Тргување со валути-FOREX

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.555
Поени од реакции
1.493
За тие што тргуваат форекс (демо или реална), идеја што сега ја разгледувам.

Ова е AUD/JPY нa H4, (на сликата) според графиконот, доколку треба да почне овој пар да расте, туку би требало да застане падот од последниве 3 дена.
Доколку тука е крајот (околу нивото 82.000), денес или евентуално рано утре би требало да добиеме формација дека цената ќе почне да расте, и тука да размислуваме да го купиме овој пар.

Причини за влез:
1. Имаме јасен растечки тренд на 4 часа (според една од стратегиите што ги тргувам)
2. Ова е веќе втор (можеби и трет) ценовен растечки бран во овој тренд, што ми дава до знаење дека трендот е веќе потврден.
3. Имаме точно одредено ниво околу кое цената е застаната, и исто така има повеќе елементи во одбрана на овој тренд.
- Повеќе растечки тренд линии
- Фибоначи ниво 61,8
- Психолошки значајно ценовно ниво, 82,000
- Највисоката точка на претходниот ценовен бран нагоре е исто така 82,000
4. Немаме контрадиткрони сигнали на долгорочно гледиште, тоест нема значајно ниво на отпор према горе.
5. Денес нема никакви значајни вести од Австралија и Јапонија што би можеле да го сменат целиот bias на овој пар (не знам bias како да го преведам)

Причини да не влеземе во позиција:
1. Главната тренд линија (светло сина) е скршена и ретестирана, и покрај тоа што може да нацртаме нова, не ми се допаѓа моменталата ценовна формација

Course of action:

Зумираме во помалиот временски интервал од 1H и бараме формација за прекин и раст во нагорна насока, на овој краткорчен опаѓачки тренд, и доколку добиеме валиден сигнал се влегува во buy позиција.

AUDJPY H4 potential long 12 november 2018.png
 
B

Bafra

Гостин
За тие што тргуваат форекс (демо или реална), идеја што сега ја разгледувам.

Ова е AUD/JPY нa H4, (на сликата) според графиконот, доколку треба да почне овој пар да расте, туку би требало да застане падот од последниве 3 дена.
Доколку тука е крајот (околу нивото 82.000), денес или евентуално рано утре би требало да добиеме формација дека цената ќе почне да расте, и тука да размислуваме да го купиме овој пар.

Причини за влез:
1. Имаме јасен растечки тренд на 4 часа (според една од стратегиите што ги тргувам)
2. Ова е веќе втор (можеби и трет) ценовен растечки бран во овој тренд, што ми дава до знаење дека трендот е веќе потврден.
3. Имаме точно одредено ниво околу кое цената е застаната, и исто така има повеќе елементи во одбрана на овој тренд.
- Повеќе растечки тренд линии
- Фибоначи ниво 61,8
- Психолошки значајно ценовно ниво, 82,000
- Највисоката точка на претходниот ценовен бран нагоре е исто така 82,000
4. Немаме контрадиткрони сигнали на долгорочно гледиште, тоест нема значајно ниво на отпор према горе.
5. Денес нема никакви значајни вести од Австралија и Јапонија што би можеле да го сменат целиот bias на овој пар (не знам bias како да го преведам)

Причини да не влеземе во позиција:
1. Главната тренд линија (светло сина) е скршена и ретестирана, и покрај тоа што може да нацртаме нова, не ми се допаѓа моменталата ценовна формација

Course of action:

Зумираме во помалиот временски интервал од 1H и бараме формација за прекин и раст во нагорна насока, на овој краткорчен опаѓачки тренд, и доколку добиеме валиден сигнал се влегува во buy позиција.

