Ај малце хелп за оваа програма, јас ја симнав, ја уклучив и еве некое време стои уклчуена и покажува QUERYING MODEM и ништо друго немаПровери прво дали се ти е ок. Ако користис нивен D-Link 360R тогаш симни го http://www.webtemp.org/download.php?f=sm50b.zip и види колку линк добиваш. Aко ти покажува помалце од тоа што треба да го имаш тогаш ти е телефонската линија. Може не ти подржува до 5мб. Све зависи колку си одалечен од централа. Со sm50b директно влагаш у модем инфо и нема врска дали имаш антивирус уклучен итн.
2 (Доколку можеш да го користиш sm50b). Види таму на инфото на програмот дали имаш crc ili hec errors. Нормално е да имаш малце но не да скокаат како лудо и да се ресетира модемот. Доколку те дисконектира или пак модемот не работи како што треба. Имаш на него ресет копче позади, ресетирај го и пак пробај да видиш дали ќе ти покаже 5мб конекција.
3. Купи си power protector продужен кабел со осигурач. Доколку модемот добие повисок напон или пак помал напон се ресетира. Со ова струјата ја држи стабилна. 150+ денари е.
Се надевам дека нешто ќе ти помогне од ова.
вака ми е наместено, кабелот од бандерата во сплитер, од сплитерот во модемтреба да си поврзан директ на адсл модемот,а не преку рутер,најверојатно е до тоа
1.Друже,еве ова го симнав,ми пишува дека иди 5мб,ете има грешки,кажи ми дали е ок.Од таму ми рекоја дека линијата е ептен чиста,дури почиста од тој дома шо имал.Провери прво дали се ти е ок. Ако користис нивен D-Link 360R тогаш симни го http://www.webtemp.org/download.php?f=sm50b.zip и види колку линк добиваш. Aко ти покажува помалце од тоа што треба да го имаш тогаш ти е телефонската линија. Може не ти подржува до 5мб. Све зависи колку си одалечен од централа. Со sm50b директно влагаш у модем инфо и нема врска дали имаш антивирус уклучен итн.
http://i44.photobucket.com/albums/f23/actvidinovski/smb_con.jpg
2 (Доколку можеш да го користиш sm50b). Види таму на инфото на програмот дали имаш crc ili hec errors. Нормално е да имаш малце но не да скокаат како лудо и да се ресетира модемот. Доколку те дисконектира или пак модемот не работи како што треба. Имаш на него ресет копче позади, ресетирај го и пак пробај да видиш дали ќе ти покаже 5мб конекција.
3. Купи си power protector продужен кабел со осигурач. Доколку модемот добие повисок напон или пак помал напон се ресетира. Со ова струјата ја држи стабилна. 150+ денари е.
Се надевам дека нешто ќе ти помогне од ова.
crc и hec errors ти се во ред,нема некои големи отстапувањаЕве кај мене се е во ред?:nesum:
Па да не е покачено ништо затоа си мислев и до модемот нешто да не е?crc и hec errors ти се во ред,нема некои големи отстапувања
ама гледам дека брзината ти е 1536-253, значи кај тебе не е покачено ништо
па не е покачено, тоа е нешто проблем кај т-хоумци, а ако мислеш дека може да е до модемот, трк до некој комшија и пробај со друг модем и види какви ке ти бидат резултатитеПа да не е покачено ништо затоа си мислев и до модемот нешто да не е?
Зависи од кој сакаш,има во земјоделскине аптеки,во зависност што че садиш,има различни...али најубај се од манастирот Св.Хилендар за јачмен и овес...:smir::smir::pos2:nego da ve prasam ja da ne znae nekoj kako se vadat vizi vo germanska ambasada