Тоше Проески

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Ти и самата рече дека доволно е НИЕ да знаеме дека Тоше беше најдоброто шо го имавме, и исклучителна личност. НИЕ знаеме, а сакаш верувај, сакаш не, америте пет пари не даваат за тоа каков бил, нив ги интересираат како некој ослабел од 154 на 80 за две недели, и како некои пачаври се тепаат на Џери Спрингер пошо некој фраер спие со двете.
Имаш гледано барем една емисија на Опра? Колку луѓе споила, колку таленти открила, на колку луѓе и помогнала, со колку прекрасни личности го запознала светот?!
Не дискутирам појќе, оти се гледа дека немаш гледано, БАРЕМ една емисија. Опра не е од типот на Џери Спрингер.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Имаш гледано барем една емисија на Опра? Колку луѓе споила, колку таленти открила, на колку луѓе и помогнала, со колку прекрасни личности го запознала светот?!
Не дискутирам појќе, оти се гледа дека немаш гледано, БАРЕМ една емисија. Опра не е од типот на Џери Спрингер.
Сапраааајс! Имам гледано. И стојам на ставот дека колку и да се труди тетката, џабе и е, не е светот розов ко шо мислиш дека им го прајт на љуѓето.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Дивајн, во емисијата на Опра има секојдневно непознати пејачи, непознати луѓе, успешни, дебели, слаби, мали, големи, ненормални, нормални, актери, писатели..И сите луѓе се расположени да слушнат дел од нивниот живот, нивните подеми, падој, глупости, умни работи..
Не ве сфаќам ич. Ама ич. Ај кажи шо губиме ако Опра одлучи да го претстави пред светот?
Да, ја знам емисијата и ја гледам кога ја начекувам на тв, но еве да те прашам, освен некои скандалозни приказни, што имаш запамтено ти? Кој непознат пејач си го засакала затоа што бил хуман? Која личност од тие на Опра шоу ти се врежала длабоко во тебе, па ја спомнуваш секој ден?
Јасно е дека таков ефект неможе да се постигне од една биографија за Тоше. Значи не губиме ништо, но исто така не ни добиваме. Може покрај незаинтересираноста само некогаш и некаде да се прочита или чуе кој ли беше тој што го збореше Опра во таа емисија? И што ако бил пејач, и што ако загинал млад ... кој фактор е тој? Тоа може јако да заболи, повеќе од болката да не биде претставен таму.
Туку има и губиток во тоа ... сите финансии кои би се вложиле во тоа, а верувам дека треба да се, би можеле во многу попаметни проекти да се искористат. Дали на хуманитарни цели, дали на некаков споменик, дали на филм за него итн.
И да, и јас сакав да го видам Тоше како блеснува со светска кариера затоа што имаше потенцијал, и јас верував во тоа, и јас сакам да го видев него во Опра шоу, но таму, само неговите слики - не.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Американците да кажам право не ги ни боли за другите народи. Се што прават е во нивни интерес, гледаат само за нив да постигнат тоа што ги интересира. Како што рече Фантом, повеќе ги интересира да им кажеш дека Бритни кивнала 3 пати денес отколку да слушаат за Тоше.
А гарантирам дека додека го даваат прилогот за Тоше (ако се случи тоа), одозола ќе поминуваат реклами како Coming Next : Barak Obama's Speech in Michigan 2008 Elections и такви слични глупости.
Не сум ни за а не сум ни против Тоше да биде претставен кај Опра, како ќе сакаат неговите, така, ама додека се трудиме да го бутнеме таму, можеме барем еден споменик каков таков да му направиме тука во државава.

Член од
3 јануари 2006
Мислења
1.200
Поени од реакции
10
А ти златен од кај дека точно мислиш?
E bash taka....

