Тепачка помеѓу наставник и ученици во ОУ Љубен Лапе

Член од
6 февруари 2008
Мислења
14
Поени од реакции
0
Mora da kazam deka i u4enicite imaat mnogu golema sloboda na 4asovite. Kaj nas uenici si izleguvaat dodeka profesorot predava samo za da zboruvaat na mob. Imame edna profesorka, koja e premnogu dobra, no nema nikakov avtoritet nad nas-u4enicite. Site si zaminuvaat od 4asot, i taa im predava na samo 5-6 u4enici (bukvalno). No toa se slu4uva zatoa sto taa ne zapisuva za neopravdani, inaku druga pesna bi bila. No sepak ne e se vo u4enicite, problem imaat i nekoi profesori. Bez nikakva pri4ina se razvikuvaat na 4as, i iako zvu4i neverojatno-navreduvaat. Barem toa e slu4aj so nekoi profesori kaj nas...

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Еее овој од Љубен Лапе ако е Боро по ОТП ондак типот е легенда бе. Пијаница прва класа со 5 ѕвездички :pos:

Ми предаваше и мене и увек на час кажуеше прикаски шо праел, како праел, кај пиеле, шо праел коа бил пијан и слично.... :pos:

Будала чоек!

Член од
14 март 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
afew

abe da vi kazam so sakate mene mi predavase Borcedobra coek bese am a so sakate koga mu stavaa superlepak na stolot i koga sedna ne mozese posle da stane i posle so lazele deka gi napagal so noz ne e vistina onnekolku godini pred toa decata i so kamnja po glava go mavaa ja neznam s sakte dobar si bese coekot a trebase 4dena kopkasno u penzija da ide!!!!!!!!!!!!

a ja znam koe devojce gomno e toa koga ke go isprovociraat do daska i koga ke pocnat da lazat ja nemase da im mavnam samar u zemja bi gi zakopal

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Тоа што учениците си земаат премногу слобода на часовите е повеќе од точно :tapp: но неможам да ги оправдувам ниту професорите бидејќи сум жив сведок на тоа какви забегани професори има кои незнаат како да постапат со учениците. Најлош начин е токму тој со физичка пресметка бидејќи со тоа само се зголемува агресивноста на младите. И како што кажавте некои, има други воспитни мерки, како што се намалување на поведение, преместување во друг клас па и бркање од училиштето, па дури тогаш дисциплината ќе се поправи и тоа сигурно, а треба и професорите да ги испитуваат со комисија на часевите ( да доаѓа ненајавена комисијата) па да виде какви професори (пијаници) има во Македонските училишта! :uvo:

Член од
2 април 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
Jas tuka sakam da dadam edno mislenje za toa poso jas sum vo toa odd i da kazam deka se e vistina.

Samo ne bese super lepak tuku bese UFO lepak i mozese da stane.A i plus izvadi vistinski noz...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Случајно сум била во улога на предавач во ова училиште и во останати 30 училишта во Скопје.Па во ова училиште учениците беа 3то одделение и неможеше никој жив да ги смири.Стануваат се шетаат,а таа професорката даде објаснување како е се допуштено,дека таков бил системот.
Многу се распуштени децава,треба еден така добар ќотек да им се удри и нив и на нивните родители што дозволиле вакви деца.Срамота,јака им душа на професорите.Јас да сум ќе ги фрлам од прозор без око да ми трепне.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Учениците си зимаат ногу голема слобода.Али колку и да те изнервира не треба да му а акниш главата од масата.Стави му укор или поведение намали му по че го боле отколку вака.

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Лошо однесување на професорот и многу недолично.
Сепак треба да може да се контролира.Кај нас професорите сепак претеруваат.Лично нашиот клас бевме навредувани од професор дека сме малоумни,дека немаме памет,дека сме биле најлоши деца и слично....Но во средно никогаш не се случило некој да го удрат иако во основно и тоа се сличуваше.
Меѓутоа и децава многу почнаа да си се опуштет.Не се воопшто цвеќиња за мирисање.На час станват го фрлет дневникот на професорите им се обраќаат недолично.Користат некој фрази и изрази во смисол 'Шо ти е тебе мор?Ти мене ќе ми кажвиш шо да прам?Дошла негде од по селана та мене овде ќе ми наредвит'
Се случило дури и некој професори да се расплакаат.
Вината е во двајцата.

