Тргување со странски хартии од вредност и недвижности

Член од
25 август 2016
Мислења
438
Поени од реакции
318
Ова ме потсети на култниот "виц" што кружеше на времето за М.

Бтв. Во УЈП, секако мора да ги пријавиш

Update:
Прашав во НРБМ и рекоа дека немаме обврска да пријавуваме, они ги следеле секако.

Така да нема потреба од дополнителни извештаи. :)

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
Update:
Прашав во НРБМ и рекоа дека немаме обврска да пријавуваме, они ги следеле секако.

Така да нема потреба од дополнителни извештаи. :)
Што следеле??? Интерактив брокерс???

Следат можда наши домашни банки и брокери за странство, ама овиее странскиве малку потешко.

Член од
12 септември 2020
Мислења
15
Поени од реакции
11
Што следеле??? Интерактив брокерс???

Следат можда наши домашни банки и брокери за странство, ама овиее странскиве малку потешко.
Ги следат веројатно трансферите на девизи под таа шифра за купување, што е и логично.

Како и да е, олеснување е што не мора да даваш изјави и секоја промена кај брокерот при купи / продај.
Автоматски споено мислење:

Ова ме потсети на култниот "виц" што кружеше на времето за М.

Бтв. Во УЈП, секако мора да ги пријавиш
Тоа да, во УЈП секако си пријавувам и си плаќам.

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
Ги следат веројатно трансферите на девизи под таа шифра за купување, што е и логично.

Како и да е, олеснување е што не мора да даваш изјави и секоја промена кај брокерот при купи / продај.
Автоматски споено мислење:

Тоа да, во УЈП секако си пријавувам и си плаќам.
Што пријавуваш?

Член од
15 ноември 2014
Мислења
331
Поени од реакции
319
Член од
6 октомври 2017
Мислења
240
Поени од реакции
150
se treseshe gora se rodi glushec, ke bidi muabetot.
na booking.com mu trebaa 2 godini da se konsolidira i da pocne da belezhi rast i toa vo edno drugo vreme i so mnogu pogolem pazaren segment.
vo istoriski najloshata god. za turizmot ke mu treba dolgo vreme za detskite bolesti. nema da se sluci nisto senzacionalno.
Изгледа дека проценката и стартот се малку височки, можно е дури да се преполови па на пролет да тера горе оти светов едвај чека да излезе од дома и да почне да патува. Ќе видиме.

Член од
18 ноември 2019
Мислења
85
Поени од реакции
65
Добро овие на МК топиков се преоптеретни со ПКБ и слични гомна, туку вие овде читате нешто пратите или кафекуварки @Blizzard сте? Оваа недела голем настан никој ништо ццц

Член од
10 април 2013
Мислења
1.118
Поени од реакции
714
Добро овие на МК топиков се преоптеретни со ПКБ и слични гомна, туку вие овде читате нешто пратите или кафекуварки @Blizzard сте? Оваа недела голем настан никој ништо ццц
Ne znam dali mislus na nastanite okolu delistiranjeto na BABA od NYSE? Mislis li deka moze da se sluci toa, i dali toa znaci deka BABA ne e za kupuvanje sega ?Dobro ,znam deka i ako se sluci delistiranjeto ke bide za 3 god.,ama sepak.....

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
AirBnB IPO cenata e visocka, no ke ima mnogu FOMO spored mene, moze da otide i do 100 pa posle da se izdigne nazad. Kako i da e, ako izleze na 50, ke bide 100 vo naredni 2-3 godini pa i porano, toa e mojata prognoza. Sto bi znacelo deka moze 30% godino da se lapa.

Koga ke projde covid sranjevo ke prkne, konceptot i biznis modelot na kompanijata e odlicen.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.791
Поени од реакции
1.702
Доста битен е терминот, времето и одлуката кога да се оди на ИПО, кога веќе си етаблиран бренд немаш некое гајле за голем успех, еден добар пример за ИПО ми е Фејсбук, излегоа во добар момент кога го развија Бизнисот, верувам дека слично ќе биде и со Airb&b

Kajgana Shop

На врв Bottom