Тоше Проески

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Беовизија“ во чест на Тоше Проески

Српскиот фестивал„Беовизија“годинава ќе му биде посветен на трагично загинатиот македонски пејачТоше Проески.Организаторите на настанот веќе ја смислиле ревијалната програма, на која ќе настапат десетина пејачи од Балканот и ќе изведуваат песни од Тоше.Неофицијално на првата вечер посветена на македонската ѕвезда ќе настапат Жељко Јоксимовиќ, Леонтина Вукомановиќ, Есма Реџепова, Антонија Шола и уште неколку пејачи и блиски соработници на Проески.Манифестацијата ќе се одржува во белградскиот „Сава-центар“, на 19 и 20 февруари годинава.Тоше Проески на „Беовизија“ го освои првото место во 2003 година.

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=70CAD6F540D9924F9E98549EE3CF7F22

А кај нас не му прават вакво нешто?

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Zote, која манифестација да се одржи во името на Тоше кога немаме ни една манифестација ко што треба. Инаку прекрасна е идејата за Беовизија, секоја чест!

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Убава е идејата ако се оствари!

klime7

vending
Член од
6 ноември 2007
Мислења
1.241
Поени од реакции
52
Мислам дека треба некоја манифестација(кај нас) која ќе се одржува секоја година во чест на Великанот. Тој заслжува и многу повеќе но прашање е ние колку можеме :(:cry::cry:

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
се` им текнува на другите земји,ние што напраивме за него?ништо
секоја чест за оваа прекрасна идеја

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Za pozdavuanje e ovaa idea.Se nadevam deka i kaj nas ke se odrzi nekoja slicna manifestacija.

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Кај нас не му прават зашто кој и да сака да направи, ќе се јават консумирачи на фекалии од сите страни, и ќе направат глупост и од тоа. А, кога некој во друга земја го прави тоа, сите се чукаат по глава оти на нив не им текнало... Менталитет.:/

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Дали некогаш ние сме направиле вакво нешто за странски/а пејач/ка?:/

jass

Aut viam inveniam aut faciam!
Член од
25 август 2007
Мислења
328
Поени од реакции
4
Pa bravo taka treba a nie se karame dali Bojan 13 da pee ili ne.
Bravo za Beovizija:bravo:

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Дали некогаш ние сме направиле вакво нешто за странски/а пејач/ка?:/
Редовно се прави за Chuck Schuldiner, барем последните 5 години, се прави и за Bob Marley често, а и за Cobain има неколку пати направено. Ако се важи, на Таксират пред некоја година дојде трибјут бенд на ЕКВ и Азра. Има уште мал милион настани кои не ги набројав.

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Site pesni mu se ubaipreubava,no edna mene posebno mi e ubava,pesnata Izlazi me uste ednas.Pesna broj 1 mi e.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Браво , убаво од нивна страна што им текнало

Kajgana Shop

На врв Bottom