Да. Гледаш Downstream е 8мбита. Затоа ти викам, не може тие да ти пуштаат тебе 8мбита, а ти да имаш 21мбит .
Да па сеа ја смениа нова ставиа во централа зoшто предтоа старата неможеше да издржи повеке од 2,5 mbps.teneke;1636118 напиша:Верувам дека не грее, но тоа значи дека имаш многу квалитетна парица до кај тебе, блиску до централа.
Исклучи касперски или друг антивирус ако имаш зашто speedtest губи пакети така и се багува дава некој безвезе брзини :SОнај од 100 гига го имам и со googlr crome пробав и со mozila исто е
Истиот совет ТЕСТИРАЈ СО ИСКЛУЧЕН АНТИВИРУС! и мене така ми кажуваше ама коа го исклучив касперскиот реално ми измери..торенти одат со 500 и нешто ... можда толку upload има шо знам јас , иначе во моментов имам радио уклучено , гледам клипчиња на stupidvideos, атачирам слики на маил и еве speedtest
Клипчиња на youtube или било каде за 2 сек. се полни , стварно не ми е јасно што е работава :S
Се согласувам и јас го мислам истото!Изгледа T-home намерно има пуштено 8mbps/1mbps на 100 гб, како што разговарав со луѓе од таму сеуште не е сигурно, но најверојатно таа брзина ќе остани на 100ките, ако мрежата издржи, нешто како компензација оти најмала надградба добиваат со промените.
Така ќе имаш гарантирани цели 6мбпс/768кбпс, без загуба на квалитет.
Па нема друго, мораат така, на едно место не држеше 6мбпс ни пола минута, одма паѓаше, му сугерирав на тие во Телком да ја намалат брзината, за да имаат луѓето интернет дури да средат.
Никој бе не знај да ми помогни,одприлика кај да чепнам???Ај да ве прашам,вие што се разбирате ако можите да ми помогните.
Значи пред една недела ставив АДСЛ 25,и брзината треба да ми е 5 мегабите.Е сеа се јавувам таму,ми викаат,не е од кај нас,линијата ти е одлична,идат до модемот 5 мб,мора да ти е нешто или до мрежната,или до анти вирусот(а користам ЕСЕТ),или до вируси....е сеа еве го скенирам од вирусе,не е до то...ај ако знае некој да ми кажи во случај да е мрежната,што треба да направам,како да ја наместам за да ми биди брзината 5 мб?????
Ај ве молам тој што знај нека ми кажи,ФАЛА ОДНАПРЕД!!!
ЕДИТ:ми рекоа дека можело да биди и до firewall-от,ако е до тоа што треба да направам...позз
Провери прво дали се ти е ок. Ако користис нивен D-Link 360R тогаш симни го http://www.webtemp.org/download.php?f=sm50b.zip и види колку линк добиваш. Aко ти покажува помалце од тоа што треба да го имаш тогаш ти е телефонската линија. Може не ти подржува до 5мб. Све зависи колку си одалечен од централа. Со sm50b директно влагаш у модем инфо и нема врска дали имаш антивирус уклучен итн.Никој бе не знај да ми помогни,одприлика кај да чепнам???