[Marko]
Мочко
- Член од
- 21 октомври 2007
- Мислења
- 143
- Поени од реакции
- 2
Дечково....
Само една лоша имитација друже
Тешко дека ќе се роди човек како Тоше. Пред се со ангелски глас, голем хуманитарец.
Дечково....
марјан стојановски
Totalno se soglasuvam. Tipov premnogu imitira. Ima super boja na glasot, definitivno pee poubavo od 99,999% od nasava takozvana estrada, ali nema harizma nikakva. Zastanal na scena i ti pee. Ima mnogu lugje na ovoj svet sto imaat fenomenalni glasovi, lugje toa e fakt. Zemete ja Beyonce na primer. Glas kako nejziniot nema. Ali osven glas i stas - nema nisto! Utre da umre, ke ja zalaat fanovite edno 2 saati, i tolkuu..pominalo. A Tose go zalame do den deneska. Mene uste mi izviraat solzi na sekoja negova pesna, na sekoj negov stih. A pominaa vekje 4 meseci. Kako sto rece nekoj drug, mnogu lugje umrele premladi na ovoj svet, pa svetot se vrti. Toa e taka, no koga imas nekoj koj sto go zala tolku golem broj na lugje tolku dolgo vreme, lugje koi sto nema da ladat 3 dena no ke mu kupat eden buket i karta za Krusevo i ke mu go ostavat na grobot, togas imas nesto posebno.Лозано-Уште една имитација на Тоше исто како оној циганот од Шутка
Убав глас, ама нема свој стил.....и испаѓа „Што после Тоше?-Лозано Тоше„
Ако проба со свој стил да пее можеби ќе пее многу подобро, вака е само бедна имитација
И јас се согласувам. Мислам дека само треба да си ги знаеш основните акорди и песните се стварно лесниИскрено, незнам дали некој може да ископа ноти од наша македонска музика, освен ако не е газда на студио во кое се снимани
А дека некој како мене ќе седне и ќе нотира, знам дека нема да се случи.
Чаре? Акорди наоѓај, па импровизирај на пијано. :smir: