Тоалетна хартија

Член од
3 мај 2019
Мислења
5.738
Поени од реакции
3.526
Постои и една не толку модерна "направа" за одржување на хигиената на тие делови од телото наречена биде', која работи на принцип на плакнење со топла вода. Ем шукар, ем корисно. :)
Беше модерна во мое време, ама потоа гледам во новите станови и куќи што градат, луѓето не го обожаваат тој санитарен дел да го стават у тоалетите.
 

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.572
Поени од реакции
4.990
Беше модерна во мое време, ама потоа гледам во новите станови и куќи што градат, луѓето не го обожаваат тој санитарен дел да го стават у тоалетите.
И во многу грешат, оттука и тепачките по тоалет хартијата. Муслиманите исто инсталираат чешмичиња во рамките на WC-шолјите кои прскаат вода и допираат некои инаку тешко дофатливи зони. :)
 
Член од
3 мај 2019
Мислења
5.738
Поени од реакции
3.526
И во многу грешат, оттука и тепачките по тоалет хартијата. Муслиманите исто инсталираат чешмичиња во рамките на WC-шолјите кои прскаат вода и допираат некои инаку тешко дофатливи зони. :)
Имам таква шоља душо, со цревче позади...(кога ке ми текне пред многу години во еден хотел во Истамбул им се смеев на тие шољи):sramezliv:..паметна работа..но, сепак тоалетна е сепак прва и основна работа:toe:
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
6.156
Поени од реакции
8.835
Постои и една не толку модерна "направа" за одржување на хигиената на тие делови од телото наречена биде', која работи на принцип на плакнење со топла вода. Ем шукар, ем корисно. :)
... ДА, точно така, ама прво шупакот мора да добро да се избрише од главното што се лепи околу - со хартија, па потоа да се измие СО ВОДА на тоа биде... или онака директно со гол шупек во биде па тоа кога ќе се размачка тоа фецесот, милина под нокти три дена ќе се носи, па потоа Ешерихија коли и Хелико бактер од каде ни дојдоа преку уста?

i.png


...постои влажна тоалетна хартија за голема нужда, ем брише тоталка, ем асална дезинфекција, ем хемороиди немаат зорт, ем хигиенски за околина, ем гаќите чисти, ем пакување минијатура!


Medical vlazna toaletna hartija.png

... интересен податок дека во задниот дел на гаките се задржува најмалку 1 г измет ма бришеле или миеле колку сакате и затоа е препорачливо гаките да се менуваат два пати на ден, а истите да се перат на вриење! :D
 
Член од
3 мај 2019
Мислења
5.738
Поени од реакции
3.526
... ДА, точно така, ама прво шупакот мора да добро да се избрише од главното што се лепи околу со хартија, па потоа да се измие на тоа биде... или онака директно со гол шупек во биде па тоа кога ќе се размачка тоа феесот, милина под нокти три дена ќе се носи, па потоа Ешерихија коли и Хелико бактер од каде ни дојдоа преку уста?

Прегледај го приврзокот 240485

...постои влажна тоалетна хартија за голема нужда, ем брише тоталка, ем асална дезинфекција, ем хемороиди немаат зорт, ем хигиенски за околина, ем гаќите чисти!


Прегледај го приврзокот 240486
... интересен податок дека во задниот дел на гаките се задржува најмалку 1 г измет ма бришеле или миеле колку сакате и затоа е препорачливо гаките да се менуваат два пати на ден, а истите да се перат на вриење! :D
Скапи им се душо овие влажни марамици, они би од онаа рециклираната за 10 ден,ролна.;)
 

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.572
Поени од реакции
4.990
... ДА, точно така, ама прво шупакот мора да добро да се избрише од главното што се лепи околу - со хартија, па потоа да се измие СО ВОДА на тоа биде... или онака директно со гол шупек во биде па тоа кога ќе се размачка тоа фецесот, милина под нокти три дена ќе се носи, па потоа Ешерихија коли и Хелико бактер од каде ни дојдоа преку уста?

Прегледај го приврзокот 240485

...постои влажна тоалетна хартија за голема нужда, ем брише тоталка, ем асална дезинфекција, ем хемороиди немаат зорт, ем хигиенски за околина, ем гаќите чисти, ем пакување минијатура!


Прегледај го приврзокот 240486
... интересен податок дека во задниот дел на гаките се задржува најмалку 1 г измет ма бришеле или миеле колку сакате и затоа е препорачливо гаките да се менуваат два пати на ден, а истите да се перат на вриење! :D
Се согласувам, иако знам и луѓе кои го прерипуваат бришењето и веднаш преминуваат кон измивање. Не нагласи уште дека бришењето треба да се изведува во правец од гениталиите кон анусот, ако сме веќе толку детални. :D И користење бела тоалтетна хатија, евентуално повеќеслојна не е на одмет. Превривање на белиот веш исто така. За E. coli да не зборуваме, извикани ресторани кај нас беа затворени од здравствена инспекција поради неодржување на хигиената на рацете на нивните вработени по одење по голема нужда. Најдоа и примероци на бактеријата во една наша минерална вода, па брзо-брзо го заташкаа случајот. Страшна бактерија знае да биде тоа, особено доколку се најде во уринарниот тракт, јас прележав неколку години во низа во болница, кај мене повлече сериозни проблеми со бубрезите.
 
Член од
3 мај 2019
Мислења
5.738
Поени од реакции
3.526
Се согласувам, иако знам и луѓе кои го прерипуваат бришењето и веднаш преминуваат кон измивање. Не нагласи уште дека бришењето треба да се изведува во правец од гениталиите кон анусот, ако сме веќе толку детални. :D И користење бела тоалтетна хатија, евентуално повеќеслојна не е на одмет. Превривање на белиот веш исто така. За E. coli да не зборуваме, извикани ресторани кај нас беа затворени од здравствена инспекција поради неодржување на хигиената на рацете на нивните вработени по одење по голема нужда. Најдоа и примероци на бактеријата во една наша минерална вода, па брзо-брзо го заташкаа случајот. Страшна бактерија знае да биде тоа, особено доколку се најде во уринарниот тракт, јас прележав неколку години во низа во болница, кај мене повлече сериозни проблеми со бубрезите.
Наравоучение...употребувајте тоалет хартија, не штедете на квалитет и на ролни:)
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
6.156
Поени од реакции
8.835
Се согласувам, иако знам и луѓе кои го прерипуваат бришењето и веднаш преминуваат кон измивање. Не нагласи уште дека бришењето треба да се изведува во правец од гениталиите кон анусот, ако сме веќе толку детални. :D И користење бела тоалтетна хатија, евентуално повеќеслојна не е на одмет. Превривање на белиот веш исто така. За E. coli да не зборуваме, извикани ресторани кај нас беа затворени од здравствена инспекција поради неодржување на хигиената на рацете на нивните вработени по одење по голема нужда. Најдоа и примероци на бактеријата во една наша минерална вода, па брзо-брзо го заташкаа случајот. Страшна бактерија знае да биде тоа, особено доколку се најде во уринарниот тракт, јас прележав неколку години во низа во болница, кај мене повлече сериозни проблеми со бубрезите.
1585157048745.png


... пост имам посветено за тоа во Здравје за разни здравствени проблеми поврзано со бришење при голема нужда, па и ти правила на бришење од доле нагоре опишувајќи зошто, како и на кој начин да биде тоалетната хартија поставена и како истата да ја свиткаме во рака пред бришење!

1585156450467.png
1585156872952.png
 
Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
3.948
Постојат различни филозофски правци посветени токму на оваа проблематика. Најмногу расправи се водени околу квалитетот на самата тоалетна хартија, дали таа е навистина толку добра и дали може да биде подобра ако се испрска со арома од праска. Притоа извесно внимание е посветено на нејзината еднослојност, двослојност или повеќеслојност, при што е утврдено дека сфе тоа нема везе прибидејќи никому не му е гајле се додека ја има. На крајот е заклучено дека, како и интернетов, и хартијата трпи се, па зошто да не и разни отпадоци кои организмот ги исфрла како вишок.
 

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.572
Поени од реакции
4.990
Постојат различни филозофски правци посветени токму на оваа проблематика. Најмногу расправи се водени околу квалитетот на самата тоалетна хартија, дали таа е навистина толку добра и дали може да биде подобра ако се испрска со арома од праска. Притоа извесно внимание е посветено на нејзината еднослојност, двослојност или повеќеслојност, при што е утврдено дека сфе тоа нема везе прибидејќи никому не му е гајле се додека ја има. На крајот е заклучено дека, како и интернетов, и хартијата трпи се, па зошто да не и разни отпадоци кои организмот ги исфрла како вишок.
За наша среќа веќе измислиле хартија со мирис на темјанушка, камилица и шумска јаготка. :) Имаше и некои пилули кои се голтаат и го бојат фецесот во прекрасни светкави нијанси кои се прелеваат. Најсериозно ова. Придобивките од модерната наука и технологија <3
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
6.156
Поени од реакции
8.835
... јас сум сигурна дека никој не го гледа составот на тоалетната хартија т.е. дали има истата во состав разни хемикали што се одговорни за мирисот, бојата и избелувачи како хлор при што со честа примена можат да бидат одгворни на разни здравствени проблеми од тип на разни габични инфекции и проблеми со анусот!

1585157886386.png
1585158748888.png
 

Coca Cola

Covidiot SHOULD DIE
Член од
4 јануари 2009
Мислења
274
Поени од реакции
340
pricinata e ednostavna, se kupuva toaletna za da ne se izleguva specijalno za toaletna. Mislam, naredbata e da sme vo karantin. Site treba(se) da se iznakupime jadenje i osnovni namirnici za zivot, vo koj sto e toaletnata. Jas ako sum karantin 30 dena, sto ke pravam ako sum bez toaletna? Da, ke si go izmies cmarot posran ednas posle kenjanje ama ne biva sekoj den pa taka. Znaci mora toaletna, ne znam zosto e meta na diskusija uopste.
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
6.156
Поени од реакции
8.835
pricinata e ednostavna, se kupuva toaletna za da ne se izleguva specijalno za toaletna. Mislam, naredbata e da sme vo karantin. Site treba(se) da se iznakupime jadenje i osnovni namirnici za zivot, vo koj sto e toaletnata. Jas ako sum karantin 30 dena, sto ke pravam ako sum bez toaletna? Da, ke si go izmies cmarot posran ednas posle kenjanje ama ne biva sekoj den pa taka. Znaci mora toaletna, ne znam zosto e meta na diskusija uopste.
...е ако де... нека има тема, не е поставена токму во тема за коронавирус!
 
На врв Bottom