- Член од
- 24 април 2008
- Мислења
- 11.075
- Поени од реакции
- 12.627
Базната станица за мобилна телефонија, или локалната телекомуникациска централа за фиксна телефонија ?Поздрав
Најпосле добив одговор од техника на телеком оптика не можи само вадсл,базната станица е 300 м од кај мене.
Јас се согласив да одобрат монтажа па да видиме.
Барањето го поднесов преку контакт центарот но одевме на пакет 50/50 но тие брзини неможат да се добијат со вадсл туку приближно предлог е од операторот да прифатам приклучок а видиме колку можи линијата да пружи мах брзина па ако несум задоволен имам тест период 15 дена.
Тој од техника ми спомна брзина од 25 наводно кај него барањето било со таа брзина и тој вели таа брзина ќе ја има а работата беше за повисока но можи навидно тоа да се зголеми корегира кога ќе се направи еднаш приклучок (така ми велат од контакт центарот)
Проблемот е што има лимит 1000гб незнам дали ќе ми е доволно за иптв и тоа што ќе плаќам мах пакет 50/50 а пример можи ќе добијам 30/30 дали е исплатливо и океј
Што технологија е оваа,брзини,стабилност што мислиш мрежата е кај мене подземна што ќе добијам споредено со цена и квалитет со ова што го имам (телекабел 30/1)
Ако е локалната телекомуникациска централа за фиксна телефонија, тогаш би требало да имаш техничка можност за VDSL Интернет ако живееш на помалку од 1 (ЕДЕН) километар од истата.
А ако мислиш на базната станица за мобилна телефонија, доколку истата зрачи 4G Интернет сигнал - а би требало - тогаш ќе имаш добар Интернет сигнал за хибриден ADSL + 4G Интернет.
Кога сме кај ограничувањето на Интернетот на 1000 гигабајти месечно, тешко дека тоа ќе ти биде доволно за IPTV ако гледаш секојдневно телевизија преку Интернет - на компјутер се разбира, претпоставувам дека не зборуваш за MaxTV.