Прегледај го приврзокот 199428
Еве ти една прогноза за јенот, па можеби ќе ти се најде, а бидејќи пратиш детално, можеби ќе потврдиш дали е држи вода :

Nov. 9, 2018
US Dollar v Japanese Yen Spot closed today at 113790
Turning to the broader cyclical outlook, the map of the future is certainly interesting. Our next yearly target in time for a turning point is 2018 so caution is obviously suggested during this year since we have made a new high. Immediately, we are trading above last year's closing of 112.714, which would suggest that the market is at least making a temporary high. Without a cycle inversion indicated by a continue rally, then a correction into the next target due 2019 becomes possible. Currently, we are trading below our pivot point at this moment which resides at 764569, which is a bearish indication. Nonetheless, do not forget that the direction will also be determined by the Reversal System. The next Yearly Bullish Reversal stands at 121.840. The next Yearly Bearish Reversal resides at 80.250. Keep in mind that the last low was made back in 2016 so we are still in a reactionary position.

The historical major high took place back in 1990 and we have then witnessed a bearish subsequent trend for 27 years. The correction since that high has been a 47% decline with the next general key area to watch would be 77391 and a closing below this area would technically confirm an important correction is unfolding. There was a subsequent correction low that formed during 2011 and we have bounced some 49% which has been an appreciable up move to date. We have elected two short-term yearly buy signals during this bounce currently. This market on the yearly level has been consolidating and moving higher since the low established during 2011. However, we did elect 2 Bearish Reversals from the high formed on during 2015 which provided the decline into during 2016. Nonetheless, we have not elected any Bullish Reversals from the last low established during 2016, yet we have seen at last a knee-jerk reaction to the upside so far this past year. We not need to close above this year's high to infer a retest of resistance.

Making use of our Reversal System, our next Weekly Bullish Reversal to watch stands at 114.440 while the Weekly Bearish Reversal lies at 110.876. This provides a 3.11% trading range. Turning to the broader Monthly level, the current Bullish Reversal stands at 114.380 while the Bearish Reversal lies at 108.820. This, of course, gives us a broader trading range of a 4.86%. Immediately, we closed the last session trading at the 113.790, which is below this level on a daily closing basis at this moment. We need to close above this on a weekly basis to signal a rally is unfolding.

A possible change in trend appears due come December in US Dollar v Japanese Yen Spot so be focused. The last cyclical event was a high established back during October. Normally, this implies that the next turning point should be a low. However, the market has move to the downside so we could see a potential reaction low at that time frame. Last month produced a high at 114550 but closed on the weak side and so far, we are trading neutral within last month's trading range of 114550 to 111380. We need to breakout of this range to confirm the direction. Therefore, a close above will be bullish and a close below will warn of a possible decline.

Our Daily level momentum and trend indicators are both bullish 113495. Turning to the broader picture, our long-term trend is bullish while the cyclical strength indicator is neutral providing a mixed perspective of the market beyond the short-term.

Overall, looking at the weekly level on our models, this market is currently in a rising trend. We see here the trend has been moving up for the past 32 weeks. The previous weekly level low was 104570, which formed during the week of March 26th, and only a break of 111782 on a closing basis would warn of a technical near-term change in trend. The last high on the weekly level was 114534, which was created during the week of October 1st.

Critical support still underlies this market at 108710 and a break of that level on a monthly closing basis would warn that a sustainable decline ahead becomes possible. Immediately, the market is trading within last month's trading range in a neutral position. Looking at a broader time horizon, this market is in an uptrend position on all our monthly indicators for the near-term trend. We see here the trend has been moving up for the past 7 months. The previous monthly level low was 104560, which formed during March, and only a break of 110380 on a closing basis would warn of a technical near-term change in trend. The last high on the monthly level was 114550, which was created during October.


Оваа е за Кенгурот:
US Dollar v Australian Dollar Spot

Our next yearly target in time for a turning point is 2020. However, we also have a directional change due in 2020, which means we should keep an eye on that target ahead. So far, we have made a new high this year warning that a year-end closing below 1.2817 would suggest that a correction into the next target due 2020 where we could then move into the opposite direction for the next target due in 2021 becomes possible. Closing higher will suggest we could still press higher into 2020. Our pivot point for the year is 764569 which we are trading below right now and the market needs to maintain this posture to keep this direction in play. Remember that the key indicator remains the Yearly Reversal System. The next Yearly Bullish Reversal stands at 1.3322. The next Yearly Bearish Reversal resides at 1.1974.

