Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.726
Поени од реакции
52.664
Јас во вторникот се јавив, поднесов барање за новиот оптик старт и еве уште ништо, се е по старо. :mad:

Член од
11 март 2009
Мислења
4
Поени од реакции
0
Dali nekoj moze da mi prati printscreen od DSL brzinata na Speed port na paket 3MAX Start paket jas imam takov paket i ovaa e mojata brzina so mislam deka ne e normalno, oti ne mozam da gledam HD kanali a prethodno bese se OK. speedport.JPG

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Dali nekoj moze da mi prati printscreen od DSL brzinata na Speed port na paket 3MAX Start paket jas imam takov paket i ovaa e mojata brzina so mislam deka ne e normalno, oti ne mozam da gledam HD kanali a prethodno bese se OK.Прегледај го приврзокот 43628
Неможеш да гледаш ХД затоа што ти имаат пуштено 8мб, исто толку колку што му треба на 1 хд канал. Најверојатно се работи за лошо синхронизирање со централата (штом велиш дека претходно било ок), така да јави се на 080012345 и кажи им од таму нека ти ја ресетираат линијата.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Мене веќе 2 дена фиксниот телефон ми е мртов,се јавив на 080012345 ми рекоа дирекно да го приклучам во рутерот,и ништо, да се јавам на 142200, а тамо никој не се јавува....новата централа не е пуштен.
Има некој друг ваков проблем?

Член од
11 март 2009
Мислења
4
Поени од реакции
0
Неможеш да гледаш ХД затоа што ти имаат пуштено 8мб, исто толку колку што му треба на 1 хд канал. Најверојатно се работи за лошо синхронизирање со централата (штом велиш дека претходно било ок), така да јави се на 080012345 и кажи им од таму нека ти ја ресетираат линијата.
Десет пати од таму ми ја ресетираат линијата и пак исто? Не знам што повеќе да направам, сега и како проблем го пријавив. Дали можеби намерно не ми пуштаат повеќе не знам што им е финтата
--- надополнето: 20 мај 2012 во 17:47 ---
Десет пати од таму ми ја ресетираат линијата и пак исто? Не знам што повеќе да направам, сега и како проблем го пријавив. Дали можеби намерно не ми пуштаат повеќе не знам што им е финтата

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Мене веќе 2 дена фиксниот телефон ми е мртов,се јавив на 080012345 ми рекоа дирекно да го приклучам во рутерот,и ништо, да се јавам на 142200, а тамо никој не се јавува....новата централа не е пуштен.
Има некој друг ваков проблем?
Јас го имав истиот проблем. Можеше да ме бараат, не можев да барам. Од дечкиве кои се упатени овде ќе ти објаснат се надевам. Во http://192.168.178.1/ треба да подесиш во делот за телефонија. Има некој работи се (од)штиклираат

Pass ти е telekom

Член од
16 август 2007
Мислења
1.934
Поени од реакции
1.677
Како е можно да нема више стикчиња, без нив неможе да се напрае миграција .. :tapp:

Член од
7 ноември 2010
Мислења
123
Поени од реакции
28
Некој имал до сега проблем со линијата?
-немам надминато,а споро ми е
-два пати се јавив на 080012345,рестарираа од таму и пак исто

Член од
1 март 2007
Мислења
110
Поени од реакции
13
Како е можно да нема више стикчиња, без нив неможе да се напрае миграција .. :tapp:
Џабе што земав стикче и миграцијата (после 12 работни дена) е успешна кога web'n'walk УСБ-то не функционира ... error 797... :mad:

Sent from my Transformer Prime TF201 using Tapatalk 2

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Како да се конектирам на wireless преку овој speedport?
Земавме макс тв и рутерот треба да седи во онаа соба ама кабелот за интернетот од компјутерот не стигнува до таму...и како да се конектирам?

Член од
23 март 2011
Мислења
111
Поени од реакции
55
Некој имал до сега проблем со линијата?
-немам надминато,а споро ми е
-два пати се јавив на 080012345,рестарираа од таму и пак исто
исто и мене така... и кога зборвам на телефон пример интернетоф одма кочит и пребавен е ;O

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Како да се конектирам на wireless преку овој speedport?
Земавме макс тв и рутерот треба да седи во онаа соба ама кабелот за интернетот од компјутерот не стигнува до таму...и како да се конектирам?
Лозинката за WLAN ја има на налепницата на рутерот.
Ако не ти е вклучено WLAN, влези преку http://192.168.178.1/ во рутерот и вклучи го.
Кога ќе влегуваш првпат во рутерот, имаш опција дали да ставиш пасворд или не.

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Лозинката за WLAN ја има на налепницата на рутерот.
Ако не ти е вклучено WLAN, влези преку http://192.168.178.1/ во рутерот и вклучи го.
Кога ќе влегуваш првпат во рутерот, имаш опција дали да ставиш пасворд или не.
Тоа изгледа е вклучено, на рутерот кај што пишува влан свети зелено, е сега преку компјутерот незнам како да се конектирам, само нешто broadband има...

Член од
7 ноември 2010
Мислења
123
Поени од реакции
28
исто и мене така... и кога зборвам на телефон пример интернетоф одма кочит и пребавен е ;O
Да да и телевизија и телефон и се.А ти кажаа што е проблемот?

Kajgana Shop

На врв Bottom