Тодор Александров "дојава" во Кисела Вода

• Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување

Дали го оправдувате поставувањето на споменикот на Тодор Александров во Кисела Вода?

• Да

Гласови: 15 21,7%
  • Не

Гласови: 42 60,9%
  • Немам став, не сум запознаен околу ликот и делото на Александров

Гласови: 12 17,4%

• Вкупно гласачи
    69
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Може да поставиш некаков документ дека се изјаснил Киро и Лазар како бугари? Ова јас прв пат го слушам сакам да видам документ за тоа.
Не верувам дека се осеќале како бугари,може и да се пишале ништо чудно на времето..ама дека биле пљукнати србомани тоа сум убеден..па друже Ќиро 25 години во Македонија немаше дојдено,све док не го довлечкаа 990-та да го сардисаат за претседател.. а за Колишевски па муабет не ми се прави..

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.379
Поени од реакции
1.968
Проблемот со Александров,ако имаме некој проблем со неговиот лик и дело, не треба да го бараме во тоа дека се чувствувал како Бугарин,туку во тоа што го правел.
Имаме ние еден куп значајни личности,преродбеници и револуционери, кои ги славиме без проблем,а се чувствувале исто како Александров.

Gunner4ever

Vive la France
Член од
14 ноември 2009
Мислења
663
Поени од реакции
130
Не верувам дека се осеќале како бугари,може и да се пишале ништо чудно на времето..ама дека биле пљукнати србомани тоа сум убеден..па друже Ќиро 25 години во Македонија немаше дојдено,све док не го довлечкаа 990-та да го сардисаат за претседател.. а за Колишевски па муабет не ми се прави..
Киро бил ПРВИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА САМОСТОЈНА И СУВЕРЕНА МАКЕДОНИЈА, бугаринот Александров(поточно е мој човек- влав) има скуплтура во скопје а кај и да е и улица, а ништо не направил за македонија дури ги испоубил вистинските вмровци( негови противници). Ситуација дури ни митбастерс неможат да ја решат!

Член од
3 мај 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.662
Киро бил ПРВИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА САМОСТОЈНА И СУВЕРЕНА МАКЕДОНИЈА, бугаринот Александров(поточно е мој човек- влав) има скуплтура во скопје а кај и да е и улица, а ништо не направил за македонија дури ги испоубил вистинските вмровци( негови противници). Ситуација дури ни митбастерс неможат да ја решат!
Митбастерс би требале да решат како ти ЗНАЕШ дека Александров не направил НИШТО.

Член од
14 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
50
Проблемот со Александров,ако имаме некој проблем со неговиот лик и дело, не треба да го бараме во тоа дека се чувствувал како Бугарин,туку во тоа што го правел.
Имаме ние еден куп значајни личности,преродбеници и револуционери, кои ги славиме без проблем,а се чувствувале исто како Александров.
Кој се чуствувал како Бугарин во Македонија? 2-3 продадени души. Имало повеќе „срби“ и „грци“.

Член од
5 октомври 2011
Мислења
156
Поени од реакции
233
Кој се чуствувал како Бугарин во Македонија? 2-3 продадени души. Имало повеќе „срби“ и „грци“.
ШИРОК СОКАК ОСАМНА СО БУГАРСКИ ГРАФИТИ

Графите во кои се величи делото на Тодор Александров и револуционерни пораки со бугарско писмо, испишани се на битолски Широк Сокак. Паролите се на зградата наспроти Офицерскиот дом, во срцетот на Битола, а никој...

Графите во кои се величи делото на Тодор Александров и револуционерни пораки со бугарско писмо, испишани се на битолски Широк Сокак. Паролите се на зградата наспроти Офицерскиот дом, во срцетот на Битола, а никој не знае кој и кога ги напишал. Битолачни се револтирани што се нагрдува градот, а вознемирени од пораките што некој сака да ги упати со ове графити испишани на буграски јазик
http://www.telma.com.mk/index.php?task=content&cat=1&rub=6&item=17965#.T-i1q4WGbMI.facebook

Ф

ФилипМакедон

Гостин
Јасно е дека идат избори,почнаа игрите,вмровчињата ни ја кратат водата во Куманово(маме им ебам),сдсовчиња си играат на карта бугари и сл,само не ми јасно зошто сега си даваат автогол овие од власта,дали тоа Гвујо уште во своите редови не си ги прибрал бугарофилчињата,или пак уште ја плаќа цената за тоа што е стана главен во ДПМНЕ...

