Тревога : Од јануари ќе има огромни скокови во цените на житото и храната

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Државата и плаќаме по 18 посто ддв на се, не дере на секој можен начин. Може од 2 и нешто милијарди буџет да тргне пари за поефтин леб, зејтин и шеќер . Како што можат Хрватска и Србија така можат и овие
Мене поефтин леб, зејтин и шеќер не ми треба. Во изминативе 5 барем години ни едно од тие не сум купил. Не знам зошто би ми одговарало да се поефтини.
Мене ми одговара да ми се намалат издатоците од платата за да не се финасира леб, зејтин и шеќер од моите пари.

--- надополнето ---

Може да помогне владата ама треба да го батали СРАЊЕТО Скопје 2014.
Бидејќи тоа се пари од народот од поскапувањата на давачките.
Владата нема што да помогне. Работи си ако ти се работи, ако не ти се работи оди надвор.
А спомениците не се ни предмет на расправа.
Тие се нешто кое е нужно и немаат никаква врска со тоа што некој нема леб да јаде.
И во Америка има милиони што немаат леб да јадат, ама власта си тера со национални интереси.
Плус, не можеш да му помогнеш на оној кој сам не сака да си помогне.

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Мене поефтин леб, зејтин и шеќер не ми треба. Во изминативе 5 барем години ни едно од тие не сум купил. Не знам зошто би ми одговарало да се поефтини.
Мене ми одговара да ми се намалат издатоците од платата за да не се финасира леб, зејтин и шеќер од моите пари.
Марија Антоанета дај не треси зелени, од издатоците кои ти ги даваш одат за администрација во која ти работиш . А не за леб, зејтин, и шеќер, дај боже да одеа за леб зејтин и шеќер. Дури и да ги скратат давачките нема да ја спречи олигархијата да ги крева цените .

Владата нема што да помогне. Работи си ако ти се работи, ако не ти се работи оди надвор.
А спомениците не се ни предмет на расправа.
Тие се нешто кое е нужно и немаат никаква врска со тоа што некој нема леб да јаде.
И во Америка има милиони што немаат леб да јадат, ама власта си тера со национални интереси.
Плус, не можеш да му помогнеш на оној кој сам не сака да си помогне.
Да и туниската влада не сакаше да даде некакво олеснување , затоа бен али избега од државата.
Поправо знаеш што во право си.
Нека остават вака

Колку повеќе срања се налупуваат толку повеќе е бесен народот. Осеќам јас дека ќе заминат во Марија Антоанета стил на гилотина

Гилотина има ли некој по дома ?

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Администрацијата треба да се намали, многу пати сум спомнувал, таа е тумор кој цица се.
А трошоците за храна ќе се движат така како што им е пазарната цена.
А ако државата се осмели да ги корегира, ќе заглави уште повеќе.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Не дроби бе ! На толкава беда да ми трошат 200 милиона па макар и да е некој светец кој ја спасил земјава од беда пак ќе мелам. Не ме интересира кои се статуите ме интересира како и со кој памет се трошат пари на глупости додека народот гладува .
Добро бе, незнам колку години имаш, ама не ми личиш на глуп човек..Што мислеше ти, ако не правеа споменици, тие милиони ќе ги поделеа на народот.? Ќе им пуштеа на сите по неколку иљади евра на жиро-сметка.? Или ќе отвореа фабрики, како што милуваат комуњарите да кажат..ЗАШТО ФАБРИКИ НЕ ОТВОРАТ..! , а држава не отвора фабрики.. Протреси ја малце главата и свати дека времето на комуњаризмот помина, друго општество сме денес

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.857
Да имаше од Тито ќе ќутевте и ти и он ко бува на к.р ... Него нема врска пљукајте по предците. нека ви е на чест
citro love На некој државата му е мајка а некој маќеа. Не може да се развие истото чувство. Некој најголема брига му е националноста, Aце, Фосилите... а на некој лебот. е сега, ако на некој децата му плачат за леб, а тој е патриот и само патриот - не знам што да му речам. Алал да му е.
Замислете си ситуација при разговор од богат и сиромав Во еден разговор, сиромашниот се изјаснува дека не му е гајле, ни за Аце, ни за брадоњите, ни за името, ни за знамето, ни за грбот, ни за интеграциите. Сето тоа богатиот го прифати со „Ииииии, ц ц ц, како смееш, човеку. Нашите предци се бореа за ова, го дадоа животот, а ти вака? А сиромавиот му одговара на богатиот:
- Немам време за тоа да размислувам. Ни на работа, а ни дома, кога се мислам како до први. Другите не го веруваа, оти како е не знаат. Патриотите гладни никогаш не биле. Нивниот проблем е името и Македонија. НА сиромашниот проблем му е едвај да дојде први за да земе плата за да преживее. Големи проблеми имаат двајцата. Сепак, Македонското прашање е нерешлив проблем, нели? Националното чувство е најголема движечка сила. Да, кај тие што тоа им е едниствен проблем. Другите се предавници.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Заптијо, не реков срам за тоа дека си против спмениците, ама ти на лична основа ги навреди Илинденците...вреѓаш национално чувство на цел народ! И едит,а ко си гладен те сваќам , и ја не сум најаден бог знае колку, ама не претерувај,зашто покрај стомак,човек има и душа

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Заптијо, не реков срам за тоа дека си против спмениците, ама ти на лична основа ги навреди Илинденците...вреѓаш национално чувство на цел народ! И едит,а ко си гладен те сваќам , и ја не сум најаден бог знае колку, ама не претерувај,зашто покрај стомак,човек има и душа
Како може да се вреѓа национално чуство на цел народ кога ги критикува градењето на споменици а не ликовите ? Споменици за кои немало ни јавна дебата ниту го прашале народот дали ги сака или не. Ако некој вреѓа овде некој тоа е тие што ги градат спомениците без да прашаат воопшто дали ги сакаат или не и одозгора дрско мелат дека тие што критикуваат се комуњари и само на комуњарите им пречело а како најдолни ѓубриња го спречија референдумот да се случи воопшто во скопје за тоа дали граѓаните ги сакаат тие споменици или не таму.

