Тепачка помеѓу наставник и ученици во ОУ Љубен Лапе

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Не можам да ги оправдам ни двете страни!

Z

ZeroStyle

Гостин
А што ако после од коа ќе ме натепа коа ќе ме начека...Јас него го најдам сам со палка у мене?? Авторитет не е тоа што ти посочи...Викаш имаш завршено основно,барем треба тоа да го знаеш. Тепање без причина практикуваат исфрустрирани глупаци или како што тие се нарекуваат "фраери"...
Значи ако мене некој ме натепа...(Повторувам за да ме сфатиш и да се увериш дека не е во мене грешката) БЕЗ ПРИЧИНА имам право да му вратам и тоа како:wink:

Иначе со мојата возраст можам да имам постигнато многу повеќе од наставник по физичко-алкохоличар

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
И кај мене во школо нема никакво поштовање... наставничката по македонски буквално ја тепаат.. ја маваат со денвник по глава ја дупат како сакаат, ја пцујат... ама наставничката стварно е изгубена сеа... ама до толку..
Наставничката е стварно изгубена сеа...ја дупат како сакаат..:nesvest:
Чекај бе, кај ти е речникот на 13 години?

Проблемот не е само во наставниците и професорите, проблемот е до однесувањето и слободата на учениците. Да наставникот не требало така да реагира, ама па учениците сигурно направиле нешто што довело до таа кулминација. И ако наставникот не е способен за работа и страда од ментални болести си има комисија која одлучува дали може да продолжи со работа или не смее да работи како воспитувач и наставник.

Срамота е што се случуваат вакви работи, ама треба најпрвин да си поработиме на себеси а потоа да ги обвинуваме другите.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
nemas pojse postignato.ne rekov deka taka treba da se pokazuva avtoritet ali jbg ima nekoi so mislat deka taka treba da se pokaze.

ne e alkoholicar tipot i ne e poi fizicko_OTP ,i on e psihicki bolen a ponekogas potpivnuva sto ne go prai alkoholicar.

pa i ti ke stanes "fraer"ako go naprai toa.

Z

ZeroStyle

Гостин
nemas pojse postignato.ne rekov deka taka treba da se pokazuva avtoritet ali jbg ima nekoi so mislat deka taka treba da se pokaze.

ne e alkoholicar tipot i ne e poi fizicko_OTP ,i on e psihicki bolen a ponekogas potpivnuva sto ne go prai alkoholicar.

pa i ti ke stanes "fraer"ako go naprai toa.
А што ако имам повеќе постигнато?? Напишано беше дека е по физичко и алкохоличар,нема везе...Не знам кој е и што,зборев општо за ваква ситуација...
Мислам дека наставник треба да биде исклучиво психички здрава личност,најпрво поради себе,а потоа поради околината...
Овој наставник бил психички болен? Не го обвинувам нити пак бламирам само мислам дека има посебни институции за психичко болни...
Поправи ме ако не сум во право:uvo:

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
А што ако имам повеќе постигнато?? Напишано беше дека е по физичко и алкохоличар,нема везе...Не знам кој е и што,зборев општо за ваква ситуација...
Мислам дека наставник треба да биде исклучиво психички здрава личност,најпрво поради себе,а потоа поради околината...
Овој наставник бил психички болен? Не го обвинувам нити пак бламирам само мислам дека има посебни институции за психичко болни...
Поправи ме ако не сум во право:uvo:

pa ako imas 2000 mislenja na forumov ne znaci deka si postignal pojse.ako si postignal pojse veke ke te zemele od vladata ili negde u stranstvo da rabotis za niv,posto mal e brojot na 14-godisnjaci koi postignale pojse od 4 pati postarite od niv.

ja rekov deka treba odamna da e na klinika ali deka toa ne e napraeno i deka sea se gledaat posledicite.ja barem go znam tipot i znam so coek e.

Z

ZeroStyle

Гостин
Верувај имам постигнато многу повеќе од него,не на форумот,приватно...
Ако и ти викаш дека е за на клиника,зошто ги оправдуваш неговите постапки или на луѓето слични на него кои јас ги посочив?? Таквите луѓе биле толерирани или со повеќе права во комунизмот?? Просветли ме

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Јас ќе заземам бајаги радикален став на темава, и ќе речам... “Како не му ебале мамата на лице место?!“

Професор не може да не наметне авторитет кон малолетник. Начини има милион, не го примај на час, лепи кецови, избркај го од школо, ама да го удриш? :shok:

А ми се допаѓа реакцијата на соучениците на девојчето, сакам сплотеност и лојалност... затоа немало ни А да кажам ако го скршеле од мавање... Го скршиле ли?