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Лошо однесување на професорот и многу недолично.
Сепак треба да може да се контролира.Кај нас професорите сепак претеруваат.Лично нашиот клас бевме навредувани од професор дека сме малоумни,дека немаме памет,дека сме биле најлоши деца и слично....Но во средно никогаш не се случило некој да го удрат иако во основно и тоа се сличуваше.
Меѓутоа и децава многу почнаа да си се опуштет.Не се воопшто цвеќиња за мирисање.На час станват го фрлет дневникот на професорите им се обраќаат недолично.Користат некој фрази и изрази во смисол 'Шо ти е тебе мор?Ти мене ќе ми кажвиш шо да прам?Дошла негде од по селана та мене овде ќе ми наредвит'
Се случило дури и некој професори да се расплакаат.
Вината е во двајцата.
Истово се случува и кај нас кај две професорки шо ли не ни викат.. малумни..немате појма од живото..простаци.. и т.н.

Тепачка до сега немало..

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Луѓе да бидеме искрени, на нас учениците ни треба некоја цврста рака.
Ни треба и ДОБАР ќотек, пошо веќе се претвараме во говеда.
Во мојот клас/училиште нема такви случки како што набројувате вие, и не е дотолку алармантна ситуацијата, али по тоа шо го читам излегува дека ние не сме ученици туку... бараби...
треба секој таков ученик во Македонија да добие воспитна мерка!!!

Што се однесува до професорите и тие не се сјајни али нема никој да те чепка ако седиш мирен на час па колку и да е лош професорот.
Што мислите лесно ли е секој ден со по 200 ученика да се справуваш, и 10-20 од нив да се како горенаведените?!

Да бидеме објективни... :toe:

* Има исклучоци и кај професорите и кај учениците, нормално...

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Ние учениците овде во МК сме многу распуштени и правиме што сакаме во училиште и за време на часови и за време на одмори. Но сепак, што и да направиш професорот нема право да те тепа, а плус тоа многу пати досега сум приметил дека ученикот што и прави секогаш професорот ќе биде во право. Односно ти и да го обвинуваш професорот за нешто другите негови колеги и целиот персонал во училиштето ќе се сврти против тебе и ќе ти викаат детето е криво, бараба е таков е онаков е. Воопшто нема да се земе во предвид тоа што ти го обвинуваш професорот освен ако немаш некои солидни докази за да го докажеш тоа за што го обвинуваш професорот...:toe: Може само да си загазиш уште повеќе и да направат да изгубиш година. Сум го доживеал тоа пред 2 години, никој не ми веруваше мене, освен моите родители, и затоа изгубив година. :kesa::toe:

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Секоја чест за учениците требало да го утепаат од ќотек.На пијандурите не им е местото во училиште .Не знаеш во која состојба може да влезе.Учениците провоцираат но има дисциплински мерки.

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Абе звер е Боро што ви е на вас, мене ми предаваше и 5ки ми ставаше за ништо. Секој втор час куфер пијан доаѓаше, ни кажуваше како се има со точак качено на месечината (и дека таму немало ништо интересно), спасил жена од самоубиство, за малце ќе го згазело автобус и уште многу многу негови авантури :icon_lol:

П.С. Ова не ми е прв пат да затепа некој ученик, нас се дешаваше да не размава со летвите од прозорите и да не брка со тоа предметите по ОТП низ ходниците (али си го баравме) :/

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Абе звер е Боро што ви е на вас, мене ми предаваше и 5ки ми ставаше за ништо. Секој втор час куфер пијан доаѓаше, ни кажуваше како се има со точак качено на месечината (и дека таму немало ништо интересно), спасил жена од самоубиство, за малце ќе го згазело автобус и уште многу многу негови авантури :icon_lol:

П.С. Ова не ми е прв пат да затепа некој ученик, нас се дешаваше да не размава со летвите од прозорите и да не брка со тоа предметите по ОТП низ ходниците (али си го баравме) :/
Тебе само таа ти беше петка :)
Дај бе некој од Лапе нека каже што се деси сеа со Боро, остана ли , го шутнаа ли , помина доста време од случајов ???

Kajgana Shop

На врв Bottom