The historical major high took place back in 2001 and we have then witnessed a bearish subsequent trend for 16 years. The correction since that high has been a 43% decline with the next general key area to watch would be 10146 and a closing below this area would technically confirm an important correction is unfolding. There was a subsequent correction low that formed during 2011 and we have bounced some 53% which has been a respectable advance to date. We have not elected any yearly buy signals during this bounce currently. This market on the yearly level has been consolidating and moving higher since the low established during 2011. However, we did elect 1 Bearish Reversal from the high formed on during 2016 which provided the decline into during 2017. Nonetheless, we have not elected any Bullish Reversals from the last low established during 2017.

Looking at our Reversal System, our next Weekly Bullish Reversal to watch stands at 1.4106 while the Weekly Bearish Reversal lies at 1.3816. This provides a 2.05% trading range. Turning to the broader Monthly level, the current Bullish Reversal stands at 1.4252 while the Bearish Reversal lies at 1.3362. This, of course, gives us a broader trading range of a 6.24%. Immediately, we closed the last session trading at the 13832, which is below this level on a daily closing basis at this moment. We need to close above this on a weekly basis to signal a rally is unfolding. Right now, the market is trading some 1.94% beneath that level.

A possible change in trend appears due come January 2019 in US Dollar v Australian Dollar Spot so be focused. The last cyclical event was a high established back during October. Normally, this implies that the next turning point should be a low. However, the market has been neutral for right now so caution is advisable. Watch the short-term trading levels for a hint of the next directional move into that target time frame. Last month produced a high at 14242 but closed on the positive side and so far, we have broken beneath last month's low 13817 closing yesterday at 13832. We now need to close beneath 13817 on a monthly basis to imply a technical reversal of trend to the downside for now.

Our Daily level momentum is bullish while the trend indicator is neutral providing a mixed short-term posture for the market. Turning to the broader picture, our long-term trend and cyclical strength indicators are both bearish reflecting resistance forming at 13811.

On the weekly level, the last important high was established the week of October 22nd at 14242, which was up 39 weeks from the low made back during the week of January 22nd. We have seen the market drop sharply for the past week penetrating the previous week's low and it closed lower. We are trading below the Weekly Momentum Indicators warning that the decline is very significant and we need to pay attention to the timing and reversals.

At this moment, this market is in a downward trend on all our indicators looking at the weekly level. We can see this market has been down for the past week. The last high on the weekly level was 14242, which was created during the week of October 22nd. The previous weekly level low was 12292, which formed during the week of January 22nd, and only a break of 13777 on a closing basis would warn of a technical near-term change in trend. However, we still remain above key support 13817 on a closing basis.

Critical support still underlies this market at 13362 and a break of that level on a monthly closing basis would warn that a sustainable decline ahead becomes possible. Nevertheless, the market is trading below last month's low warning of weakness at this time. On a broader perspective, this market remains in an uptrend posture on all our indicators looking at the monthly level. We see here the trend has been moving up for the past 9 months. The previous monthly level low was 12292, which formed during January, and only a break of 13675 on a closing basis would warn of a technical near-term change in trend.
 

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.555
Поени од реакции
1.493
Еве ти една прогноза за јенот, па можеби ќе ти се најде, а бидејќи пратиш детално, можеби ќе потврдиш дали е држи вода :

Nov. 9, 2018
US Dollar v Japanese Yen Spot closed today at 113790

Turning to the broader cyclical outlook, the map of the future is certainly interesting. Our next yearly target in time for a turning point is 2018 so caution is obviously suggested during this year since we have made a new high. Immediately, we are trading above last year's closing of 112.714, which would suggest that the market is at least making a temporary high. Without a cycle inversion indicated by a continue rally, then a correction into the next target due 2019 becomes possible. Currently, we are trading below our pivot point at this moment which resides at 764569, which is a bearish indication. Nonetheless, do not forget that the direction will also be determined by the Reversal System. The next Yearly Bullish Reversal stands at 121.840. The next Yearly Bearish Reversal resides at 80.250. Keep in mind that the last low was made back in 2016 so we are still in a reactionary position.

