Костадинова а подоцна разбрав дека ни Д од доктор не била. Имаше „ординација“ на Партизанска во Скопје во близина на поликлиника Букурешт која што ја затвори поради голем број на незадоволни корисници а подоцна разбрав дека ова и било начин на оперирање и ја вртела цела Македонија со опремата.
--- надополнето: 16 мај 2012 во 12:59 ---
Иначе во борба против алергиите јас користам комбинација од лортадин и тропадол флу. За недела дена ја снемуе алергијата и тоа е тоа. Исто така многу помага физичка активност, редовен сон, избалансирана исхрана и што е можно помалку стрес.

С

Само Човек

Гостин
Нека не ве лаже господ да идете по овакви енергетски терапии, јас се заебав пред многу години, не мора и вие. Ептен ми е симптоматично што нигде не пишува кој е одговорен, се сомневам дека е една „госпожа“ што веќе 15 години оперира низ Македонија со разноразни енергетски терапии кои што имаат за цел само да ги осиромашат пациентите и ништо друго! У мое време госпожата се представуваше како доктор Костадинова а подоцна разбрав дека ни Д од доктор не била. Имаше „ординација“ на Партизанска во Скопје во близина на поликлиника Букурешт која што ја затвори поради голем број на незадоволни корисници а подоцна разбрав дека ова и било начин на оперирање и ја вртела цела Македонија со опремата.
--- надополнето: 16 мај 2012 во 12:59 ---
Иначе во борба против алергиите јас користам комбинација од лортадин и тропадол флу. За недела дена ја снемуе алергијата и тоа е тоа. Исто така многу помага физичка активност, редовен сон, избалансирана исхрана и што е можно помалку стрес.
енергетски ?

Член од
22 јули 2011
Мислења
248
Поени од реакции
267
енергетски ?
Па јас кога одев така ја претставуваше терапијата. У принцип ти даваат да држиш две електроди и пуштаат електромагнетно поле кое што демек го прочистува организмот бла бла... Коа видов електроди и кај овие информацискиве лекари коса на глава ми се крена. Доволно симптоматично е што во контакт делот нема наведено ниедно име на медицинско лице

С

Само Човек

Гостин
Па јас кога одев така ја претставуваше терапијата. У принцип ти даваат да држиш две електроди и пуштаат електромагнетно поле кое што демек го прочистува организмот бла бла... Коа видов електроди и кај овие информацискиве лекари коса на глава ми се крена. Доволно симптоматично е што во контакт делот нема наведено ниедно име на медицинско лице
типката немала пари да купи апаратура. Електродите се за да се дијагностицира е нергијаа на клеточно ниво. Тоа не е терапија . Тоа е ито ко магнетна да правиш. За терапија треба микрогенератори лабараторија изолрана од звук и сертификат за информотерапефт. Сертификатот се добива со полагање во научниот инститит во Киев. Гадно те заебале, какво ел. поле бре, апови ти прават у лаб. подоцнма врз основа на сите испитувања.

Член од
22 септември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
32
Мене ми ја имаат препорачано вакцината на Докиќ.. Цената мислам дека е 100 евра од вакцина.
12 години си терам со алергијава, во моментов сум ист ко тебе-станувам угушен, потечен, мрсулав.. И искрено, би фрлил толку пари. Доено ми е преку глаа. Зимно време не ми тече нос, а цело лето затнат.
Ко ќе удриш математиката, тие се парите.. Во последниве 12 години иам фрлено најмалку 3 терапии на апови и спрејови.. Така да, се исплати.

Член од
22 јули 2011
Мислења
248
Поени од реакции
267
типката немала пари да купи апаратура. Електродите се за да се дијагностицира е нергијаа на клеточно ниво. Тоа не е терапија . Тоа е ито ко магнетна да правиш. За терапија треба микрогенератори лабараторија изолрана од звук и сертификат за информотерапефт. Сертификатот се добива со полагање во научниот инститит во Киев. Гадно те заебале, какво ел. поле бре, апови ти прават у лаб. подоцнма врз основа на сите испитувања.
Ја сум изгорен и затоа си кажувам друг да не се заебе. Ако имаш позитивно искуство со институтов ок али мене од шарлатани лекари ми е преку глава и затоа сеа 10 пати све проверувам. Сајт на кој што нема наведено лице за контакт и кој е одговорен за терапијата одма ме асоцира на шарлатанство