Ti per da ne se znaesh so lugjeto? Da ne si otishol da gi posetish? Da ne ti svarile kafe slucajno pa da ti kazhat deka ne im godi toa shto se spomnuva negovoto ime? Mnogu ubeden neshto mi zvucis...
Gledaj go dokumentarecot "5 Godini Balkan" ako ne si go gledal...a ako si go gledal, use ednash preslushaj go... majka mu izjavuva deka slavata bi sakala da potrae ushte mnogu vreme zatoa shto im godelo niv toa shto Toshe bil slaven. Gi sakale mnogu rabotite shto idele so negovata slava, a najmnogu toa shto idele uchenicite kaj niv za vreme na ekskurziite. Aj preslushaj pa kazi mi...sigurno toa shto tolku srekja im noselo do skoro, nema preku nokj da pochne da gi rastazhuva.
Ne zaboravaj deka Toshe e nivno dete, t.e. sigurno ima mnogu nivni karakteristiki. Toj ja dobil humanosta i verata od niv. Gospodin Gospodin Stefan izjavi deka Nikola i Dominika si ja pokazhale verata najmnogu na denot na pogrebot, koga ne pokazhale nikakov gnev prema Boga, tuku samo zhalost. Na nikomu ne mu se gnevni, i sakaat samo da si go izzalaat sinot. Si imaat sliki zakaceno segden niz kukjata od nego ko ikoni, pesnite non stop im vrtat, i izneseni mu se alistata na Toshe. Ako oni se od toj tip na lugje koi shto sakaat da se izoliraat od lichnosta shto ja zhalaat, togas nema da se opkruzat so stvari koi shto gi potsekjaat na nego.
Jas mislam deka ti si eden od tie lugje, i zatoa bazirash mislenje vrz tvoe iskustvo. Ne se inaeti, tuku ako tolku si go sakal i si veruval vo nego, pridruzi se vo akcijata ako sakas. Ako nekjis, ostavi gi tie shto sakaat na raat, i ne prodavaj filozofii izvadeni od g'z shto tvrdish deka se fakti. A koga ke mi dokazis deka od negovite izleglo ova shto go tvrdish, togas ke zatnam usta i ke recam, "okej lugje aj ne prakjajte vekje e-maili za vo Opra." A do togas, ajt!

Член од
3 јануари 2006
Мислења
1.200
Поени од реакции
10
Која личност од тие на Опра шоу ти се врежала длабоко во тебе, па ја спомнуваш секој ден?
Retko ja gledam, ali do sega se shto sum videla mi ostavilo vpecatok. Pred 1 godina gledaf shou za edna zhena koja shto otvorija sajt za majki koi shto nemozhat da si gi izdrzavat decata i planirat da gi ostavat negde za da umrat. Zhenata so nejzini sredstva od nejzin dzeb im donira se shto im e potrebno na majkite i gi sponzorira dodeka ne najdat solucija. A ako ne najdat solucija, majkite pocesto i gi davaat decata i taa im naogja dom. Zhenata do sega imala spaseno preku 150tina bebinja. Tolku vpecatok mi ostavi, i se rasplakav za vreme na emisijata. Ke ja pamtam zasekogas, vednas otidov na internet i i go najdov sajtot, i ushte narednata nedela pocnav da volontiram na razlicni mesta.
Vtor primer: gledav pred 1 mesec zhena koja shto bila zloupotrebuvana od mazot i, i se javuva na javnosta i im nudi pomosh na zheni koi shto se isto taka zloupotrebuvani ali nemaat kade da odat. Isto taka se rasplakav, i ne znam kolku pati ja imam spomnato do sega. Mislam deka nema zhena na koja shto i nemam kazano za nea.
Poentata, dragi moi, e deka ostavaat vpecatok nekoi emisii i inspiriraat. A ne znam koj zivee vo Amerika, ali vie najdobro treba da znaete kakov kalibar lugje ja gledaat Opra. Opra e sledena od sredna-povisoka klasa, povekjeto zheni, koi shto se dobrodusni i se interesiraat za takvi raboti. Ne sporeduvajte stvarno so Jerry Springer, koj shto e gledan od lugjeto koi shto zhiveat vo kamp prikolki, takozvano "belo gjubre."
Ne e zaludno za Toshe da se pojavi na Opra, zatoa shto da bi bilo toa zaludno, nemashe da ima Talk Show ni vo Amerika nitu pa vo nekoja druga zemja. Ako nikoj ne se interesira, nemozhe da opstane edna emisija.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Добро де, ете ти си една од ретките која е хумана и се интересира за такви работи, па те трогнуваат и после тоа се интересираш за лицата спомнати во шоуто. Но еве две прашања до тебе ... едното е тоа што погоре го поставив т.е. каква е твојата замисла за едно шоу наменето за Тоше и што мислиш дека тоа ќе допринесе за него т.е. за неговото име?