The historical major high took place back in 1990 and we have then witnessed a bearish subsequent trend for 27 years. The correction since that high has been a 47% decline with the next general key area to watch would be 77391 and a closing below this area would technically confirm an important correction is unfolding. There was a subsequent correction low that formed during 2011 and we have bounced some 49% which has been an appreciable up move to date. We have elected two short-term yearly buy signals during this bounce currently. This market on the yearly level has been consolidating and moving higher since the low established during 2011. However, we did elect 2 Bearish Reversals from the high formed on during 2015 which provided the decline into during 2016. Nonetheless, we have not elected any Bullish Reversals from the last low established during 2016, yet we have seen at last a knee-jerk reaction to the upside so far this past year. We not need to close above this year's high to infer a retest of resistance.

Making use of our Reversal System, our next Weekly Bullish Reversal to watch stands at 114.440 while the Weekly Bearish Reversal lies at 110.876. This provides a 3.11% trading range. Turning to the broader Monthly level, the current Bullish Reversal stands at 114.380 while the Bearish Reversal lies at 108.820. This, of course, gives us a broader trading range of a 4.86%. Immediately, we closed the last session trading at the 113.790, which is below this level on a daily closing basis at this moment. We need to close above this on a weekly basis to signal a rally is unfolding.

A possible change in trend appears due come December in US Dollar v Japanese Yen Spot so be focused. The last cyclical event was a high established back during October. Normally, this implies that the next turning point should be a low. However, the market has move to the downside so we could see a potential reaction low at that time frame. Last month produced a high at 114550 but closed on the weak side and so far, we are trading neutral within last month's trading range of 114550 to 111380. We need to breakout of this range to confirm the direction. Therefore, a close above will be bullish and a close below will warn of a possible decline.

Our Daily level momentum and trend indicators are both bullish 113495. Turning to the broader picture, our long-term trend is bullish while the cyclical strength indicator is neutral providing a mixed perspective of the market beyond the short-term.

Overall, looking at the weekly level on our models, this market is currently in a rising trend. We see here the trend has been moving up for the past 32 weeks. The previous weekly level low was 104570, which formed during the week of March 26th, and only a break of 111782 on a closing basis would warn of a technical near-term change in trend. The last high on the weekly level was 114534, which was created during the week of October 1st.

Critical support still underlies this market at 108710 and a break of that level on a monthly closing basis would warn that a sustainable decline ahead becomes possible. Immediately, the market is trading within last month's trading range in a neutral position. Looking at a broader time horizon, this market is in an uptrend position on all our monthly indicators for the near-term trend. We see here the trend has been moving up for the past 7 months. The previous monthly level low was 104560, which formed during March, and only a break of 110380 on a closing basis would warn of a technical near-term change in trend. The last high on the monthly level was 114550, which was created during October.


Оваа е за Кенгурот:
US Dollar v Australian Dollar Spot

Our next yearly target in time for a turning point is 2020. However, we also have a directional change due in 2020, which means we should keep an eye on that target ahead. So far, we have made a new high this year warning that a year-end closing below 1.2817 would suggest that a correction into the next target due 2020 where we could then move into the opposite direction for the next target due in 2021 becomes possible. Closing higher will suggest we could still press higher into 2020. Our pivot point for the year is 764569 which we are trading below right now and the market needs to maintain this posture to keep this direction in play. Remember that the key indicator remains the Yearly Reversal System. The next Yearly Bullish Reversal stands at 1.3322. The next Yearly Bearish Reversal resides at 1.1974.

The historical major high took place back in 2001 and we have then witnessed a bearish subsequent trend for 16 years. The correction since that high has been a 43% decline with the next general key area to watch would be 10146 and a closing below this area would technically confirm an important correction is unfolding. There was a subsequent correction low that formed during 2011 and we have bounced some 53% which has been a respectable advance to date. We have not elected any yearly buy signals during this bounce currently. This market on the yearly level has been consolidating and moving higher since the low established during 2011. However, we did elect 1 Bearish Reversal from the high formed on during 2016 which provided the decline into during 2017. Nonetheless, we have not elected any Bullish Reversals from the last low established during 2017.

