Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
11 јули 2009
Мислења
210
Поени од реакции
146
Корисиник сум на 3мах старт пакетот линијата ми е пуштено до 14 мб, но ХД каналите праваат цело време проблеми сликата кочи, се мешаат боите , гледам во моментот на Prioritized не користи повеке од 8мб дали знае некој како да го средам ова ?

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Како да се конектирам на wireless преку овој speedport?
Земавме макс тв и рутерот треба да седи во онаа соба ама кабелот за интернетот од компјутерот не стигнува до таму...и како да се конектирам?
Лозинката на speedport ти е telekom
Кликни на WLAN, па во
Radio Settings тука кај Name of the radio network (SSID) си пишуваш име како на пример Филип, следно ти е Security каде во WPA key пишуваш пасс за да не ти влагаат комшиите :) стискаш Apply и после во долен десен агол кај мрежата треба да ти пишува така како што си се потпишал. Кликаш десен клик Properties и пишуваш пасс(тој за да не ти влагаат комшиите) се контектираш и имаш wifi

П.С Уште си чекам миграција на нов пакет:facepalm: од премногу барања сега од 3-4 дена се чекало до мин 13. Со поминат лимит едвај на Кајгана се логирам

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Лозинката на speedport ти е telekom
Кликни на WLAN, па во
Radio Settings тука кај Name of the radio network (SSID) си пишуваш име како на пример Филип, следно ти е Security каде во WPA key пишуваш пасс за да не ти влагаат комшиите :) стискаш Apply и после во долен десен агол кај мрежата треба да ти пишува така како што си се потпишал. Кликаш десен клик Properties и пишуваш пасс(тој за да не ти влагаат комшиите) се контектираш и имаш wifi

П.С Уште си чекам миграција на нов пакет:facepalm: од премногу барања сега од 3-4 дена се чекало до мин 13. Со поминат лимит едвај на Кајгана се логирам
Одкаде оваа информација ?

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.726
Поени од реакции
52.662
Е стварно си играат со нас.
Минатата среда се јавив, ми рекоа за 2-3 дена. Еве уште ништо нема, се јавувам денес пак и ми вика таа во четврток било поднесено барање за промена, а во понеделник бил издаден налог и дека уште нема промена. Ми вика останете на линија, и чекав 5 минути за да ми се јави некој друг кој не е запознаен со случајот и да ми каже дека за 2-3 дена БИ ТРЕБАЛО да биде извршена промената. :tapp:

Член од
17 мај 2012
Мислења
10
Поени од реакции
1
Е стварно си играат со нас.
Минатата среда се јавив, ми рекоа за 2-3 дена. Еве уште ништо нема, се јавувам денес пак и ми вика таа во четврток било поднесено барање за промена, а во понеделник бил издаден налог и дека уште нема промена. Ми вика останете на линија, и чекав 5 минути за да ми се јави некој друг кој не е запознаен со случајот и да ми каже дека за 2-3 дена БИ ТРЕБАЛО да биде извршена промената. :tapp:
Најчестиот одговор е тој (2-3 дена)... Вчера се јавив 2 пати. Еднаш ми рекоа 9 дена, што е тотална глупост бидејќи јас веќе чекав 14 дена до тој момент. Вториот оператор беше поискрен и рече дека не знае. Можело да биде одма, утре или било кој ден

Веројатно е случајно, но после тие 2 јавувања вчера ми ја вратија интернет брзината. Исто така на https://moj.telekom.mk ми се појави MaxTV таб, али телевизијата не е активирана уште.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Мене ми го сменија пакетот,но телефонот од петокот не ми работи...и во двата правци.Се јавувам секој ден и ми викаат примено е...

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Некој да не има инсајдерска информација кога конечно ќе ги објават новите пакети за call&surf optic?
не гледам ништо ново на страната на те хоум. :(

Член од
17 мај 2012
Мислења
10
Поени од реакции
1

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Мене ми го сменија пакетот,но телефонот од петокот не ми работи...и во двата правци.Се јавувам секој ден и ми викаат примено е...
Отвори http://speedport.ip, логирај се, и оди кај Telephony devices. Види дали ги/го имаш телефоните/телефонот таму. Доколку немаш ништо, кликни на configure new device. Мислам дека ќе се снајдеш понатака.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Отвори http://speedport.ip, логирај се, и оди кај Telephony devices. Види дали ги/го имаш телефоните/телефонот таму. Доколку немаш ништо, кликни на configure new device. Мислам дека ќе се снајдеш понатака.
ај ќе пробам...ама нејазнам лозинката...која лозинка?

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Лозинката се сетира при првичното отварање на страницата. Кој и да ти го сетирал рутерот за првпат ја знае лозинката, а доколку вработен на Т-Home го направил тоа, ништо чудно лозинката да е "telekom", без наводници.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Лозинката се сетира при првичното отварање на страницата. Кој и да ти го сетирал рутерот за првпат ја знае лозинката, а доколку вработен на Т-Home го направил тоа, ништо чудно лозинката да е "telekom", без наводници.
го отворив иго најдов тел.број,што следува? треба refresh?

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
го отворив иго најдов тел.број,што следува? треба refresh?
На листата на уреди провери дали ти се сите телефонски уреди. Доколку не се, додади ги преку configure new device.

Kajgana Shop

На врв Bottom