Понавредливо од тоа не можам да смислам

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Колку повеќе срања се налупуваат толку повеќе е бесен народот. Осеќам јас дека ќе заминат во Марија Антоанета стил на гилотина

Гилотина има ли некој по дома ?
Мислиш во нашиот домашен стил - да се претворат во политички мртовец а.к.а Бранко Ц.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Како може да се вреѓа национално чуство на цел народ кога ги критикува градењето на споменици а не ликовите ? Споменици за кои немало ни јавна дебата ниту го прашале народот дали ги сака или не. Ако некој вреѓа овде некој тоа е тие што ги градат спомениците без да прашаат воопшто дали ги сакаат или не и одозгора дрско мелат дека тие што критикуваат се комуњари и само на комуњарите им пречело а како најдолни ѓубриња го спречија референдумот да се случи воопшто во скопје за тоа дали граѓаните ги сакаат тие споменици или не таму.

Понавредливо од тоа не можам да смислам

Не знам од каде на каде мислиш дека парите кои работоспособните граѓани ги даваат за данок не би се согласиле да се трошат за јакнење на националното чувство и зацврстување на македонскиот идентитет, наместо да се ставаат на приватни сметки во странски банки.
Спомениците се бар видливо нешто каде се трошат народните пари, претходно истите испаруваа некаде.

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Мислиш во нашиот домашен стил - да се претворат во политички мртовец а.к.а Бранко Ц.
Море се надевам гилотина дека ќе заигра, редно е . Ниедна власт не се плаши од народов затоа и вакви глупости се случуваат, време е некој да им втера страв во коските на тие таму горе . Ако заминат како бранко црвенковски ќе воскресне БРАНКО и пак истата песна

--- надополнето ---

Не знам од каде на каде мислиш дека парите кои работоспособните граѓани ги даваат за данок не би се согласиле да се трошат за јакнење на националното чувство и зацврстување на македонскиот идентитет, наместо да се ставаат на приватни сметки во странски банки.
Тогаш зошто не дозволија референдум чим толку граѓаните се согласни ? М?
Со тоа ќе им ги затнеа устите на сите :)

cokance

Затишје пред курац.
Член од
11 август 2008
Мислења
686
Поени од реакции
145
сфати ја суштината на она што ти го кажа заптија во постот па после коментирај дали некого навредил или не, човекот убаво кажа а никого не навреди, посебно не илинденците, нити пак твојата "напатена" душичка

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
сфати ја суштината на она што ти го кажа заптија во постот па после коментирај дали некого навредил или не, човекот убаво кажа а никого не навреди, посебно не илинденците, нити пак твојата "напатена" душичка
Споменици на аце и БРАДОЊИТЕ од 1903.. Како да сватам,ало ? Што да сватам.. Брадоњите, мене ми личи на погрден збор..ако куди споменици нека куди, он го куди нивниот лик..и поз, многу "гладни" се насобравте,немам намера со секој од вас да разјаснувам криви дрини

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Споменици на аце и БРАДОЊИТЕ од 1903.. Како да сватам,ало ? Што да сватам.. Брадоњите, мене ми личи на погрден збор..ако куди споменици нека куди, он го куди нивниот лик..и поз, многу "гладни" се насобравте,немам намера со секој од вас да разјаснувам криви дрини
Искрено кажано се гледа дека сакате да ја фрлите во канта темава и добро ти оди тоа бар до сега кога немаш други аргументи,иначе искрено кажано КУР МЕ БОЛИ за брадоњите и аце од нив ништо немам ама се надевам само дека еден ден ке ти се најдат тебе тие споменици за да просиш по некое денарче под нив кога таткоти ке го затворат за крадење од народот

--- надополнето ---

шекерот 55 денари зејтинот 100 денари млеко за варење 37 денари епа у пичку матерна више и политика и влада и споменици

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Искрено кажано се гледа дека сакате да ја фрлите во канта темава и добро ти оди тоа бар до сега кога немаш други аргументи,иначе искрено кажано КУР МЕ БОЛИ за брадоњите и аце од нив ништо немам ама се надевам само дека еден ден ке ти се најдат тебе тие споменици за да просиш по некое денарче под нив кога таткоти ке го затворат за крадење од народот

--- надополнето ---

шекерот 55 денари зејтинот 100 денари млеко за варење 37 денари епа у пичку матерна више и политика и влада и споменици
Па и мене ташак ме боли ти што млеко немаш да купиш.. лузер, да му умре коза на комшијата, и гледај само за себе, а државата кој ја ебе..од такви сме на ова дереџе

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Па и мене ташак ме боли ти што млеко немаш да купиш.. лузер, да му умре коза на комшијата, и гледај само за себе, а државата кој ја ебе..од такви сме на ова дереџе
Зошто да се жртува за државата кога државата го дере и одозгора ништо не му дава за некои таму да имаат спортски коли и куќи на водно ?

Kajgana Shop

На врв Bottom