Looking at our Reversal System, our next Weekly Bullish Reversal to watch stands at 1.4106 while the Weekly Bearish Reversal lies at 1.3816. This provides a 2.05% trading range. Turning to the broader Monthly level, the current Bullish Reversal stands at 1.4252 while the Bearish Reversal lies at 1.3362. This, of course, gives us a broader trading range of a 6.24%. Immediately, we closed the last session trading at the 13832, which is below this level on a daily closing basis at this moment. We need to close above this on a weekly basis to signal a rally is unfolding. Right now, the market is trading some 1.94% beneath that level.

A possible change in trend appears due come January 2019 in US Dollar v Australian Dollar Spot so be focused. The last cyclical event was a high established back during October. Normally, this implies that the next turning point should be a low. However, the market has been neutral for right now so caution is advisable. Watch the short-term trading levels for a hint of the next directional move into that target time frame. Last month produced a high at 14242 but closed on the positive side and so far, we have broken beneath last month's low 13817 closing yesterday at 13832. We now need to close beneath 13817 on a monthly basis to imply a technical reversal of trend to the downside for now.

Our Daily level momentum is bullish while the trend indicator is neutral providing a mixed short-term posture for the market. Turning to the broader picture, our long-term trend and cyclical strength indicators are both bearish reflecting resistance forming at 13811.

On the weekly level, the last important high was established the week of October 22nd at 14242, which was up 39 weeks from the low made back during the week of January 22nd. We have seen the market drop sharply for the past week penetrating the previous week's low and it closed lower. We are trading below the Weekly Momentum Indicators warning that the decline is very significant and we need to pay attention to the timing and reversals.

At this moment, this market is in a downward trend on all our indicators looking at the weekly level. We can see this market has been down for the past week. The last high on the weekly level was 14242, which was created during the week of October 22nd. The previous weekly level low was 12292, which formed during the week of January 22nd, and only a break of 13777 on a closing basis would warn of a technical near-term change in trend. However, we still remain above key support 13817 on a closing basis.

Critical support still underlies this market at 13362 and a break of that level on a monthly closing basis would warn that a sustainable decline ahead becomes possible. Nevertheless, the market is trading below last month's low warning of weakness at this time. On a broader perspective, this market remains in an uptrend posture on all our indicators looking at the monthly level. We see here the trend has been moving up for the past 9 months. The previous monthly level low was 12292, which formed during January, and only a break of 13675 on a closing basis would warn of a technical near-term change in trend.
Ова е генерална анализа со нивоа.
Ги има по многу форекс вебсајтови, проблемот е што е екстремно генерално за било какво профитабилно тргување. Без конкретни чекори за што да се гледа и бара овие информации не би знаел како да ги искористам.
Плус мислам дека најдборите анализи се тие што индивидуално ги правиме.

p.p.s: Предолгорочни се, ретко кој има во Македонија толкав капитал за да може таков тип на инвестиција да направи и да ја чека пола година за било колку сериозна сума на пари.
 
B

Bafra

Гостин
Ова е генерална анализа со нивоа.
Ги има по многу форекс вебсајтови, проблемот е што е екстремно генерално за било какво профитабилно тргување. Без конкретни чекори за што да се гледа и бара овие информации не би знаел како да ги искористам.
Плус мислам дека најдборите анализи се тие што индивидуално ги правиме.

p.p.s: Предолгорочни се, ретко кој има во Македонија толкав капитал за да може таков тип на инвестиција да направи и да ја чека пола година за било колку сериозна сума на пари.
Епа пишува ако се надмине едно ниво на месечно или неделно ниво, тогаш сигурно следи тоа што е прогнозирано. Значи и временски и вредносно е поврзано.

Не користам форекс, го користам исклучиво движење на евро/долар т.е не за валутна продажба.

Има и за дневни прогнози, но за тоа треба да си претплатен, а јас немам потреба од тоа.
 

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.555
Поени од реакции
1.493
Епа пишува ако се надмине едно ниво на месечно или неделно ниво, тогаш сигурно следи тоа што е прогнозирано. Значи и временски и вредносно е поврзано.

Не користам форекс, го користам исклучиво движење на евро/долар т.е не за валутна продажба.

