- Член од
- 21 ноември 2011
- Мислења
- 1.645
- Поени од реакции
- 1.009
- Локација
- Severo Jug
- Веб-сајт
- www.youtube.com
Најдобро ти е да пријавиш во телеком
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ne be zs da prijavi, cekaj na forum da ti vratat hahahah drzi ceckalica 30 sekundi, neka se restartira nekolku pati ruterot i pocekaj da si gi prezeme site informacii... ako ne raboti javi i ke ti dadat nov boljeЗдраво, имам рутер од Телеком (Speedport Entry 2i) и имам еден проблем. Вчера имаше грмотевици и го исклучив рутерот од струјата. Сепак, откако го вклучив после тоа, на рутерот ми светеа само Power и WLAN па не можев да се поврзам на WiFi мрежа преку телефон/лаптоп. Пробав физички да рестартирам, ништо. Сабајлево се пуштив на компјутер, кај што рутерот ми е поврзан со етернет кабел, и се логирав на самиот рутер, направив Refresh на статусот и почнаа да се пуштаат и светилките за DSL, Online и Telephony. Го исклучив компјутерот, пак падна интернетот, го пуштив, ја повторив постапката со логирање на рутер и рефреш на статус - пак дојде интернетот. Во логовите, за време на немањето интернет, ми го пишува следново:
P0000-00-00T01:23:42 [Notice] [SIP] +домашен_број registration failed (503 Service Unavilable)
P0000-00-00T01:24:44 [Notice] [SIP] +домашен_број registration failed (503 Service Unavilable)
P0000-00-00T01:25:44 [Notice] [SIP] +домашен_број registration failed (503 Service Unavilable)
P0000-00-00T01:26:46 [Notice] [SIP] +домашен_број registration failed (503 Service Unavilable)
P0000-00-00T01:27:49 [Notice] [SIP] +домашен_број registration failed (503 Service Unavilable)
Пред да побарам корисничка поддршка, сакам да прашам дали некој се има соочено со ваков проблем и дали е можно проблемот да ми е до рутерот или е нешто во инфраструктурата на телеком?
Со здравје да си го корстиш, колку плаќаш месечно? Која локација ако не е тајна? И деновиве истестирај и кажи ми каков е интернетот бидејќи и јас ќе го мењавам 4G интернетот од А1 за VDSL.Користев 4G на Телеком досега и конечно по поднесени голем број на барања, дојдоа и по големи маки (3.5 часа работа и пуштен 200 метри кабел по бандери ) приклучија ВДСЛ на Телеком.
https://www.speedtest.net/result/14990645503
М/интернет 799 Денари + М/Max TV (со два ресивери) 499 Денари. Локација е Матка.Со здравје да си го корстиш, колку плаќаш месечно? Која локација ако не е тајна? И деновиве истестирај и кажи ми каков е интернетот бидејќи и јас ќе го мењавам 4G интернетот од А1 за VDSL.
Kakov opticki ruter ti stavija od Telekom ?Менуваа во малата, ставаа оптички, претходно имав wdsl. Брзината е до 50мбс пинг до 10, што претходно го немав со wdsl, но нешто не сум задоволен. Иако имам добра брзина страните многу потешко ми ги отвара, видеата исто потешко се отвараат ( врти кругчето). Сакам да реагирам , да се јавам, ама не знам како да им објаснам, што треба да се провери и корегира?
Нивни брендиран т-home, црн висок со зелени диодиKakov opticki ruter ti stavija od Telekom ?
Do ruterot e javi se vo Telekom 070-122 ke go setiraat oni ( novite Technicolor ruteri imaat takov problem ) Javi se rasprasaj seНивни брендиран т-home, црн висок со зелени диоди
Nemaat nivni toa e Technicolor procitaj na nekoja nalepnica od pozadi ili od ozdola.Нивни брендиран т-home, црн висок со зелени диоди
Taka e tie se rebrentirani ( Telekom ) ruteri koj vsusnost gi proizveduva TechnicolorNemaat nivni toa e Technicolor procitaj na nekoja nalepnica od pozadi ili od ozdola.
Dali 5G e podobar od optic ili ne?
Од кабел и оптика нема подобро и доста се постабилни овие технологии за работа.Dali 5G e podobar od optic ili ne?
Jas sum na VDSL zato prasuvam.
Во брзина ,,спајкови,, на моменти можеби 5Г, константност на брзина, латенција стабилност, кабел и ништо друго.Dali 5G e podobar od optic ili ne?
Jas sum na VDSL zato prasuvam.