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Верувај имам постигнато многу повеќе од него,не на форумот,приватно...
Ако и ти викаш дека е за на клиника,зошто ги оправдуваш неговите постапки или на луѓето слични на него кои јас ги посочив?? Таквите луѓе биле толерирани или со повеќе права во комунизмот?? Просветли ме

go opravduvam posto povekje ke veruvam na psihicki bolen nego na razmazeni decista.a i mu veruvam bas na nego posto (ne zboram za drugi) posto sum imal prilika da go zapoznaam,vidam,slusnam za nego.

vo komunizmot ne sum bil i ne znam.toa bil totalno razlicen sistem.tamu na primer se pocituavale postarite.koga ke vlezel bilo koj postar u ucilnica ,bilo da e hausmajstor ili cistacka,site stanuvale i imali vzaemno postuvanje.sea vleguva direktorot na cas a ovie karti i domino si igraat.

vo komunizmot nemalo takvi lugje.bolniot si bil u bolnica a ne u ucilnica.sekoj si go znael svoeto mesto vo opstestvoto.

Z

ZeroStyle

Гостин
Правиш разлика помеѓу психички болен и дете??
Како можеш да збориш за некои работи,конкретно за комунизмот ако едвај си слушнал за него,не си го осетил на своја кожа??
Повторно ги побиваш своите аргументи,испаѓаш глуп...Прво викаш дека му веруваш и дека е психички болен,а на крај дека таквите се за у болница
??

LoveAshlee

I dont have a plan..thats the point
Член од
27 мај 2007
Мислења
475
Поени од реакции
2
Ко прво ( зборам од лично искуство кај мене у клас ) тотално имаме повеќе привилегии од професорите , значи таа привилегија ни дава што сака да им праиме а сепак они да останат добри и да не не казнат . Значи се случувало буквално со дневник да се мавне професорка по глава , со креди , со пенкала а они сепак ништо не можат да ни направат ?!!
Е тоа е поради таквите ученици тета-е-психолог-и-професорите-ништо-не-ми-можат !

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Правиш разлика помеѓу психички болен и дете??
Како можеш да збориш за некои работи,конкретно за комунизмот ако едвај си слушнал за него,не си го осетил на своја кожа??
Повторно ги побиваш своите аргументи,испаѓаш глуп...Прво викаш дека му веруваш и дека е психички болен,а на крај дека таквите се за у болница
??

epa za u bolnica de.ne se za u skolo.ali vise go staile tamu da predava i da se glupira.treba da mislat tie sto go staile tamu ili potocno tie sto ne go izvadile.
ja mu veruvam deka on ne e kriv.decata go isprovocirale a on vo sklad so svojata sostojba izreagiral.

i nemoj ti mocko eden mene da mi zboris deka sum glup.ako imas 14 godini ne znaci deka si go fatil godpod za jajca.

ja barem sum se rodil u komunizam.za nego ke zboram posto za nego sum cital ,sum gleal emisii,filmovi.u sekoj slucaj znam pojse od tebe.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.910
Поени од реакции
50.602
Абе видете сеа да нападнал машко па да речеш некако можда бил одделенски бараба пребацувал,пцуел,вреѓал,глумел лудило, ама двојче колку може да ти напакости и што може да ти направи девојче од 7-8 одделение,плус за недисциплина си има мерки што успеваат укори кецови бркање од школо ако знаел како со овие мерки немало да дојде до дереџе да мава девојчиња..

што да кажам ''Бато'':bil:

Z

ZeroStyle

Гостин
epa za u bolnica de.ne se za u skolo.ali vise go staile tamu da predava i da se glupira.treba da mislat tie sto go staile tamu ili potocno tie sto ne go izvadile.
ja mu veruvam deka on ne e kriv.decata go isprovocirale a on vo sklad so svojata sostojba izreagiral.

i nemoj ti mocko eden mene da mi zboris deka sum glup.ako imas 14 godini ne znaci deka si go fatil godpod za jajca.

ja barem sum se rodil u komunizam.za nego ke zboram posto za nego sum cital ,sum gleal emisii,filmovi.u sekoj slucaj znam pojse od tebe.
Зошто го правдаше??
Не ти реков дека си глуп,туку беше предупредување дека САМ можеш да се направиш ако продолжиш со побивање на СВОИ аргументи.
Не реков дека сум го фатил господ за муда.
А за Комунизмот во својот предходен пост го имаш напишано следново:
"vo komunizmot ne sum bil i ne znam.":wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom