Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133

катастрофа :tapp:

P

Princ

Гостин
Т-Хоум, фала ви за декларативните 4096 Kbps ама мене слободно можете да ме вратите на реалните 2048 Kbps.

Изгледа ѓорче-карпош имаат проблеми...

С

Спенсер

Гостин
Т-Хоум, фала ви за декларативните 4096 Kbps ама мене слободно можете да ме вратите на реалните 2048 Kbps.

ииххиаиеиеиеие, овој изгледа е некој 6 mbit-ен интернет,проблеми изгледа големи имаат,

trickster

Remember the name …
Член од
19 август 2007
Мислења
452
Поени од реакции
14

Не е само горче и карпош цела македонија има проблем , бтв и кај мене дава тапа резултати , а ако се јавиш ке ти кажат дека нема никаков проблем....:uvo: пробај даунлодирај од некоја странска стр. ке ти симиња со 50кбпс, а од идивиди си иде нормално со 440кпбс и уше нешто спидтест.нет дава катастрофа резултат а иди на спидтестот на он нет ти дава дека имаш 4 мб .....втф ис гоинг он.....

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Не е само горче и карпош цела македонија има проблем , бтв и кај мене дава тапа резултати , а ако се јавиш ке ти кажат дека нема никаков проблем....:uvo: пробај даунлодирај од некоја странска стр. ке ти симиња со 50кбпс, а од идивиди си иде нормално со 440кпбс и уше нешто спидтест.нет дава катастрофа резултат а иди на спидтестот на он нет ти дава дека имаш 4 мб .....втф ис гоинг он.....
Ако е така како што викаш значи дека надворешните линкови им се цркнати..

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Еве готово ми наместија и мене MAX ADSL 100.

Го добив овај уред

http://www.thomson-broadband.co.uk/products/Details.asp?ProductID=528

http://www.trustedreviews.com/networking/review/2006/09/11/Thomson-SpeedTouch-780WL-Wireless-Router/p1

Значи добивате WiFI рутер со плус 4 порта, usb приклучок за некој уред (штампач на пример) и две телефонски порти.

А за интернетот сега засега многу варира брзинава не е константно 4мбпс.

VOIP немам пробано сеуште.

P

Princ

Гостин
Топ. Баш ме интересираат спецификации за VOIP-ов.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Топ. Баш ме интересираат спецификации за VOIP-ов.

Да ти кажам и мене ме интересира, ама не познавам никој кој има сега засега.

Но, оваа понуда е топ и најверојатно сите нови корисници ќе земаат ваков уред.
Ако земиш ваков уред, не плаќаш приклучна такса, и не плаќаш роутер нешто како што беше SOLO 101 од Онет, кај што не плаќаш за уредот и не плаќаш приклучна такса.
Месечно иди 1599 денари + ДДВ и ништо друго не плаќам.

И плус има 1 месец гратис, како нов корисник :)

trickster

Remember the name …
Член од
19 август 2007
Мислења
452
Поени од реакции
14
Ако е така како што викаш значи дека надворешните линкови им се цркнати..
Да по се изгледа тоа ке да е ,али ова веке преку к"р два месеца топ нема гајле али затоа третиот цркаат линкови , варира брзината итн итн еден асален интернет да се немало.Ова гарант ке трае една недела додека да ги средат кај сите брзините па после ај да се надеваме дека ке биде боље......:kesa:

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Да се надеваме дека ќе биде подобро... Купот почнува наскоро.

Член од
1 март 2007
Мислења
110
Поени од реакции
13
јас сум па вака

Last Result:
Download Speed: 3718 kbps (464.8 KB/sec ) Upload Speed: 412 kbps (51.5 KB/sec )
така да, што продаваат тоа купувам +/-

gamblerbaby

Let's rock
Член од
29 јуни 2007
Мислења
40
Поени од реакции
0
Ја уште чекам да ми ја покачат брзината...
Совет: рестартирај го модемот, а ако тоа не ти зголеми брзина јави се во т-хоме 0800 12345 и нека ти пуштат (може да не ти е на линијата пуштено) :helou:

Член од
24 ноември 2005
Мислења
185
Поени од реакции
1
netov paga na sekoj sat kako e kaj vas

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Пак ќе кажам. Од сабајле еве до сега слимнувам ама еднаш не ми падна. Само на 6 часа што се реконектира. Брзината констатна 460кб/с. Стабилно и брзо е кај мене.

Со месеци веќе немам никаков проблем...

Kajgana Shop

На врв Bottom