Тинејџерски филмови

• Креатор на темата StereoLove
  • Време на започнување

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.891
Поени од реакции
2.803
10 things I hate about you(1999),:zver:I love Beth Cooper:zver:

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.415
Поени од реакции
2.550

creator_92

haker4e
Член од
16 јануари 2009
Мислења
188
Поени од реакции
3
темава е на место иначе 100girls мн јако филмче глејтего нема да згрешите

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Dude where is my car. Мислам дека ова е добро филмче :pos2: има и други али не ми текнуваат во моментов..

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
Love at First Hiccup (2009) i Hole in One (2010) ми се сега скоро гледани и се добри,треба да ги погледнете!!

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Love at first Hiccup обавезно да го гледате. Толку да се избрука некој лик у филм одамна немам видено:)

Член од
3 октомври 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
Има доста добри тинејџерски филмови, но дефинитивно најголем впечаток ми остава филмот Dazed and Confused (1993), дејствието во филмот се случува во 70-те години од минатиот век во едно мало гратче во Тексас, САД, за начинот на живот на средношколците, разликите помеѓу постарите и помладите средношколци, рокенролот, ноќниот живот, а една од причините поради која ми се допадна филмот е едноставниот начин на живеење кој што е прикажан, но сепак интересен и сигурно ќе ви даде една појасна слика за начинот на живеење на младите во тоа време, ќе ве натера да направите компарација помеѓу тоа време и ова денешното, разликите, маните и доблестите, и секако, би посакале барем за ден да се вратите во тоа време и да го почувствувате тој хипи лајфстајл, кој што бил доста популарен и широко распространет низ САД, и воопшто низ светот.

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Има доста добри тинејџерски филмови, но дефинитивно најголем впечаток ми остава филмот Dazed and Confused (1993), дејствието во филмот се случува во 70-те години од минатиот век во едно мало гратче во Тексас, САД, за начинот на живот на средношколците, разликите помеѓу постарите и помладите средношколци, рокенролот, ноќниот живот, а една од причините поради која ми се допадна филмот е едноставниот начин на живеење кој што е прикажан, но сепак интересен и сигурно ќе ви даде една појасна слика за начинот на живеење на младите во тоа време, ќе ве натера да направите компарација помеѓу тоа време и ова денешното, разликите, маните и доблестите, и секако, би посакале барем за ден да се вратите во тоа време и да го почувствувате тој хипи лајфстајл, кој што бил доста популарен и широко распространет низ САД, и воопшто низ светот.
И на мене филмот ми остави добар впечаток :)

Член од
23 април 2012
Мислења
27
Поени од реакции
21
Teen Spirit
Love at first hiccup
Easy A
A cinderella story

G

grande-juve

Гостин
Superbad (2007)
Au revoir Taipei
Animal House (1978)
Wayne's World (1992)
Election (1999)
The Inbetweeners Movie (2011)

Ај темава малце да ја свртиме на квалитетните филмови во кои главните протагонисти се младите, но не се наменети само за оваа популација:smir:
Ghost World (2001)
The Breakfast Club (1985)
Heavenly Creatures (1994)
October Sky (1999)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
The Night Before, http://www.imdb.com/title/tt0095730/

Кијану Ривс се буди на улица во гето без сеќавања што се случувало претходната ноќ и низ цел филм се обидува да си го поврати сеќавањето, партерката за матура што е исчезната, колата на татко му, паричникот како и да дознае успат зашто еден макро го брка. Типично тинејџ филмче од 80-тите, што во превод значи многу, многу е забавно.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Heathers (1988)

Добра сатира и wake-up call, eден од најдобрите chick-flick заедно со Clueless (1995), Thirteen (2003).

морав да го паузирам 2-3 пати на почетокот - Шенон Доерти и Винона Рајдер на времето ех :love: (па уште некој у филмот спомиња и сендвич).

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
Senior skip day

Многу мала оценка на IMDb но е доста забавен филм типична тинејџерска комедија која е потценета и има малку гласови.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Say Anything... (1989)

У!, овој иде одма у топ10 тинејџ.
Сценарио на кое и Џон Хјуџс (RIP) би му позавидил. :) Секој лик подеднакво интересен, допадлив, уверлив, одглумен добро, како и доста препознатливи ситуации од реалниот живот и смешни моменти.
Баш позитивно ме изненади филмов, пошто глеав некои други тин од 80тите со Џон Кјузак у кои нешто се глупира (и го помешав со друг кој имаше 6ка).. а и не знаев/видов дека режисер е Камерон Кроу.
Оние 7.4 на IMDB не се џабе.:)

... интересно е што го глеав Heathers пред овој (два тин филма по ред кои го претставуваат по мене најдоброто од овој жанр ми се погодија :)), Кристијан Слејтер бил на аудиција и за овој филм а Џенифер Конели ( :love: ) имала големи шанси да ги добие главните женски улоги во двата.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Say Anything... (1989)

У!, овој иде одма у топ10 тинејџ.
Сценарио на кое и Џон Хјуџс (RIP) би му позавидил. :) Секој лик подеднакво интересен, допадлив, уверлив, одглумен добро, како и доста препознатливи ситуации од реалниот живот и смешни моменти.
Баш позитивно ме изненади филмов, пошто глеав некои други тин од 80тите со Џон Кјузак у кои нешто се глупира (и го помешав со друг кој имаше 6ка).. а и не знаев/видов дека режисер е Камерон Кроу.
Оние 7.4 на IMDB не се џабе.:)

... интересно е што го глеав Heathers пред овој (два тин филма по ред кои го претставуваат по мене најдоброто од овој жанр ми се погодија :)), Кристијан Слејтер бил на аудиција и за овој филм а Џенифер Конели ( :love: ) имала големи шанси да ги добие главните женски улоги во двата.
Предлаган ми е милион пути, заљубен сум во Ione Skye! во филмот е најслаткото и најпрекрасното нешто ever, колку погоден пар се страшна работа, многу добра хемија и оној coolness фактор кој преовладува во секој нивни дијалог.

Kajgana Shop

На врв Bottom