Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Проблемот со паѓањето на интернетот продолжи кај мене. Страшно ме нервира.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Провери прво дали се ти е ок. Ако користис нивен D-Link 360R тогаш симни го http://www.webtemp.org/download.php?f=sm50b.zip и види колку линк добиваш. Aко ти покажува помалце од тоа што треба да го имаш тогаш ти е телефонската линија. Може не ти подржува до 5мб. Све зависи колку си одалечен од централа. Со sm50b директно влагаш у модем инфо и нема врска дали имаш антивирус уклучен итн.

2 (Доколку можеш да го користиш sm50b). Види таму на инфото на програмот дали имаш crc ili hec errors. Нормално е да имаш малце но не да скокаат како лудо и да се ресетира модемот. Доколку те дисконектира или пак модемот не работи како што треба. Имаш на него ресет копче позади, ресетирај го и пак пробај да видиш дали ќе ти покаже 5мб конекција.

3. Купи си power protector продужен кабел со осигурач. Доколку модемот добие повисок напон или пак помал напон се ресетира. Со ова струјата ја држи стабилна. 150+ денари е.
Се надевам дека нешто ќе ти помогне од ова.
Ај малце хелп за оваа програма, јас ја симнав, ја уклучив и еве некое време стои уклчуена и покажува QUERYING MODEM и ништо друго нема :toe:

Член од
13 март 2006
Мислења
103
Поени од реакции
4
треба да си поврзан директ на адсл модемот,а не преку рутер,најверојатно е до тоа

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
треба да си поврзан директ на адсл модемот,а не преку рутер,најверојатно е до тоа
вака ми е наместено, кабелот од бандерата во сплитер, од сплитерот во модем :toe:
ај ќе пробам и директно да ја приклучам линијата на модемот, па ке видам што ке биде

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.616
Провери прво дали се ти е ок. Ако користис нивен D-Link 360R тогаш симни го http://www.webtemp.org/download.php?f=sm50b.zip и види колку линк добиваш. Aко ти покажува помалце од тоа што треба да го имаш тогаш ти е телефонската линија. Може не ти подржува до 5мб. Све зависи колку си одалечен од централа. Со sm50b директно влагаш у модем инфо и нема врска дали имаш антивирус уклучен итн.

http://i44.photobucket.com/albums/f23/actvidinovski/smb_con.jpg

2 (Доколку можеш да го користиш sm50b). Види таму на инфото на програмот дали имаш crc ili hec errors. Нормално е да имаш малце но не да скокаат како лудо и да се ресетира модемот. Доколку те дисконектира или пак модемот не работи како што треба. Имаш на него ресет копче позади, ресетирај го и пак пробај да видиш дали ќе ти покаже 5мб конекција.

3. Купи си power protector продужен кабел со осигурач. Доколку модемот добие повисок напон или пак помал напон се ресетира. Со ова струјата ја држи стабилна. 150+ денари е.
Се надевам дека нешто ќе ти помогне од ова.
1.Друже,еве ова го симнав,ми пишува дека иди 5мб,ете има грешки,кажи ми дали е ок.Од таму ми рекоја дека линијата е ептен чиста,дури почиста од тој дома шо имал.
2.Го имам ресетирано.
3..На таков продолжителен ми е уклучен модемот.

И пак ништо не бидува,од таму ми рекоја,или до мрешната,или до анти вирусот или Firewall-от,било нешто.Е сеа мрежната мислам дека е ок,дај кажи ако нешто можам да чепнам во незе да чепнам,Антивирусот ми е ESET32,a firewall-от си е нормален.
Ај плс,ако знајш,ти или некој друг што го чита постов,нека ми поможи.:smir:

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
crc и hec errors ти се во ред,нема некои големи отстапувања
ама гледам дека брзината ти е 1536-253, значи кај тебе не е покачено ништо :toe:
Па да не е покачено ништо затоа си мислев и до модемот нешто да не е?:toe:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Па да не е покачено ништо затоа си мислев и до модемот нешто да не е?:toe:
па не е покачено, тоа е нешто проблем кај т-хоумци, а ако мислеш дека може да е до модемот, трк до некој комшија и пробај со друг модем и види какви ке ти бидат резултатите

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Кај мене е здивен интернетот. 624 кб во сек. довнлоадира :pipi:

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Braos decki za programcevo so kazuva kolku e brzinata na Dlink360r skapanicata,
nego da ve prasam ja da ne znae nekoj kako se vadat vizi vo germanska ambasada :pos:.

Pozdrav
leecheri

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.616
nego da ve prasam ja da ne znae nekoj kako se vadat vizi vo germanska ambasada :pos:
Зависи од кој сакаш,има во земјоделскине аптеки,во зависност што че садиш,има различни...али најубај се од манастирот Св.Хилендар за јачмен и овес...:smir::smir::pos2:

Оф топиц:дајте бе кажете со ова проблемоф што го имам со интернетов,никој не знај???

king24

Pirat
Член од
8 ноември 2007
Мислења
147
Поени од реакции
2

Дали е ова реалната брзина што треба да ја има корисник на адсл од 100 гб и дали има и друг ваков проблем.

Kajgana Shop

На врв Bottom