Има и за дневни прогнози, но за тоа треба да си претплатен, а јас немам потреба од тоа.
Никаде нема сигурно, ако е сигурно сите ќе го правеа. Тоа се генерални прогнози, но се непрактични во смисла на индивидуални трговци.

Каде ми се:
- Entry
- Stop Loss
- Take Profit
Каква формација барам, на кој Time Frame е трендот (или што и да е)?
Дали имам збир на одредени ценовни аспекти што индицираат дека ценава ќе продолжи во насоката што претходно ја имало итн итн?

Тргување не е предвидување, никој не може да предвиди, тоа е невозможно. Тргување (без разлика дали се девизи, акции итн) е реагирање на тоа што моментално се случува.
 
B

Bafra

Гостин
Никаде нема сигурно, ако е сигурно сите ќе го правеа. Тоа се генерални прогнози, но се непрактични во смисла на индивидуални трговци.

Каде ми се:
- Entry
- Stop Loss
- Take Profit
Каква формација барам, на кој Time Frame е трендот (или што и да е)?
Дали имам збир на одредени ценовни аспекти што индицираат дека ценава ќе продолжи во насоката што претходно ја имало итн итн?

Тргување не е предвидување, никој не може да предвиди, тоа е невозможно. Тргување (без разлика дали се девизи, акции итн) е реагирање на тоа што моментално се случува.
Во право си дека е невозможна мисија, ама и за други мисии велеле е невозможно :D.

За форекси не знам и не сум сигурен дали би имала употребна вредност, ама најбогатите во светот ги следат овие прогнози, па би требало да има причина.


П.С. прогнозава не ја прави човек, туку вештачка интелигенција, врз база на милион други информации ;) .
 

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.555
Поени од реакции
1.493
Во право си дека е невозможна мисија, ама и за други мисии велеле е невозможно :D.

За форекси не знам и не сум сигурен дали би имала употребна вредност, ама најбогатите во светот ги следат овие прогнози, па би требало да има причина.


П.С. прогнозава не ја прави човек, туку вештачка интелигенција, врз база на милион други информации ;) .
AI во било какво тргување функционира само за големи играчи (инвестициски банки, хеџ фондови итн) Во пракса за индивидуални инвеститори, AI е безкорисно, да фунцкионираше, сите ќе го правеа.
А ние немаме акаунти од 30 миљарди долари.
 
B

Bafra

Гостин
AI во било какво тргување функционира само за големи играчи (инвестициски банки, хеџ фондови итн) Во пракса за индивидуални инвеститори, AI е безкорисно, да фунцкионираше, сите ќе го правеа.
А ние немаме акаунти од 30 миљарди долари.
Сметам дека си доста навлезен во овие работи, а и споделуваш и сакаш да се надоградуваш, може ќе ти се најде:
https://www.armstrongeconomics.com/models/
 

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.106
Поени од реакции
7.048
Здраво дечки, нов сум во форекс, некое време се едуцирам и трејдам демо.
Сакам да влезам со некоја минимална сума, па прашањето ми е кој брокер вие го користите, односно кој е најдобар за кај нас?
Фала. :)
 
Член од
18 ноември 2018
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво, јас почнав на iqoption на демо акаунт и добро ми иде. Сакав да почнам со вистински пари но неможам да deposit. Изгледа има некоја забрана во стопанска ама не сум сигурен па сакам да прашам вие што знаете, каде, во која банка и на која картичка можам да deposit во iq option?
PS. Неќам брокер некој, туку сакам сам!
 

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.555
Поени од реакции
1.493
Здраво, јас почнав на iqoption на демо акаунт и добро ми иде. Сакав да почнам со вистински пари но неможам да deposit. Изгледа има некоја забрана во стопанска ама не сум сигурен па сакам да прашам вие што знаете, каде, во која банка и на која картичка можам да deposit во iq option?
PS. Неќам брокер некој, туку сакам сам!
Beginers luck.
Ни под точка разно немој да уплатиш пари, скоро со 100% сигурност ти гарантирам дека ќе изгубиш.
А инаку да, стопанска имаат блокади самите воведено, ако ептен сакаш само извади си картица од друга банка, пример нлб е ок
 
Член од
18 декември 2015
Мислења
8
Поени од реакции
2
Здраво.
Дали постои некој што тргува со реална сметка на FxLider? Веќе долго време тргувам на демо сметка и од 100.000 евра кои ги даваа на демо акаунтот јас направив 40.000.000... Што не е мала работа.. Реално сум ги зголемил парите 400 пати. Кога веќе доволно го извежбав и знам како финкционира сакам да прашам дали некој има искуство со него пред да вложам вистински пари.. Ви благодарам однапред..
 