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
ШИРОК СОКАК ОСАМНА СО БУГАРСКИ ГРАФИТИ

Графите во кои се величи делото на Тодор Александров и револуционерни пораки со бугарско писмо, испишани се на битолски Широк Сокак. Паролите се на зградата наспроти Офицерскиот дом, во срцетот на Битола, а никој...

Графите во кои се величи делото на Тодор Александров и револуционерни пораки со бугарско писмо, испишани се на битолски Широк Сокак. Паролите се на зградата наспроти Офицерскиот дом, во срцетот на Битола, а никој не знае кој и кога ги напишал. Битолачни се револтирани што се нагрдува градот, а вознемирени од пораките што некој сака да ги упати со ове графити испишани на буграски јазик
http://www.telma.com.mk/index.php?task=content&cat=1&rub=6&item=17965#.T-i1q4WGbMI.facebook
На бугарски јазик?МнМ знаеш што значи?

?

..........

Гостин
350 000 евра е моментот..............

другото ликот на коЊот не е битен, може да биде пустински јавач, или прв братучед на таткото на воинот на коЊ..

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Море да се живи сите овие и да ја видат Маќедоња во какви гомна е влезена и за што всушност се бореле со две раце ќе потпишат дека се бугари.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Што не му стават и на Хитлер споменик и така нигде на јавно место немат негов споменик....и тој контроверзна личност и овај контроверзна личност...и едниов десно ориентиран и другиов...али бар Хитлеров не е контроверзна личност околу прашањето за сакање и работење за својата нација , за разлика од другиов кој со потпишвење на еден задоцнет манифест си ги испра сите предходни гревови(според моменталнава владеачка гарнитура).

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Колку што ја сум читал ,Александров е убиен по налог на Михајлов такада ако биле бугари и работеле за бугарските интереси тогаш требале да бидат на иста страна нели?? Александров е наместен за Бугарин од причина бидејќи сакал да им помогне на комунистите во Бугарија(воено да им помогне) бидејки му ветиле подршка околу прашањето за Македонија.. За Михајлов незнам точно што е, конфузен ми е многу од тоа што сум слушал и читал али за Александров рака ставам дека се борел за Македонија и сакал да ја види слободна и независна..

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Модератор, Админ има да се санкционира ова крв ебење или распашана команда сте и вие и пак ќе ја штитите и ќе ме банирате на 6 месеца кога и правам репорт?
Каде се пронајде лично ти во постот? Прочитај ги правилата на форум, а ако си во недоумица кликни пријава. 6 месеци никој не банира за реплика.

Патем зошто не е со име и презиме, туку под војвода на коњ? Баш и Сител ги пуштив да видам како ќе најават, денес се поставија три споменици, Беровски, нешто карши собрание (не запамтив кој) и војвода на коњ. Што е причината може некој да објасни?
И ова е во прилог на темава, кој како се чувствува:
http://forum.kajgana.com/threads/Сопругот-на-Силвана-Бонева-тврди-дека-Жинзифов-и-Прличев-се-Бугари.61720/

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Бичиклиски да оди да си купи црвчиња и да оди да лови риба во Вардар,а остала багра да му аплаудира ко ќе фати отровна риба.
--- надополнето: 26 јуни 2012 во 19:12 ---
Колку што ја сум читал ,Александров е убиен по налог на Михајлов такада ако биле бугари и работеле за бугарските интереси тогаш требале да бидат на иста страна нели?? Александров е наместен за Бугарин од причина бидејќи сакал да им помогне на комунистите во Бугарија(воено да им помогне) бидејки му ветиле подршка околу прашањето за Македонија.. За Михајлов незнам точно што е, конфузен ми е многу од тоа што сум слушал и читал али за Александров рака ставам дека се борел за Македонија и сакал да ја види слободна и независна..
Со овие може да искочи и дека Михајлов бил Македонец,ама го убил Александров оти имале различни мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom