Браво точкест токму тоа и го мислев да го напипшам. како викаат ако немаш свое ја значи немаш ни карактер и никој нема да те цени. Затоа Србите се појаки од нас затоа што си го сакаат своето и не потпаѓаат под туѓото. Се додека сме толку бескичмењаци никој нема да не цени, затоа што прво ние не си го цениме нашиот јазик а сакаме другите да не ценат. Затоа за мене Тоше е продадена душа.точкест напиша:Тоше е македонец само во Македонија, на сите други страни е тоа што ќе му речат. Како може бе таков пешлак да е типот бе ееееееј иде на тв пинк збори српски, ко да куцало магарето ако збори на македонски. Продадена душа, виде пари и таквото отпозади ќе го даде. Како тоа србите што доаѓаат у наши емисии зборат на српски? А има ли некој одговор
Абе прочита во текстот што правел Тоше? Абе он ако сака нека пее и на кинески ама нека не го вреѓа јазикот македонски. Еве го што јадел г....аragazza напиша:Ако јас пеам на ромски то ѓупче ме прај?
Аман те , не е ни прв ни последен МАКЕДОНЕЦ кој пеел на спрски и во ред е да го освој и тој пазар.
Потписот твој е за Македонија ама на Англиски напишано!Зш?ZOTE напиша:Абе прочита во текстот што правел Тоше? Абе он ако сака нека пее и на кинески ама нека не го вреѓа јазикот македонски. Еве го што јадел г....а
Тоше како да не сакаше да биде Македонец. Тој дури го исмејуваше македонскиот јазик, кога ја најавуваше својата песна „Соба за тага”. Ја најави на српски, а на Словенците им рече дека тие тоа би го превеле како „Собата за тагата”, алудирајќи на членувањето во македонскиот јазик.
И ти сакаш да не се коментира ова? Па ова е за во затвор. Па тогаш нека земе српски пасош и нека се гони у три лепе.
Што има врска мојот потпис со оваа тема. Ние правиме муабет како он се понаша спрема Македонскиот јазик. Значи со потсмев и понижувачки зборови го омаловажува македонскиот јазик. Тоа е целата поента на дискусијата. јас кажав нека пее на кој сака јазик но факт е дека со пеењето на српски го издига тој јазик и таа култура., и тука нема дилеми дека сите го гледаат како српски пејач (или ако повеќе сакате српски слуга). А македонскиот јазик исто така го разбира цела екс југославија но заради што сите народи од екс југославија имаат своје ја и не прифаќаат ништо туѓо, а ние затоа што сме со послаб карактер и немаме сове ја им пееме на нивниот мајчин јазик песни и се продаваме за пари. Ете тоа е целата вистина.Наташа напиша:Потписот твој е за Македонија ама на Англиски напишано!Зш?
Српскиот јазик го разбира цела ех Југославија и не е ништо страшно додека го знае да го зборува во емисии кои се водат на Српски.И Путин кога беше во Германија на посета зборуваше на Германски јазик(дека го знае)го прави тоа Германец?
Тоше се знае од каде потекнува,а на кој јазик пее и не е битно важно е да пее:helou:
Одма у затвор да се стаел..цццАм ај да го обесиме бе у сред плоштат...:brrr2:
Епа ја нема, затоа што на кој јазик ја преставува Македонија? На Српски? Логички е да се заклучи дека он е српска звезда, а на анс ни продава лага за патриотизам а на еуросонг Тоше не преставуваше на Англиски јазик а Жељко јоксимович на Српски и освои второ место. Епа еве ви споредба за да видите кој е си ја сака својата земја и својот јазик.Gravity Grave напиша:У принцип не дека ме интересира Тоше, и што и на кој јазик пее (за пари бачко луѓето прават многу полоши работи отколку нашиот певец у овој случај). Туку ме интересира насловот на темава?
Балканска или Српска ѕвезда?
Кај е тука Македонија?
Или ние се подразбира дека сме од Балкан, а Србија не?
Или може да биде и Словенечка, ама никако Српска ѕвезда?