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Треба да се соочиме со фактот дека шоуто на Опра е сапуница наменета за простата американска публика. Ако сте гледале барем 5 емисии на Опра, лесно ќе сте забележале дека од тие пет, една емисија е посветена на некоја маркантна личност, како во случајов Тоше, а останатите четири се занимаваат со сосема спротивна тематика, како на пример луѓе кои ослабнале 100 кила за 1 месец, жени на кои сексот не им претставува табу-тема, разноразни фрикови, психопати, whatsoever. Епа извинете драги, ама Тоше не припаѓа таму. Тој не заслужува неговите 10 минути да бидат искористени за некој мрсен американец да се измоча. Ниту тој, ниту неговите родители, ниту неговите фанови.
И Тамарче, не можеш да знаеш како американците ќе изреагираат на приказната за Тоше. Нивната реакција нема да биде ни најмалку како твојата. Ова го кажувам затоа што читајќи те досега, не ми се вклопуваш во описот на еден просечен американец. Ако грешам, повели и поправи ме.:smir:

Член од
3 јануари 2006
Мислења
1.200
Поени од реакции
10
Добро де, ете ти си една од ретките која е хумана и се интересира за такви работи, па те трогнуваат и после тоа се интересираш за лицата спомнати во шоуто. Но еве две прашања до тебе ... едното е тоа што погоре го поставив т.е. каква е твојата замисла за едно шоу наменето за Тоше и што мислиш дека тоа ќе допринесе за него т.е. за неговото име?
Epa vaka...za celo shou da posveti mislam deka toa nema da se sluchi, na nikoj ne mu se posvetuva celo shou, taka da nas ni e celta barem mal del. Kako do sea shto pravela emisii za Amerikanski humanitarci, predlogot e sega da napravi emisija za nekoi od strana, i toa treba da se stavi vo emailite prateni do nea. A Toshe bi bil eden od niv, zaedno so ushte 2-3-4 drugi. Na sekoj po 10-15 minutki, i ete ti.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Тој не збора за то како им е на родителите на Тоше, туку збора некој несврзани муабети, шо ич не му држат вода.
Курле, Мадле, Анџелина..Ги споредва со Тоше, а тука нема никаква споредба. Тоше е чист како солза, тие сите имаат направено огромни грешки во нивниот живот.
A shto, ti im si Advokat ili Portparol na semejstvoto na Toshe, pa shto znaesh kako im e niv?

Jas nikad ne negirav, koj e Toshe i shto e Toshe, i kako za informacija ushte edna ke kazam, deka jas sum eden od najgolemite fanovi na Toshe EVER... Da ne se zamarame so toa, me nervira faktot shto sega site neshto pokrevaat peticii ne znam gluposti, pa Opra pa Papata pa ne znam koj, demek site go sakame sega...

Divajn ti kaza ubavo. Preprocitaj gi nejzinite postovi ke vidish kolku pametno neshto sodrzat tie nejzini postovi na ovaa tema.

Unknown Artist

I reject your reality and substitute my own.
Член од
16 ноември 2007
Мислења
322
Поени од реакции
15
Многу ги има, нема да кажам сите... незнам зошто ама порано не ја сакав "Тајно моја", но сега кога гледам со какви емоции ја пеел на концерти... повторно неможам да ја дослушам, ама сега од жал. :(

"Цреша" - ако веќе мора да одвојам некоја.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Уште една скала. Може не е најубава, ама заради текстот ми е најмила.

IvicaPunK

Старо нов член
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.084
Поени од реакции
85
Усни на Усни - Дефинитивно...

А може сте гледале на пинк кога ја пее ConTe Partiro... Многу добро ја отпеа

Kajgana Shop

На врв Bottom