Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
P

Princ

Гостин
Влези на 192.168.178.1
Лозинката би требало да ја знаеш, ако не ја знаеш не можам да ти помогнам.
Тука имаш
Connection Information
Internet
Кликни на тоа Internet и внеси ги твоите податоци за конекција.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.225
Поени од реакции
8.332
Ново ништо а ова она изненадување некое или пак к.... у рака :smir:

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Џабе веќе, не им верувам вака на ветувања.
Додека не видам на дело нишо.

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
vo mojot slucaj do site spratovi vo vlezot imaa doneseno opticki vlakna i koga ke sakas da ti stavat, samo prodolzuvaat od kutijata na spratot do stan toa e toa. inaku nisto od postoeckata bakarna zica ne se koristi skroz nov kabel ti doaga do doma, taka da onie `stekercinja` za bakarniot kabel moes da gi zatvoris skroz poso i telefonot e VoIP.

Inace denovive go spoiv wireless do dobar ruter i na download na torrenti ide so po 3.8-4.0 mega u sekunda a isti si e i uploadot ako ima koj da go zeme tolku brzo delot.

momentalno problem mi e toa sto koa ke otide po 3-4 mega PCto nekako malce pocinja da se koci radi toa sto naednas HDDto prima mn.podatoci, inace se drugo e grom
Може и да ти рикне хард-дискот :smir:

Член од
15 април 2008
Мислења
4
Поени од реакции
0
vo mojot slucaj do site spratovi vo vlezot imaa doneseno opticki vlakna i koga ke sakas da ti stavat, samo prodolzuvaat od kutijata na spratot do stan toa e toa. inaku nisto od postoeckata bakarna zica ne se koristi skroz nov kabel ti doaga do doma, taka da onie `stekercinja` za bakarniot kabel moes da gi zatvoris skroz poso i telefonot e VoIP.

Inace denovive go spoiv wireless do dobar ruter i na download na torrenti ide so po 3.8-4.0 mega u sekunda a isti si e i uploadot ako ima koj da go zeme tolku brzo delot.

momentalno problem mi e toa sto koa ke otide po 3-4 mega PCto nekako malce pocinja da se koci radi toa sto naednas HDDto prima mn.podatoci, inace se drugo e grom
Зимај уште еден HDD и поднеси RAID:vozbud:

Член од
16 февруари 2007
Мислења
7
Поени од реакции
0
dve godini i poveke ke ja mestat optikata dodeka ja pokrijat Makedonija, i pak nema da bide skroz pokriena. Ne e lesna taa rabota. Da se napravi infrastruktura so optika vo cela drzava e ogromen potfat. Kako i da e, i nie vlegovme vo erata na brziot internet, i posle toa brzo ke niknat HD televizii 1080p, i eden kup drugi moznosti, pa nakaj 2013 ke imame poeftini ceni za se. barem se nadevam. Zamislete, taa infrastruktura Thome nema da ja koristi samo za sebe, moze i da ja dava pod kirija istovremeno da ja koristat i drugi provajderi na uslugi....

Е

експерт

Гостин
Сакам да купам АДСЛ интернет од Т-хоум, ама сакам да имам безжичен рутер, дали таму продаваат безжичен наместо обичен, дали треба да ја купам нивната опрема плус безжичен?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Сакам да купам АДСЛ интернет од Т-хоум, ама сакам да имам безжичен рутер, дали таму продаваат безжичен наместо обичен, дали треба да ја купам нивната опрема плус безжичен?
Со појаките пакети ти даваат безжичен рутер-модем.

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
А дали на пример јас како корисник од еден од појаките пакети можам да побарам да ми го заменат мојот рутер (спидтач) со еден од безжичните и дали се плаќа тоа бидејќи за овој што го имам не платив тогаш.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
dve godini i poveke ke ja mestat optikata dodeka ja pokrijat Makedonija, i pak nema da bide skroz pokriena. Ne e lesna taa rabota. Da se napravi infrastruktura so optika vo cela drzava e ogromen potfat. Kako i da e, i nie vlegovme vo erata na brziot internet, i posle toa brzo ke niknat HD televizii 1080p, i eden kup drugi moznosti, pa nakaj 2013 ke imame poeftini ceni za se. barem se nadevam. Zamislete, taa infrastruktura Thome nema da ja koristi samo za sebe, moze i da ja dava pod kirija istovremeno da ja koristat i drugi provajderi na uslugi....
Во делови во Центар и Карпош веќе има достапни пакети останатите подрачја забрзано ги работатат.
За последниот дел во право си исто како до сега примерот со Он Нет што ја користеше мрежата од АД Македонски Телеком истото ќе биде и со оптичката инфраструктура која ќе донесе нови недостижни граници во поглед на безбедноста брзината односно зголемување на квалитетот на постојната мрежа на ново високо ниво.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.106
Поени од реакции
1.385
T-Home секако дека ќе ја издава мрежата затоа што иако T-Home ја монтира сепак таа ќе ја користат сите оператори кои ќе покажат интерес за тоа.

Член од
22 јуни 2008
Мислења
457
Поени од реакции
52
Надминав сообраќај од 10 гига уште во петокот , не ми ја намалија брзината, до сега уште ми симнува со 400 кбс, проверувам и пишува остварен сообракај 36 гига, чудно ми стана, пишува колку иам остварено а брзината лета.Да не им се дешава нешто?

Kajgana Shop

На врв Bottom