Тревога : Од јануари ќе има огромни скокови во цените на житото и храната

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Зошто да се жртува за државата кога државата го дере и одозгора ништо не му дава за некои таму да имаат спортски коли и куќи на водно ?
Kажи ми само, цените само кај нас ли растат или тоа е глобално..колку е зејтин во Србија и Хрватска..? Колку е брашното и месото таму..Немој да ми кажеш дека имаат повисок стандард

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Па и мене ташак ме боли ти што млеко немаш да купиш.. лузер, да му умре коза на комшијата, и гледај само за себе, а државата кој ја ебе..од такви сме на ова дереџе
КОЈ ЈА ЕБЕ И ТЕБЕ И НЕЈЗЕ И ТВОЈТЕ ИДОЛИ колку побрзо ве снема од лицето на земјата толку подобро за сите штета што го дишете воздухов премногу е драгоцен за да вие го конзумирате

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.855
Зошто да се жртува за државата кога државата го дере и одозгора ништо не му дава за некои таму да имаат спортски коли и куќи на водно ?
Точно така. Не треба да одиме по принципот на ГЛУПАВИТЕ КЕНЕДИЕВИ ИЗРАЗИ НА РЕЛАЦИЈА ДРЖАВА ЧОВЕК ДРЖАВА. - Од типот не гледајте што ќе направи државата за вас туку гледајте вие да направите за државата.

Што направи државата за бранителите од 2001 година?? Којшто тие доста направија за државата и Плус криви испаднаа.

А на Качаците ќе им обезбеди боречки пензии.

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Kажи ми само, цените само кај нас ли растат или тоа е глобално..колку е зејтин во Србија и Хрватска..? Колку е брашното и месото таму..Немој да ми кажеш дека имаат повисок стандард
Растат исто цените само што Србија и Хрватска веќе изготвија план некако да ги намалат цените

Инаку, Владата на Србија завчера имаше итен состанок по иницијатива на српската Народна банка. Кај нив алармот е вклучен бидејќи до септември порастот на потрошувачките цени е зголемен за 7,3 отсто, од кои 2,4 отсто и' отпаѓаат на храната што најчесто се купува. Српската влада одлучи најдоцна за една недела да се дефинираат нови механизми и мерки за стабилизација на пазарот со земјоделските и прехранбени производи. Ќе се бараат нови решенија во увозно-извозните механизми за првите неколку месеци од следната година. Целта е да се смири пазарот и да се отстрани недостигот на одредени продукти, посебно на млеко и на месо. Големите кланичари и преработувачи во Србија, сепак, изразуваат сомневање и со резерва гледаат на тоа дека ќе дојде до трајна стабилизација на пазарот во однос на цените.

- Во државите на Балканот не може за два дена да предвидите што ќе се случи со цените на храната и на суровините, а исто така и на готовите производи. Истото важи и за понудата. Се' се одвива стихијно и така се приспособуваме. Се прават дневни договори - велат во месната индустрија „Матијевиќ“.

Хрватската влада уште минатата недела реагираше на најновите анализи на Организацијата за храна на Обединетите нации, која предвидува можен пораст на цените на храната в година и до 40 отсто. Таму неделава се бараат конкретни механизми за стабилизирање на претстојните ценовни шокови.
http://www.dnevnik.com.mk/print.asp?ItemID=5FDB2D34F4CEB1489E77DC0795459CB1

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Растат исто цените само што Србија и Хрватска веќе изготвија план некако да ги намалат цените
Изготвуваат некако да ги намалат..ама уште не ги намалиле..кој и план да го донесат,може да има само минимални ефекти

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Изготвуваат некако да ги намалат..ама уште не ги намалиле..кој и план да го донесат,може да има само минимални ефекти
Не баш минимални ефекти, веќе изготвиле план а веројатно и го имплементирале до сега за разлика од нас они немаат килава администрација ниту политичарите се однесуваат како Марија Антоанета : дајте им колачиња да јадат
Во 2008 имаше истиот проблем на овие нашиве им текна во последен момент сите беа среќни што ги стабилизираа цените на лебот, зејтинот и млекото

Само што сега сме банкрот па на се се крати ( освен на партиски војници )

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Не баш минимални ефекти, веќе изготвиле план а веројатно и го имплементирале до сега за разлика од нас они немаат килава администрација ниту политичарите се однесуваат како Марија Антоанета : дајте им колачиња да јадат
Во 2008 имаше истиот проблем на овие нашиве им текна во последен момент сите беа среќни што ги стабилизираа цените на лебот, зејтинот и млекото

Само што сега сме банкрот па на се се крати ( освен на партиски војници )
Aуу немој бе..не сум знаел дека Србите и Блгарите имале толку ефикасна администрација, а политичарите им се мед и млеко :pos:

И ај ако сакаш објасни ми, ја незнам...како тоа сме банкрот ?? молим те

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Aуу немој бе..не сум знаел дека Србите и Блгарите имале толку ефикасна администрација, а политичарите им се мед и млеко :pos:

И ај ако сакаш објасни ми, ја незнам...како тоа сме банкрот ?? молим те
Имаш тема ја отворив :)
Политичарите не им се мед и млеко ама ако ги ставиш во споредба со нашиве изгледаат далеку подобро. На секој ценовен шок на време имплементираат мерки , иако крадат и се корумпирани знаат каде е мерката за разлика од нашиве.
Колку и да се обидуваш да ги оцрниш за да се утешиш дека овде не е така лошо мрзам да те разочарам каде каде се подобри од нашиве :)

cokance

Затишје пред курац.
Член од
11 август 2008
Мислења
686
Поени од реакции
145
Па и мене ташак ме боли ти што млеко немаш да купиш.. лузер, да му умре коза на комшијата, и гледај само за себе, а државата кој ја ебе..од такви сме на ова дереџе
не е до државата до власта е, ама со полуписмени неможеш да се разбереш...
која е логиката да ги навредуваш оние кои немаат исто мислење со твоето? незнеш? ќе ти кажам, оној кој нема интелигентен одговор за да врати, секогаш почнува да навредува и пцуе.
убаво од тебе што им се ситиш на оние кои немаат пари да купат основни работи за живот, појди у партија таму ќе те поддржат, тука не.
државата наша по устав е социјална држава треба да се грижи за народот, а ова е се освен социјална држава денеска, ама ти си партиско полуписмено војниче и нема да разбереш туку осеќам дека и мене ќе ме пцуеш сега. :)
искулирај малку и слушни ги и другите, почитувај ги, имај си сопствен став и кажи го, ама не ги терај другите да го прифатат
поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom