Торенти (официјална тема)

Најдобар торент сајт

• Mininova

Гласови: 86 11,8%
  • The Pirate Bay

Гласови: 252 34,7%
  • IsoHunt

Гласови: 56 7,7%
  • Torrentz

Гласови: 66 9,1%
  • Demonoid

Гласови: 48 6,6%
  • TorrentReactor

Гласови: 6 0,8%
  • некој друг ќе наведам во пост

Гласови: 212 29,2%

• Вкупно гласачи
    726

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
За ПБ некако сум песимист, превише вируси имам закачено од него, и што знам, скпектик сум за сајтов.
Skulls man, motherfucking GREEN, PINK AND SOMETIMES BLUE skulls.
--- надополнето: 28 февруари 2013 во 22:26 ---
Што се случува со piratebay?

само кај мене е вака или ?
сигурно не планирам да давам пари за праќање на пораки за добивање на пасворд ако е вака ?...
фала богу дека ништо не се случува и тоа е некоја реклама...
јас немам видено вакво нешто, најверојатно затоа што користам adblock
пожелно е да си го згуглаш и да си го инсталираш адд онот.

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
фала богу дека ништо не се случува и тоа е некоја реклама...
јас немам видено вакво нешто, најверојатно затоа што користам adblock
пожелно е да си го згуглаш и да си го инсталираш адд онот.
Добро значи сега се е во ред, како што рече тоа е некаква реклама како и другите реклами на пиратбај, и сега одма одам си исталирам тоа адблок.

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Давам 3 покани за https://hd-torrents.org/
Кој се разбира од торенти знае за каков квалитетен ХД тракер се работи.
Услов: Еден screenshot од вашиот најдобар тракер кој го поседувате во моментот (замунда не се рачуна бидејќи може да се прави фејк таму) со мојот ник (Julian) во search bar-от.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Давам 3 покани за https://hd-torrents.org/
Кој се разбира од торенти знае за каков квалитетен ХД тракер се работи.
Услов: Еден screenshot од вашиот најдобар тракер кој го поседувате во моментот (замунда не се рачуна бидејќи може да се прави фејк таму) со мојот ник (Julian) во search bar-от.

torrent.JPG

Добро е? :)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.822
Поени од реакции
34.078
Кај мене мислам дека е до IP адресата.
Од различни места/провајдери исто се дешава, кога не е достапен не е достапен. Моја претпоставка е преоптеретеност на серверите на ПБ.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652
Веќе неколку денови не ми отвара Piratebay, единствено можам да го отворам со страници како hidemyass. Пак ќе прашам, има ли некој сличен проблем?

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
И од мене има некој покана од HD Torrents. До сега имам покането три членови, и сите три се банирани/неактивни. Ако на некој стварно му треба пристап до квалитетен приватен тракер, кадешто ќе мора да прави „сид“, нека ми пише. Предност имаат тие кои ќе ми прикажат скриншот од друг приватен тракер каде се гледа нивното ratio (сооднос). Имам уште една резервирана, така да ако се појави некој сериозен член, можам и две да дадам.
--- надополнето: 4 април 2013 во 22:00 ---
И од мене има некој покана од HD Torrents. До сега имам покането три членови, и сите три се банирани/неактивни. Ако на некој стварно му треба пристап до квалитетен приватен тракер, кадешто ќе мора да прави „сид“, нека ми пише. Предност имаат тие кои ќе ми прикажат скриншот од друг приватен тракер каде се гледа нивното ratio (сооднос). Имам уште една резервирана, така да ако се појави некој сериозен член, можам и две да дадам.
Драго ми е што се јавија двајца членови, поканите отидоа. Жал ми е за некој што сакаше, ама ако имам пак, ќе пишам.

WilliamTell

Before Zee Germans get here...
Член од
3 март 2013
Мислења
963
Поени од реакции
1.630
Веќе неколку денови не ми отвара Piratebay, единствено можам да го отворам со страници како hidemyass. Пак ќе прашам, има ли некој сличен проблем?
Yes, всушност цел свет има проблем.

You all just need to calm down. Pirate bay has apparently hit some legal issues in Sweden now and is setting sail for Norway and Spain. Just have to wait till ...
next week... :unsure:

Има некои недоразбирања со пиратската партија во Шведска, и најверојатно пак им ги заплениле серверите така да ќе мора некои од другите сервери да ги пуштат во употреба.
Секоја чест на дечките шо и покрај онаков притисок инатаму го работат ова. (y)

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652
Yes, всушност цел свет има проблем.

next week... :unsure:

Има некои недоразбирања со пиратската партија во Шведска, и најверојатно пак им ги заплениле серверите така да ќе мора некои од другите сервери да ги пуштат во употреба.
Секоја чест на дечките шо и покрај онаков притисок инатаму го работат ова. (y)
Јас сега користам некој француски прокси и работи без проблем.

Kajgana Shop

На врв Bottom