Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Онај од 100 гига го имам и со googlr crome пробав и со mozila исто е

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Јас имам DSL-360T ич не загрева, а кај еден другар што има R стварно се грее многу. :D

Чудна раота. :D

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Јас имам DSL-360T ич не загрева, а кај еден другар што има R стварно се грее многу. :D

Чудна раота. :D
И кај го имам тој 360R и стварно многу загрева ( а втор модем ми е овој, првиот ми го заменија Т-хоумци ). Сите кажуваат дека новите брзини се проблем, ама кај мене ова загревањето не е некој нов проблем,од порано е... :toe:

П.С. го знаете советот, ПОСТАВЕТЕ ГО МОДЕМОТ ВЕРТИКАЛНО :pos:

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Кај мене ни зголемување ни ништо нема

Има уште некој којшто не му се зголемени брзините?:nesum:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Кај мене ни зголемување ни ништо нема

Има уште некој којшто не му се зголемени брзините?:nesum:
Еве ја моменталната брзина кај мене

а и да се јавиш во техничка , да прашаш зошто не ти е покачена брзината , ке ти го дадат овој одговор
- Ке биде до крајот на месецот...

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Стајте си рутер ... царска работа е , не грее и од ко ставив рутер данлодирам со 500 kb/sec

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Стајте си рутер ... царска работа е , не грее и од ко ставив рутер данлодирам со 500 kb/sec
Што врска има рутерот со тоа колку симнуваш? И зашто спомна дека не грее, многу не битен факт :)

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Што врска има рутерот со тоа колку симнуваш? И зашто спомна дека не грее, многу не битен факт :)

Ај подпрочитај горе ќе видиш дека секој втор се жали дека му греел модемот и му дисконектирал :P

И шо знам јас што врска има рутерот ама од ко стадов рутер еве што брзина имам

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Јас мислам кај сите има 8/1 мегабита и лимитиран е на 6/700 за да нема загуби да иде full 6 мегабита.. Кај мене коа ке се логирам на модемот пишува 8 мегабита со 1 upload..
Од кај ти овој податок? Јас едвај 4-5Мбпс добивам.

Прашање до pravo и Јане: дали случајно забележувате премногу жежок да е модемот?
Па жежок е али не е изгор. Сега тоа е релативно, али мене ми седи модемот на тераса обесен на жицата за алишта, па го дува промаја го лади:D и на сенка е

Изгор е.
Инаку вчера имав по 5-6 саати без прекин, и симнував од рапидшер со фри акаунт и одеше пристојно брзо (до 250), попат стримував телевизија во 640х480 резолуција без сеЧкање.
И кај мене со денови не го гасам ни компјутерот ни модемот (модемот одкако е купен). Симиња постојано од торенти, али премногу често се дисконектира и губи интернет. Среќа што сум на Виста па напнува ако нема интернет и постојатно пробува да се конектира, така да штом му пројде кризата одма си се конектира пак на интернет до наредното гасење.

Мислам дека тоа е причината за премногу честото дисконектирање што го искусуваме последниве неколку дена. Модемите изгор жешки се. Добив сугестија од техничката поддршка на т-хоум повремено да го гасам, ама ако морам да го правам тоа да ви се мочам во решението.
Еве мојот не е жежок/изгор. Топол е колку што е топол и ЛЦД мониторот одпозади.

И јас прашав дали е тоа причина, ми рекоа дека не е тоа, немало врска загревањето на модемот блабла :uvo:

Совет од Т-хоум : постави го модемот во вертикална положба, помалку ќе загрева
Мене ми е во неодредена положба. Виси обесен на жица. :D

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Ај подпрочитај горе ќе видиш дека секој втор се жали дека му греел модемот и му дисконектирал :P

И шо знам јас што врска има рутерот ама од ко стадов рутер еве што брзина имам

Не е можно ова. Да беше вака ќе требаше да спушташ со 2мб во секунда, а не со 500кб во секунда.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
торенти одат со 500 и нешто ... можда толку upload има шо знам јас , иначе во моментов имам радио уклучено , гледам клипчиња на stupidvideos, атачирам слики на маил и еве speedtest

Клипчиња на youtube или било каде за 2 сек. се полни , стварно не ми е јасно што е работава :S

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
A да провериш на Модемот/Рутерот колку ти пуштаат од Телеком?

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
торенти одат со 500 и нешто ... можда толку upload има шо знам јас , иначе во моментов имам радио уклучено , гледам клипчиња на stupidvideos, атачирам слики на маил и еве speedtest

Клипчиња на youtube или било каде за 2 сек. се полни , стварно не ми е јасно што е работава :S
Јас на мојот десктоп пц ваѓам и 30 мбпс. Тоа е до анти вирусот што го имаш и мозилата. Ова ти е фејк. Имаш 20 мега бита, ама пак слимнуваш со 500 кб/с ( не знам кој пакет го имаш ).

Исклучиго анти вирусот или пак избришиго и мери пак да те видам што резултати ќе извадиш.

Kajgana Shop

На врв Bottom