Под написот во денешен Утрински весник е објавен коментар на читател кој бара, да плаќа помалку за парно. Еве го неговото мислење:
hugo, 09.08.2012 11:11:59
јас сум граѓанин кој сеуште се грее на парно во колективен станбен објект... поради голем број на исклучени соседи, сметките на оние кои се греат на парно пораснаа, зашто ние го плаќаме и делот на исклучените... дали има некоја од партиите која ќе застане на наша страна или ние сме доволно „богати“ штом можеме да си го плаќаме парното и не сме доволно интересни за популистичките политики на партиите? сметав дека опозицијата се опамети и ќе се зафати со вистинско решавање на проблемите (што во овој случај би значело залагање за поставување на индивидуални мерни тела од страна на „топлификација“), но тие продолжија со предлагање на „козметички“ и привремени мерки... разочаран сум од ваквите нивни постапки и три пати ќе се помислам дали и за кого ќе гласам на следните избори, локални или парламентарни....
Како на овој наш Сограѓанин, да му се објасни кои се вистинските причини што плаќа огромна цена, четри пати поскапа од колку што вреди, за парно? Ако сакате помогнете?