С

Само Човек

Гостин
Ја сум изгорен и затоа си кажувам друг да не се заебе. Ако имаш позитивно искуство со институтов ок али мене од шарлатани лекари ми е преку глава и затоа сеа 10 пати све проверувам. Сајт на кој што нема наведено лице за контакт и кој е одговорен за терапијата одма ме асоцира на шарлатанство
малку разум да си имал ќе си сванел дека жената не е у ред,. држи електроди и ќе пројде, може ли у пп да ми кажеш како се вика типката. Инаку сајтот не е довршен , еве ти сајд добар http://inmed.org.ua/main/metod_of_informo/description-of-the-method/

Член од
22 јули 2011
Мислења
248
Поени од реакции
267
Мене ми ја имаат препорачано вакцината на Докиќ.. Цената мислам дека е 100 евра од вакцина.
12 години си терам со алергијава, во моментов сум ист ко тебе-станувам угушен, потечен, мрсулав.. И искрено, би фрлил толку пари. Доено ми е преку глаа. Зимно време не ми тече нос, а цело лето затнат.
Ко ќе удриш математиката, тие се парите.. Во последниве 12 години иам фрлено најмалку 3 терапии на апови и спрејови.. Така да, се исплати.
Другар ја стаи и ич не е задоволен. Цела зима си имаше мука ко у сред алергиска сезона а пролетва исти симптоми имаше ко уопште да не стаил вакцина.
негов коментар:… ja se zaebav so tie vakcin i 2 meseci koga mi e najubavavo zimo sezona se osekav koda sum nasred alergiska sezona
--- надополнето: 16 мај 2012 во 15:24 ---
малку разум да си имал ќе си сванел дека жената не е у ред,. држи електроди и ќе пројде, може ли у пп да ми кажеш како се вика типката. Инаку сајтот не е довршен , еве ти сајд добар http://inmed.org.ua/main/metod_of_informo/description-of-the-method/
Мене ми се представи како Доктор Костадинова. Нема зашо у приватна порака да пишамм нека знаат сите за каков шарлатан станува збор

Член од
21 март 2013
Мислења
379
Поени од реакции
1.080
Еве ме и мене, во клубот на алергичните.
Алергична сум на полен и прашина.
Значи, за мене пролет кога идеше беше смрт.
Наутро од дома неможев да излезам, во природа исто.
Одев на терапии, со некоја струја...нешто такво беше. Едни метални, како тегови ги држев во раце. Ама немаше резултати, само фрлени пари.
Еве сега секоја година, се послаби се симптомите. За разлика од тоа какви беа! И тоа ме радува.
Овој период сега примам спреј во нос, и Лоратадин по потреба.
Навикната сум веќе...и не и давам толку значење.

Член од
17 јули 2013
Мислења
1
Поени од реакции
0
Сите алергии во основата се функционален проблем на имуниот систем. Причина НЕЕ прашината, полен и недај боже слонце или сл. Тиа се поттекнувачи и со апови се ублажуваат последициве при што никогаш тиа НЕ делуваат на причинители. Всушност, причина се повеќегодишни латентни (скриени) инфекции за кои имуниот систем нема коначно решение. За жал тешко се дијагностицираат бидејки софистицирана диагностика е скапа и ретко се применува а класични диагностички методи за латентни инфекции не се прецизни.

Интересна е поврзаност со инфекции (во голем број присутни) от група на т.н. зооантропонози како што се паразити, борелии, рикеции и сл. или урогенитални инф. агенси како што се кламидии и сл. Доколку болва те има каснато, имаш расипан корен на некој заб (од надвор не се гледа) или почесто го правиш орален сех, подобро е да размислуваш на некои инфективен агенс но да се труеш со апови или недајбоже т.н. „антиалергиски вакцини“.

Инаку, имуниот систем ги поседува идеално најдобар механизам(и) да се справи со секој алерген само што во дати момент е зафатен со поголем проблем но што прашинава e или сл. па се како „хитна помоќ“ активираат т.н. компензаторни системи со алергиски манифестации.

Kajgana Shop

На врв Bottom