Неможеш да гледаш ХД затоа што ти имаат пуштено 8мб, исто толку колку што му треба на 1 хд канал. Најверојатно се работи за лошо синхронизирање со централата (штом велиш дека претходно било ок), така да јави се на 080012345 и кажи им од таму нека ти ја ресетираат линијата.Dali nekoj moze da mi prati printscreen od DSL brzinata na Speed port na paket 3MAX Start paket jas imam takov paket i ovaa e mojata brzina so mislam deka ne e normalno, oti ne mozam da gledam HD kanali a prethodno bese se OK.Прегледај го приврзокот 43628
Десет пати од таму ми ја ресетираат линијата и пак исто? Не знам што повеќе да направам, сега и како проблем го пријавив. Дали можеби намерно не ми пуштаат повеќе не знам што им е финтатаНеможеш да гледаш ХД затоа што ти имаат пуштено 8мб, исто толку колку што му треба на 1 хд канал. Најверојатно се работи за лошо синхронизирање со централата (штом велиш дека претходно било ок), така да јави се на 080012345 и кажи им од таму нека ти ја ресетираат линијата.
Десет пати од таму ми ја ресетираат линијата и пак исто? Не знам што повеќе да направам, сега и како проблем го пријавив. Дали можеби намерно не ми пуштаат повеќе не знам што им е финтатаНеможеш да гледаш ХД затоа што ти имаат пуштено 8мб, исто толку колку што му треба на 1 хд канал. Најверојатно се работи за лошо синхронизирање со централата (штом велиш дека претходно било ок), така да јави се на 080012345 и кажи им од таму нека ти ја ресетираат линијата.
Јас го имав истиот проблем. Можеше да ме бараат, не можев да барам. Од дечкиве кои се упатени овде ќе ти објаснат се надевам. Во http://192.168.178.1/ треба да подесиш во делот за телефонија. Има некој работи се (од)штиклираатМене веќе 2 дена фиксниот телефон ми е мртов,се јавив на 080012345 ми рекоа дирекно да го приклучам во рутерот,и ништо, да се јавам на 142200, а тамо никој не се јавува....новата централа не е пуштен.
Има некој друг ваков проблем?
Џабе што земав стикче и миграцијата (после 12 работни дена) е успешна кога web'n'walk УСБ-то не функционира ... error 797...Како е можно да нема више стикчиња, без нив неможе да се напрае миграција ..
исто и мене така... и кога зборвам на телефон пример интернетоф одма кочит и пребавен е ;OНекој имал до сега проблем со линијата?
-немам надминато,а споро ми е
-два пати се јавив на 080012345,рестарираа од таму и пак исто
Лозинката за WLAN ја има на налепницата на рутерот.Како да се конектирам на wireless преку овој speedport?
Земавме макс тв и рутерот треба да седи во онаа соба ама кабелот за интернетот од компјутерот не стигнува до таму...и како да се конектирам?
Тоа изгледа е вклучено, на рутерот кај што пишува влан свети зелено, е сега преку компјутерот незнам како да се конектирам, само нешто broadband има...Лозинката за WLAN ја има на налепницата на рутерот.
Ако не ти е вклучено WLAN, влези преку http://192.168.178.1/ во рутерот и вклучи го.
Кога ќе влегуваш првпат во рутерот, имаш опција дали да ставиш пасворд или не.
Да да и телевизија и телефон и се.А ти кажаа што е проблемот?исто и мене така... и кога зборвам на телефон пример интернетоф одма кочит и пребавен е ;O
Тоа изгледа е вклучено, на рутерот кај што пишува влан свети зелено, е сега преку компјутерот незнам како да се конектирам, само нешто broadband има...