- Член од
- 29 август 2008
- Мислења
- 5.676
- Поени од реакции
- 4.054
Nesto ne stima ......Цените им се прикачени од Чешка, имаат заборавено да стават наши цени хахаха
Ана битно 1200 денари - Mobile unlimited, 20GB за 1000 ка се тука.
Nesto ne stima ......Цените им се прикачени од Чешка, имаат заборавено да стават наши цени хахаха
Ана битно 1200 денари - Mobile unlimited, 20GB за 1000 ка се тука.
1. Ako vo pakuvanjeto imas anteni, instaliraj gi na ruterot, so niv moze da fati i druga podalecna bazna.Се работи за викендица одалеченост 2.5 км од базна станица. Последниве месеци имам чести проблеми со интернет конекција.
Користам 4г рутер плус дополнување со кабел. Брзина ми варира од 3 до8 мб/с.
Вртев неколку пати во телеком одговор е дека мрежата била преоптоварена и затоа сум имал проблеми.
На прашање како до пред извесен период немав проблеми и брзината ми беше около 20 мб/с одговор е дека повеќе рутерот не се дополнувал со кабел туку само со 4г мрежа. Значи телевизија работи преку кабел а интернет само 4г.
Некој совет од вас?
под 3....комбоксот не го пропорачувам посебно не во село вон град. Имав комбо бокс во сред град и брзината варираше многу (кај мене до 35-38мб одеше), не беше баш стабилен. Го вреатив за 10 дена назад.1. Ako vo pakuvanjeto imas anteni, instaliraj gi na ruterot, so niv moze da fati i druga podalecna bazna.
2. Pobaraj zamena na ruter
3. Smeni operator, A1 Combo Box nudi 50/2 brzina
Комбо боксот од 700 денари на секој можи да му врши работа, еве 2 години напрај со брзина 20/1 и за секојдневна употреба фб, јутуб, се она за основна употреба и за праќање на документи врши работа. Имав проблем од Април месец наваму не ми креваше брзината дури траеше првата фаза на модернизација на мрежата ама помина. Не е стабилна брзината, ама брка многу работа и за онлајн работа ако работите ви препорачувам VDSL линија убавезно или ADSL ако немате можност за друга технологија.под 3....комбоксот не го пропорачувам посебно не во село вон град. Имав комбо бокс во сред град и брзината варираше многу (кај мене до 35-38мб одеше), не беше баш стабилен. Го вреатив за 10 дена назад.
Јас ќе ти препорачам да си земиш combo box go - 100GB за 799 денари/30 дена, после 100 се намалува на 2/1 и да видиш за интернет како ќе те услужи. После вториот месец ќе можиш да го активираш мислам со 50% намалена цена. Ова ти е онака без договор, интернет по потреба од А1 и ќе видиш дали ќе имаш таму интернет од нив зависи какво покритие имаат. Друго можиш припејд сим картичка или на број постоечки припејд од а1 100GB за 299 денари да си активираш. За телевизија најубо ќе ти биди тв бокс да си земиш.Се работи за викендица одалеченост 2.5 км од базна станица. Последниве месеци имам чести проблеми со интернет конекција.
Користам 4г рутер плус дополнување со кабел. Брзина ми варира од 3 до8 мб/с.
Вртев неколку пати во телеком одговор е дека мрежата била преоптоварена и затоа сум имал проблеми.
На прашање како до пред извесен период немав проблеми и брзината ми беше около 20 мб/с одговор е дека повеќе рутерот не се дополнувал со кабел туку само со 4г мрежа. Значи телевизија работи преку кабел а интернет само 4г.
Некој совет од вас?
https://www.a1.mk/combo-paketi/a1-combo-box-goКомбо боксот од 700 денари на секој можи да му врши работа, еве 2 години напрај со брзина 20/1 и за секојдневна употреба фб, јутуб, се она за основна употреба и за праќање на документи врши работа. Имав проблем од Април месец наваму не ми креваше брзината дури траеше првата фаза на модернизација на мрежата ама помина. Не е стабилна брзината, ама брка многу работа и за онлајн работа ако работите ви препорачувам VDSL линија убавезно или ADSL ако немате можност за друга технологија.
Македонски телеком мижеби има покриеност со 4G, ама рутерите им се лимитирани со брзина до 15/1 т.е. половина од минималната 30/5 која треба да биди сегде достапна. Во А1 барем си кажуваат искрено дека ако имате 1Mbps тоа е минимална загарантирана брзина за комбо бокс, во телеком имаат прикачено во документот минимални брзини и тоа имаат 5/1 за С, 7,5/1 за М и 30/5 за Л пакетот и 150/150 за XL.
Јас ќе ти препорачам да си земиш combo box go - 100GB за 799 денари/30 дена, после 100 се намалува на 2/1 и да видиш за интернет како ќе те услужи. После вториот месец ќе можиш да го активираш мислам со 50% намалена цена. Ова ти е онака без договор, интернет по потреба од А1 и ќе видиш дали ќе имаш таму интернет од нив зависи какво покритие имаат. Друго можиш припејд сим картичка или на број постоечки припејд од а1 100GB за 299 денари да си активираш. За телевизија најубо ќе ти биди тв бокс да си земиш.
