Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
За тие 21 мбпс прочитајтего постот мој малце погоре.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.616
Ај да ве прашам,вие што се разбирате ако можите да ми помогните.
Значи пред една недела ставив АДСЛ 25,и брзината треба да ми е 5 мегабите.Е сеа се јавувам таму,ми викаат,не е од кај нас,линијата ти е одлична,идат до модемот 5 мб,мора да ти е нешто или до мрежната,или до анти вирусот(а користам ЕСЕТ),или до вируси....е сеа еве го скенирам од вирусе,не е до то...ај ако знае некој да ми кажи во случај да е мрежната,што треба да направам,како да ја наместам за да ми биди брзината 5 мб?????
Ај ве молам тој што знај нека ми кажи,ФАЛА ОДНАПРЕД!!!
ЕДИТ:ми рекоа дека можело да биди и до firewall-от,ако е до тоа што треба да направам...позз

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Изгледа T-home намерно има пуштено 8mbps/1mbps на 100 гб, како што разговарав со луѓе од таму сеуште не е сигурно, но најверојатно таа брзина ќе остани на 100ките, ако мрежата издржи, нешто како компензација оти најмала надградба добиваат со промените.

Така ќе имаш гарантирани цели 6мбпс/768кбпс, без загуба на квалитет.

butterfly1135

Tutto questo amore...
Член од
30 август 2008
Мислења
209
Поени од реакции
5
teneke;1636118 напиша:
Верувам дека не грее, но тоа значи дека имаш многу квалитетна парица до кај тебе, блиску до централа.
Да па сеа ја смениа нова ставиа во централа зoшто предтоа старата неможеше да издржи повеке од 2,5 mbps.

butterfly1135

Tutto questo amore...
Член од
30 август 2008
Мислења
209
Поени од реакции
5
Онај од 100 гига го имам и со googlr crome пробав и со mozila исто е
Исклучи касперски или друг антивирус ако имаш зашто speedtest губи пакети така и се багува дава некој безвезе брзини :S

butterfly1135

Tutto questo amore...
Член од
30 август 2008
Мислења
209
Поени од реакции
5
торенти одат со 500 и нешто ... можда толку upload има шо знам јас , иначе во моментов имам радио уклучено , гледам клипчиња на stupidvideos, атачирам слики на маил и еве speedtest

Клипчиња на youtube или било каде за 2 сек. се полни , стварно не ми е јасно што е работава :S
Истиот совет ТЕСТИРАЈ СО ИСКЛУЧЕН АНТИВИРУС! и мене така ми кажуваше ама коа го исклучив касперскиот реално ми измери..

butterfly1135

Tutto questo amore...
Член од
30 август 2008
Мислења
209
Поени од реакции
5
Изгледа T-home намерно има пуштено 8mbps/1mbps на 100 гб, како што разговарав со луѓе од таму сеуште не е сигурно, но најверојатно таа брзина ќе остани на 100ките, ако мрежата издржи, нешто како компензација оти најмала надградба добиваат со промените.

Така ќе имаш гарантирани цели 6мбпс/768кбпс, без загуба на квалитет.
Се согласувам и јас го мислам истото!

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
пред тоа си имав 6mbps а сега пак ја врати ја старата брзина,има некој друг со ваков проблем

P

Princ

Гостин
И кај мене е исто...

Се пожали дека често те дисконектира? :icon_lol:
Привремено решение, бисер на т-хоум, додека не си ги средат централите (а рекоа тоа ќе биде до крај на месецов) па ќе не префрлат на 6 Мбпс.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
И кај мене е исто...

Се пожали дека често те дисконектира? :icon_lol:
Привремено решение, бисер на т-хоум, додека не си ги средат централите (а рекоа тоа ќе биде до крај на месецов) па ќе не префрлат на 6 Мбпс.
Па нема друго, мораат така, на едно место не држеше 6мбпс ни пола минута, одма паѓаше, му сугерирав на тие во Телком да ја намалат брзината, за да имаат луѓето интернет дури да средат.

Изгледа секаде тоа ќе го применуваат, но работат на случајот, посебно заради IPTV, бидејќи му треба мислам 10mbps за да течи телевизијата, така да мораат да средат како знаат и умеат.

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
кај мене се беше океј,немав никакви проблеми,Принц а новите лимите ке бидат или старите ?

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.616
Ај да ве прашам,вие што се разбирате ако можите да ми помогните.
Значи пред една недела ставив АДСЛ 25,и брзината треба да ми е 5 мегабите.Е сеа се јавувам таму,ми викаат,не е од кај нас,линијата ти е одлична,идат до модемот 5 мб,мора да ти е нешто или до мрежната,или до анти вирусот(а користам ЕСЕТ),или до вируси....е сеа еве го скенирам од вирусе,не е до то...ај ако знае некој да ми кажи во случај да е мрежната,што треба да направам,како да ја наместам за да ми биди брзината 5 мб?????
Ај ве молам тој што знај нека ми кажи,ФАЛА ОДНАПРЕД!!!
ЕДИТ:ми рекоа дека можело да биди и до firewall-от,ако е до тоа што треба да направам...позз
Никој бе не знај да ми помогни,одприлика кај да чепнам???

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
Никој бе не знај да ми помогни,одприлика кај да чепнам???
Провери прво дали се ти е ок. Ако користис нивен D-Link 360R тогаш симни го http://www.webtemp.org/download.php?f=sm50b.zip и види колку линк добиваш. Aко ти покажува помалце од тоа што треба да го имаш тогаш ти е телефонската линија. Може не ти подржува до 5мб. Све зависи колку си одалечен од централа. Со sm50b директно влагаш у модем инфо и нема врска дали имаш антивирус уклучен итн.

2 (Доколку можеш да го користиш sm50b). Види таму на инфото на програмот дали имаш crc ili hec errors. Нормално е да имаш малце но не да скокаат како лудо и да се ресетира модемот. Доколку те дисконектира или пак модемот не работи како што треба. Имаш на него ресет копче позади, ресетирај го и пак пробај да видиш дали ќе ти покаже 5мб конекција.

3. Купи си power protector продужен кабел со осигурач. Доколку модемот добие повисок напон или пак помал напон се ресетира. Со ова струјата ја држи стабилна. 150+ денари е.
Се надевам дека нешто ќе ти помогне од ова.

Kajgana Shop

На врв Bottom