Само на оптика, а на бакар не ќе си остане MaxTV.
ама во Црна Гора
Ova im e golem napredok, Youtube i dr. app bukvalno na sekoj tv ke imaЌе биде и кај нас, се тестира веќе платформата. Или пред нова година или после нова година.
Бидејќи ги нема фреквенциите кои ги емитува Телеком рутерот.еднотехничко прашање.. на Магента сум, ТВ и Интернет. Користев ВиФи на лаптоп, па му цркна картицата и купив екстерен УСБ стик и нема проблем. По некое време и на другиот лаптоп се случи истото, а бидејќи имам и Деск топ стар компјутер, купив уште еден УСБ стик за ВиФИ, малку поскап од првиот. Но продавачката од Анхоч ме праша на кој оператор сум, дека може да имам проблем. И има проблем, стикот ги наоѓа сите мрежи на комшиите ама само не таа во станот, на Телеком. Има ЦД , го инсталирав ама не е до тоа. Да не треба нешто во Рутерот на Телеком да се Сетира ??? А користев 2 лаптопи и дузини мобилни, без проблем само со десктопот. Немем 8м кабел, но прашање ми е зошто нејќе да го најде ВиФи то не Телеком, а се сеќавам дека и со Телекабел имаше порано проблем Десктоп ПЦ па со Кабел го поврзав...
а како Лаптопот што му е риката вифи картата со истиот Стик го наоѓа истиот ВиФи на Телеком ???Бидејќи ги нема фреквенциите кои ги емитува Телеком рутерот.
Земи си друг рутер за вифи, има сега за околу 700 денари и ќе имаш сегде вифи.
Вака другарче, да ти објаснам:а како Лаптопот што му е риката вифи картата со истиот Стик го наоѓа истиот ВиФи на Телеком ???
Не е тоа... на истото место што беше лаптопот го ставив ПЦ, фака 7 ви-фи само тој што е во станот не го покажува, а и сега го извадив надвор рутерот кој беше во шкаф, пак не го покажува Телеком ВиФи то на ПЦ...Вака другарче, да ти објаснам:
-Фрекфенции се тие што ги емитува вифи рутерот, односно,MHz и се поделени, пример од 1MHz, 3, 270, 175, ... До 927 поразлични бројки и во тие треба да ги подржува самиот вифи уред кој зема интернет од главниот рутер.
-Истиот стик можно е да фаќа подруги фрекфенции или вифи рутерот му е предалеку за да го регистрира. Другар ќе ти кажам една доверлива информација:
Интернет преку вифи на Телеком рутерите не барај, и тоа што го имаш биди преблагодарен. До 5м имаат најголема моќност, над тоа не гарантира Телеком.
Земи друг вифи рутер и не се прај мангуп дека изгледот само има значење, туку има значење и оддалеченоста на рутерот кој емитува вифи. Друго можеш 10м Cat 5e кабел да пуштиш по ти е поефтино.
kako uspea da ti crknat dvete... maler si hahah inaku porano pred godini mi se slucuvase kaj nekoi prijateli vakov problem, se sreduvase so reinstall driver za wlan ili promena na setinzi, valjda ova ke ti pomogne... ako ne baraj promena na ruter, neka ti dadat novеднотехничко прашање.. на Магента сум, ТВ и Интернет. Користев ВиФи на лаптоп, па му цркна картицата и купив екстерен УСБ стик и нема проблем. По некое време и на другиот лаптоп се случи истото, а бидејќи имам и Деск топ стар компјутер, купив уште еден УСБ стик за ВиФИ, малку поскап од првиот. Но продавачката од Анхоч ме праша на кој оператор сум, дека може да имам проблем. И има проблем, стикот ги наоѓа сите мрежи на комшиите ама само не таа во станот, на Телеком. Има ЦД , го инсталирав ама не е до тоа. Да не треба нешто во Рутерот на Телеком да се Сетира ??? А користев 2 лаптопи и дузини мобилни, без проблем само со десктопот. Немем 8м кабел, но прашање ми е зошто нејќе да го најде ВиФи то не Телеком, а се сеќавам дека и со Телекабел имаше порано проблем Десктоп ПЦ па со Кабел го поврзав...