Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
P

Princ

Гостин
Кај мене последниве 3-4 дена е многу споро со многу висока латенција.
Т-Хоум, ај хејт ју! :)
А денес и вчера доста често снемува интернет (не се дисконектира, си остануваш конектиран само нет јок по тоа телефонската жица да помине).

trickster

Remember the name …
Член од
19 август 2007
Мислења
452
Поени од реакции
14
Кај мене последниве 3-4 дена е многу споро со многу висока латенција.
Т-Хоум, ај хејт ју! :)
А денес и вчера доста често снемува интернет (не се дисконектира, си остануваш конектиран само нет јок по тоа телефонската жица да помине).
Сејм факинг шит хире..... ако продужи ова уште некоја недела ја јавно ке се одкажам од 4 мб да ме вратат на 2мб :baeh:

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Кај мене е проблемот со телефонот. Ако ѕвони (при кревање на телефонот) - не дисконектира но снемува интернет. Ќе му текне да дисконектира по неколку минути, па пак да конектира. При спуштање на телефонот - пак истото.

А досега го немав тој проблем. Купив нов сплитер - исто. Се е коректно врзано - директ кабелот кој оди од телефон во сплитерот, па тоа се дели на телефон и модем

Член од
18 август 2006
Мислења
325
Поени од реакции
4
Probaj so drug telefon, ako te zeza, javi se vo t-home.

trickster

Remember the name …
Член од
19 август 2007
Мислења
452
Поени од реакции
14
Кај мене е проблемот со телефонот. Ако ѕвони (при кревање на телефонот) - не дисконектира но снемува интернет. Ќе му текне да дисконектира по неколку минути, па пак да конектира. При спуштање на телефонот - пак истото.

А досега го немав тој проблем. Купив нов сплитер - исто. Се е коректно врзано - директ кабелот кој оди од телефон во сплитерот, па тоа се дели на телефон и модем
Пријател ова најчесто се случува ако кабелот што иде од сплитер до модем е премногу долг и при дигање на слушалка сигналот ослабува и неможе да дојде до модемот,или пак доколку некој комшија си се приклучил директно на бандера во близина на твојот телефонски приклучок па при секоја активност на телефонот повторно доага до губење на сигнал.....
А да ке заборавев доколку имаш бежичен од оние постарите со антена што факаат сигнали не е лошо да го смениш пошто и тоа знае да зеза...

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Има уште некоја грешна душа на светов освен мене што сеуште нема 4mbps?

trickster

Remember the name …
Член од
19 август 2007
Мислења
452
Поени од реакции
14
Има уште некоја грешна душа на светов освен мене што сеуште нема 4mbps?
Пробај со рестарт на модемот би требало да свршиш работа:baeh: доколку не си знаш 0800......:smir:

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Пријател ова најчесто се случува ако кабелот што иде од сплитер до модем е премногу долг и при дигање на слушалка сигналот ослабува и неможе да дојде до модемот,или пак доколку некој комшија си се приклучил директно на бандера во близина на твојот телефонски приклучок па при секоја активност на телефонот повторно доага до губење на сигнал.....
А да ке заборавев доколку имаш бежичен од оние постарите со антена што факаат сигнали не е лошо да го смениш пошто и тоа знае да зеза...
Цело 1 метро од сплитер до модем.

Телефонот е безжичен.
Од сплитер до централата има околу метро и пол

trickster

Remember the name …
Член од
19 август 2007
Мислења
452
Поени од реакции
14
Цело 1 метро од сплитер до модем.

Телефонот е безжичен.
Од сплитер до централата има околу метро и пол
1 метро не представува никаков проблем мислев над 15 метра , во тој случај пробај со телефонот смени го..
пс.: да не користиш рутер или директно си иде... и кажи ми модемот се си е ок си светат сијаличките или..

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Пробај со рестарт на модемот би требало да свршиш работа:baeh: доколку не си знаш 0800......:smir:
Го рестартирам последниве 3 дена по еднаш дневно. Џабе. Се јавив на 0800 12345, љубезната г-ѓица ме отера најљубезно што може во п.м. Во превод, добив одговор: биче кад биче.
Ако не средат до вечер, пошто ми скисна веќе, ќе се јавам и ќе ги отерам јас овојпат во п.м.

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
Го рестартирам последниве 3 дена по еднаш дневно. Џабе. Се јавив на 0800 12345, љубезната г-ѓица ме отера најљубезно што може во п.м. Во превод, добив одговор: биче кад биче.
Ако не средат до вечер, пошто ми скисна веќе, ќе се јавам и ќе ги отерам јас овојпат во п.м.
Ја го рестартирам 100 пати на ден, резултати нема.
Ќе чекам што ќе чекам и ја малце, па и ја ќе им се јавам!

Член од
6 декември 2007
Мислења
53
Поени од реакции
0
Ја го рестартирам 100 пати на ден, резултати нема.
Ќе чекам што ќе чекам и ја малце, па и ја ќе им се јавам!
Јас лично не сум корисник на Т-Home, а кај многу мои пријатели кои го користат, се случува истото по зголемувањето на брзината. Некои дури по цели денови не можат да се конектираат. Колку јас што можев да видам кај нив не свети ADSL лед-диодата, т.е не синхронизира со централата. Ова е посебно изразено кај корисници кои се подалеку од тел. централи и кај постари телефонски кабли до централата.

Член од
26 ноември 2007
Мислења
55
Поени од реакции
3
какви бе 4 мбпс кај мене контра ефект. Едвај вадам 1 мбпс пинг ненормален. Ако пак биде како пред некој месец нема да видат ни денар педери едни

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
какви бе 4 мбпс кај мене контра ефект. Едвај вадам 1 мбпс пинг ненормален. Ако пак биде како пред некој месец нема да видат ни денар педери едни
Како за кого...

Сега за сега добро е, ќе видиме подоцна како ќе биде.

trickster

Remember the name …
Член од
19 август 2007
Мислења
452
Поени од реакции
14
Офтопик
Тони се среди ли лагот на серверите или уште е исто...

Kajgana Shop

На врв Bottom