Тоа е затоа само да се држи тензијата,народот да биде на штрек,да има страв дека сеуште се на слобода и се повеќе да ги аминува воздушните напади врз ИСИС.На овие французиве им избегал еден од напаѓачиве, а бре шути ниедни, сега треба цела жандармериа да го прочешла секој град и село кај вас дома а не миражите да летаат во Сирија.
Добро бе пријателе уште колку пати ќе напишеш дека ИСИС е создаден од Америка, Израел и Турција?
Добро бе пријателе уште колку пати ќе напишеш дека ИСИС е создаден од Америка, Израел и Турција?
У реду е, сфативме.
PROPUST FRANCUSKE POLICIJE Zaustavili teroristu, pa ga nakon provere pustiliОва го изјавиле на ТВ?
Во најголем дел од случаеви се пропушта намерно еден од тие кои се гонат и му се лепат фластер, со цел да те одведе истиот до останатите...фрлаш рипче да фатиш крапче
ти изгледа нит имаш видено нит допрено пушка,пиштол,кашикара,а камоли употребено.........со тренинг од најмногу еден месец лесно можеш да масакрираш цивили по дискотеки,стадиони,кафичи,трговски центри ако пред тоа не те открие обезбедувањето или полицијатаТочно е тоа дека радикалните структури на ИСИС се многу опасни, но кога мислам по длабоко и по логички сепак велам дека НЕМА ШАНСИ толку професионално да бидат организирани за да извршат тероризам и тоа во Париз. Без логистика од некоја разузнавачка служба ниту во Скопје неможат да извршат толкав голем професионален тероризам без да бидат забележани.[DOUBLEPOST=1447664454][/DOUBLEPOST]
Е па тука е поентата. Ама некои членови на форумот не сакаат сфатат некои работи.Никој нема да ме убеди дека човек со калашњиков и миноврлач ќе победи армија со воени авиони и хилихоптери, тешки оклопни возила и сл. Нормално доколку овие вторите сакаат да ги нема првите.
Исто никој нема да ме убеди дека француските разознавачки служби кои можеби се нај добри во континентална Европа, не знаеле дека нешто се спрема.
Дур пешадија не влезе да расчисти терен џабе се авионите. Ако француските служби се свеле на ова, тешко нив.Никој нема да ме убеди дека човек со калашњиков и миноврлач ќе победи армија со воени авиони и хилихоптери, тешки оклопни возила и сл. Нормално доколку овие вторите сакаат да ги нема првите.
Исто никој нема да ме убеди дека француските разознавачки служби кои можеби се нај добри во континентална Европа, не знаеле дека нешто се спрема.
Другар, во војна каде не се бираат средства, ИД можеа да ги срамнат со земја за ден ипол. Меѓутоа мое мислење е дека ова ќе им служи како повод за да им влезат мушки сега. Им требаше 5 години за да сфатат дека се закана? Ноу веј.Дур пешадија не влезе да расчисти терен џабе се авионите. Ако француските служби се свеле на ова, тешко нив.
French special forces on hill
Како на пример војната на Франија во индокина, Француската војна во Алжир, кубанската револуциј, советската интервенција во Авганистан, војната за независност на Бангладеш... Во сите овие примери, герилата ги победи армиите вооружени со авиони, тенкови, оклопни возилаНикој нема да ме убеди дека човек со калашњиков и миноврлач ќе победи армија со воени авиони и хилихоптери, тешки оклопни возила и сл. Нормално доколку овие вторите сакаат да ги нема првите.
Зборуваш за војни пред 20-30-40 години.И на сите ни е јасно зошто се водени тие војни.Како на пример војната на Франија во индокина, Француската војна во Алжир, кубанската револуциј, советската интервенција во Авганистан, војната за независност на Бангладеш... Во сите овие примери, герилата ги победи армиите вооружени со авиони, тенкови, оклопни возила