Со 100.000 и 5% месечно доаѓа по 500 евра месечно без да трошиш ништо ама со оглед дека според мене 5% е многу реално е 2-3%...или 200-300 месечно за да имаш мал ризик. Но со оглед дека треба по 3-4 часа да работиш. Или главна или сериозна дополнителна работа ќе ти биде...со 10000 евра купуваш државна работа и плата по работен час. Или со 10.000 евра можеш многу друго да работиш кое е легално без да се плашиш дека УЈП ќе ти земе 70% за непријавена работа. А за да ти исплати ти треба 50.000 евра. Според мене треба малку да си чукнат за да работиш на Форекс...1. Може за исти пари да се најде друга работа со 0 ризик. 2. Да туриш 10-50.000 евра на илегална работа треба да преземеш преголем ризик за таа добивка. 3. Работиш поприлично досадна и некреативна работа која не исполува.
Ако сакаш да дремеш и да ти работат парите подобра опција се МСЕ, Недвижности и твој личен бизнис или нешто да научиш па да фриленсаш. Форекс не е многу примамлива работа во денешно време.
Treba da go sakas toa sto go rabotis. Jas trguvam na H4 time frame i mi treba po 5 minuti okolu 4 pati na den ( 11:00 , 15:00 , 19:00 i 23:00 casot) da proveram dali imam dobar setup i 5 dopolnitelni minuti ako ima dobar trade da vlezam. Obicno imam 3 do 4 trades nedelno.
Vo slobodnoto vreme testiram (backtesting) , gi vnesuvam trejdovite vo journal , pravam statistiki , citam knigi i gledam videa.
Za mene trading ne e rabota , tuku e nesto sto go sakam i uzivam da go rabotam.
Trejdingot e kako zanat i ako ja sovladas kako vestina ke ti sluzi mnogu vo zivotot.
Osven Forex trguvam i commodities , stocks , indices i crypto valuti. Principot e ist.
Ne ja razbiram tvojata logika deka 5 % return mesecno e mnogu malce.
Ako mozes konstantno da pravis 2 - 3 % mesecno , mozes da davas signali na pretplatnici ( okolu 50 $ mesecna pretplata). Dovolno e da imas 100 pretplatnici.
Mozes da menadziras pari na investitori.
Od druga strana fondovite ke se tepaat da te zemat da rabotis za niv. Da ne zborime za zarabotuvacka.
Ima traders sto trguvaaam na daily i weekly charts i im treba ednas dnevno da gi pregledaat chartovite. Komotno mozes da rabotis i trguvas.
Nema potreba da visis cel den pred kompjuter.
Ne ja razbiram tvojata logika deka 5 % return mesecno e mnogu malce.[DOUBLEPOST=1519930498][/DOUBLEPOST]
compounding na margin nekako ne mi se prae. Ama pa nogu pozitivni rezultati dava na 10 godishen backtest. 3-4 trejdvi u deno (6-8 round turn) ama zagrizhuva me ko ima negativni meseci.
Izvinjavam se na angliskio ama na angliski go nauchiv celoto ovoa. Haha[DOUBLEPOST=1519923329][/DOUBLEPOST]
Srekja so ne zhiveam u MK.
Treba da go sakas toa sto go rabotis. Jas trguvam na H4 time frame i mi treba po 5 minuti okolu 4 pati na den ( 11:00 , 15:00 , 19:00 i 23:00 casot) da proveram dali imam dobar setup i 5 dopolnitelni minuti ako ima dobar trade da vlezam. Obicno imam 3 do 4 trades nedelno.
Vo slobodnoto vreme testiram (backtesting) , gi vnesuvam trejdovite vo journal , pravam statistiki , citam knigi i gledam videa.
Za mene trading ne e rabota , tuku e nesto sto go sakam i uzivam da go rabotam.
Trejdingot e kako zanat i ako ja sovladas kako vestina ke ti sluzi mnogu vo zivotot.
Osven Forex trguvam i commodities , stocks , indices i crypto valuti. Principot e ist.
Ne ja razbiram tvojata logika deka 5 % return mesecno e mnogu malce.
Ako mozes konstantno da pravis 2 - 3 % mesecno , mozes da davas signali na pretplatnici ( okolu 50 $ mesecna pretplata). Dovolno e da imas 100 pretplatnici.
Mozes da menadziras pari na investitori.
Od druga strana fondovite ke se tepaat da te zemat da rabotis za niv. Da ne zborime za zarabotuvacka.
Ima traders sto trguvaaam na daily i weekly charts i im treba ednas dnevno da gi pregledaat chartovite. Komotno mozes da rabotis i trguvas.
Nema potreba da visis cel den pred kompjuter.