За во викендица е интернетов или си идиш пример овде на месец два и го активираш a1 combo box go и имаш интернет цел месец. Подетално на линкот погоре.Треба да се провери ама комбоксот е со договор од 2 год. Не сум сигурен за комбокс го дали и за него треба договор, не дава а1 без договор ништо. Затоа и го откажав јас, да се врзам 2 год со падни стани брзини и стабилносдт..не фала (домашна секојдневна употреба) е сега за повремена употреба како на пример во викендица или во село..супер е, ќе врши работа.
Во секој случај треба детално се да се провери што како е и какви опции има
Братче, ако можат да подобрат нешто тоа ќе биди да ти го сменат за сличен huawei рутер со друга ознака т.е. хибрид и да измерат на нивен лаптоп преку лан колку ќе оди брзината. Во договорот што го потпишуваш има наведено минимална брзина за пакетот што го користиш. Ќе имаш можеби пак 20 брзина ако успеат да средат техничарите и со подесувања во сегашниот рутер што го имаш, еве кај мене е целосно безжичен и е добар вади и 20ка брзина, кога ќе се потрошат сега 200гига се намалува на 2/1. Телеком имаат подобра покриеност од а1, ама сега го средуваат проблемот со скинатите оптички кабли кои се главни и ќе треба за тоа време дури ги средат целосно.Фала ви дечки на одговорите.
А1 има слаба покриеност и нестабилна конекција баш како Телеком, имаше мој комшија А1 на почетокот кога го потпиша договорот првите 4-5 месеци брзина на 20 мб после тоа катастрофа, исто како да го нема. Секој 2 ден звоневме во А1 џабе на крај раскина договор.
Кај мене само Телеком може никој друг, но чудно ми е бидејќи сум долго време со нив последниве 2 години имам проблеми до сега сум немал. Едно време почнаа проблеми кога бев само со кабел па ми сменија со 4г и се надополнуваше и добро беше немав проблеми.
Околу антени рутеров нема антени во пакетот, станува збор за Хуавеи HA35-11.
Друго прашање ми е дали они може од таму да ми зголемат брзина како да имам појак пакет?
Пример ако они стават 30мб јас да добивам со сигнал 15?
Инаку наредниве 2 дена треба да испратат екипа конечно на терен да видиме со некој друг рутер, ма да чисто се сомневам дека они имаат некои рутери од премиум класа, дали ако јас сам си купам добар рутер ќе има некое подобрување?
Huawei ruterite se stari, ako ruterot pozadi ima krugcinja sto moze da se otvorat znaci deka ima mesto za anteni. Novite ruteri sto gi davaat se od ZTE, ako slucajno ti mestat od kaj niv, obavezno prasaj za anteni, sosema drug kvalitet eФала ви дечки на одговорите.
А1 има слаба покриеност и нестабилна конекција баш како Телеком, имаше мој комшија А1 на почетокот кога го потпиша договорот првите 4-5 месеци брзина на 20 мб после тоа катастрофа, исто како да го нема. Секој 2 ден звоневме во А1 џабе на крај раскина договор.
Кај мене само Телеком може никој друг, но чудно ми е бидејќи сум долго време со нив последниве 2 години имам проблеми до сега сум немал. Едно време почнаа проблеми кога бев само со кабел па ми сменија со 4г и се надополнуваше и добро беше немав проблеми.
Околу антени рутеров нема антени во пакетот, станува збор за Хуавеи HA35-11.
Друго прашање ми е дали они може од таму да ми зголемат брзина како да имам појак пакет?
Пример ако они стават 30мб јас да добивам со сигнал 15?
Инаку наредниве 2 дена треба да испратат екипа конечно на терен да видиме со некој друг рутер, ма да чисто се сомневам дека они имаат некои рутери од премиум класа, дали ако јас сам си купам добар рутер ќе има некое подобрување?
Не даваат ЗТЕ никогаш телеком кај нас за безжичен само за ВДСЛ, а HUAWEI ги даваат - имаат хибрид и 4g рутери само без жица и понестабилни за разлика од хибридниот. Квалитетот им е тој и неможе да го подобриш ти квалитетот со антените ако немаш кај тебе добра покриеност од било кој оператор. Телеком значи според Оокла имаат подобра покриеност и брзина за разлика од А1, 70% подобра покроеност на 4G и до крај на година се планирало да има 5G со 70% покриеност на населението за да им се исплатат инвестициите.Huawei ruterite se stari, ako ruterot pozadi ima krugcinja sto moze da se otvorat znaci deka ima mesto za anteni. Novite ruteri sto gi davaat se od ZTE, ako slucajno ti mestat od kaj niv, obavezno prasaj za anteni, sosema drug kvalitet e