ne be zs da prijavi, cekaj na forum da ti vratat hahahah drzi ceckalica 30 sekundi, neka se restartira nekolku pati ruterot i pocekaj da si gi prezeme site informacii... ako ne raboti javi i ke ti dadat nov boljeЗдраво, имам рутер од Телеком (Speedport Entry 2i) и имам еден проблем. Вчера имаше грмотевици и го исклучив рутерот од струјата. Сепак, откако го вклучив после тоа, на рутерот ми светеа само Power и WLAN па не можев да се поврзам на WiFi мрежа преку телефон/лаптоп. Пробав физички да рестартирам, ништо. Сабајлево се пуштив на компјутер, кај што рутерот ми е поврзан со етернет кабел, и се логирав на самиот рутер, направив Refresh на статусот и почнаа да се пуштаат и светилките за DSL, Online и Telephony. Го исклучив компјутерот, пак падна интернетот, го пуштив, ја повторив постапката со логирање на рутер и рефреш на статус - пак дојде интернетот. Во логовите, за време на немањето интернет, ми го пишува следново:
P0000-00-00T01:23:42 [Notice] [SIP] +домашен_број registration failed (503 Service Unavilable)
P0000-00-00T01:24:44 [Notice] [SIP] +домашен_број registration failed (503 Service Unavilable)
P0000-00-00T01:25:44 [Notice] [SIP] +домашен_број registration failed (503 Service Unavilable)
P0000-00-00T01:26:46 [Notice] [SIP] +домашен_број registration failed (503 Service Unavilable)
P0000-00-00T01:27:49 [Notice] [SIP] +домашен_број registration failed (503 Service Unavilable)
Пред да побарам корисничка поддршка, сакам да прашам дали некој се има соочено со ваков проблем и дали е можно проблемот да ми е до рутерот или е нешто во инфраструктурата на телеком?
Со здравје да си го корстиш, колку плаќаш месечно? Која локација ако не е тајна? И деновиве истестирај и кажи ми каков е интернетот бидејќи и јас ќе го мењавам 4G интернетот од А1 за VDSL.Користев 4G на Телеком досега и конечно по поднесени голем број на барања, дојдоа и по големи маки (3.5 часа работа и пуштен 200 метри кабел по бандери ) приклучија ВДСЛ на Телеком.
https://www.speedtest.net/result/14990645503
М/интернет 799 Денари + М/Max TV (со два ресивери) 499 Денари. Локација е Матка.Со здравје да си го корстиш, колку плаќаш месечно? Која локација ако не е тајна? И деновиве истестирај и кажи ми каков е интернетот бидејќи и јас ќе го мењавам 4G интернетот од А1 за VDSL.
Kakov opticki ruter ti stavija od Telekom ?Менуваа во малата, ставаа оптички, претходно имав wdsl. Брзината е до 50мбс пинг до 10, што претходно го немав со wdsl, но нешто не сум задоволен. Иако имам добра брзина страните многу потешко ми ги отвара, видеата исто потешко се отвараат ( врти кругчето). Сакам да реагирам , да се јавам, ама не знам како да им објаснам, што треба да се провери и корегира?
Нивни брендиран т-home, црн висок со зелени диодиKakov opticki ruter ti stavija od Telekom ?
Do ruterot e javi se vo Telekom 070-122 ke go setiraat oni ( novite Technicolor ruteri imaat takov problem ) Javi se rasprasaj seНивни брендиран т-home, црн висок со зелени диоди
Nemaat nivni toa e Technicolor procitaj na nekoja nalepnica od pozadi ili od ozdola.Нивни брендиран т-home, црн висок со зелени диоди
Taka e tie se rebrentirani ( Telekom ) ruteri koj vsusnost gi proizveduva TechnicolorNemaat nivni toa e Technicolor procitaj na nekoja nalepnica od pozadi ili od ozdola.
Dali 5G e podobar od optic ili ne?
Од кабел и оптика нема подобро и доста се постабилни овие технологии за работа.Dali 5G e podobar od optic ili ne?
Jas sum na VDSL zato prasuvam.
Во брзина ,,спајкови,, на моменти можеби 5Г, константност на брзина, латенција стабилност, кабел и ништо друго.Dali 5G e podobar od optic ili ne?
Jas sum na VDSL zato prasuvam.