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.555
Поени од реакции
1.493
Здраво.
Дали постои некој што тргува со реална сметка на FxLider? Веќе долго време тргувам на демо сметка и од 100.000 евра кои ги даваа на демо акаунтот јас направив 40.000.000... Што не е мала работа.. Реално сум ги зголемил парите 400 пати. Кога веќе доволно го извежбав и знам како финкционира сакам да прашам дали некој има искуство со него пред да вложам вистински пари.. Ви благодарам однапред..
FXLider не постои веќе некое време, сега се Fortrade, и ако паметам добро демото им е огранчено на месец дена, или не?
Но, топло би ти препорачал да отвориш демо некаде точно со сумата која планираш да ја инвестираш, и барем 6 месеци терај така, тек после тоа донеси одлкука дали ќе почнуваш или не.
 
Член од
18 декември 2015
Мислења
8
Поени од реакции
2
FXLider не постои веќе некое време, сега се Fortrade, и ако паметам добро демото им е огранчено на месец дена, или не?
Но, топло би ти препорачал да отвориш демо некаде точно со сумата која планираш да ја инвестираш, и барем 6 месеци терај така, тек после тоа донеси одлкука дали ќе почнуваш или не.
Да знам. сето тоа го испробав. Пробав се. Повеќе од година дена тргувам на демо. Само ме интересира дали е вистина со нив.. и дали исплаќаат. Дали е некоја превара или е вистина?
 
Член од
17 јануари 2019
Мислења
3
Поени од реакции
1
Да знам. сето тоа го испробав. Пробав се. Повеќе од година дена тргувам на демо. Само ме интересира дали е вистина со нив.. и дали исплаќаат. Дали е некоја превара или е вистина?
Имав направено демо акаунт со нив додека беа сеуште FXLIDER. Секоја недела на телефон ми се јавуваше нивен репрезентативец и ме прашуваше кога ќе отворам вистинска сметка, на која банка имам картички. Стварно беше убаво што имаа супер support. Се решив да видам reviews за нив на интернет. Сите беа негативни. Имаше еден човек напишано дека била поранешна компанија од Турција и дека била само скам. Се решив да појдан на live chat и кога почнав да прашувам од кој се регулирани и сл почнаа да ги одбегнуваат прашајната и ме поврзаа со друг оператор. Решив да прашам и за тоа во врска со Турција операторот ми рече дека за тоа јас не треба да прашувам и се исклучи.
Во заклучок не би те советувала да отвораш сметка со нив. Вакво однесување не смее да има broker на кого му веруваш дека нема да ти ги одземе сите пари. Најубаво види разбарај reviews појди по форумите на babypips (од таму ги научив сите форекс стратегии) forexpeacearmy и сл. Барај по форуми затоа што ако се веб-страни може да бидат платени за review и да те излажат, затоа најубаво на форум од вистински луѓе и секогаш проверувај ги профилите на луѓето од форумот да бидат постари и да не спамираат секаде за еден брокер. И избери брокер што одговара на твојот стил на тргување има два вида Dealing Desk и No dealing desk.
https://www.babypips.com/learn/forex/different-types-of-brokers види овде за повеќе инфо.
https://www.babypips.com/learn/forex би ги советувала сите почетници овај бесплатен курс да го прочитаат прво затоа што има стратегии и се за вовед во форекс. И никогаш не почнувајте со вистинска сметка пред да имате барем 3 месеци профит на демо сметка со стратегијата.
Со среќа на сите :);)


Ќе прашував дали е илегално во МК да се работи со форекс? Не сакам да отворам сметки во странство ќе си ги подигам парите од девизна и во УЈП ќе си пријавувам
 
На врв Bottom