Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Извинете,може е и малце офтопик,ама јас имам ТЕЛЕКАБЕЛ од 4мегабита и онака е супер. Проблеми не памтам дали сум имам воопшто. Стабилен е и брзината е константна. Е сега ако си надминеш тоа лимитите малце ти се успорува,али си стојат на зборот. Колку пишува,толку е брзината. Зборам за Аеродром,за други места незнам.
П.С. Не е некоја реклама ова,копиљ сум 14 години (да не мислите од ТК сум),ама за пофалба се сега за сега.
Да не ги урочам пу пу пу:wink:
Е така. Арно кажа дека во Аеродром живееш. Имам другари што немаат ни 512kbps од ветените 4mbps.
Енивеј, ништо ново од Мт-Нет, huh? :(

P

Princ

Гостин
Вака значи.
Бидејќи не ни покачија брзина на АДСЛ јас и мр.викет решивме да протестираме.
Протестот ќе се изврши така што сега ќе легнеме да спиеме и нема да станеме додека не ни ја покачат брзината на сите на 4Mbps и не го покачат лимитот на 2000 гигабајти. Нема да станеме од сон додека не видиме на нашите рутери (кои ќе ги проверуваме на секои 15 минути) 4Mbps download.
Ве молиме сите да ни се придружите на протестот со тоа што ќе ги исклучите конекциите на АДСЛ и ќе легнете да спиете.
Поздрав.

Член од
24 август 2006
Мислења
136
Поени од реакции
45
Јас малку поскромно...си сонував еден идеален пакет :nesvest:

Договорот со Мт Нет ми истекува во септември,и мислам дека би ме задржале во нивното јато со една ваква фина понуда во престојниот период :

400 ден = 4 GB сообраќај = 4 Mbps.

Ајде Мт Нет заокружете се на 4 !!!

П.С.
Ова ми е предлог за најнискиот праг...минимален пакет.
За поголемите пакети со повисоки брзини друг нека предложи нешто реално.

Поздрав :helou:

Член од
24 ноември 2005
Мислења
185
Поени од реакции
1
eve me mene so max adsl no ne e dobar kako so go falite go imam nekolku sati i ne krenal brzina poveke od 1mb a plakam za 2mb znaci i mt net se gubre kako i onie od koi sto izbegav

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
eve me mene so max adsl no ne e dobar kako so go falite go imam nekolku sati i ne krenal brzina poveke od 1mb a plakam za 2mb znaci i mt net se gubre kako i onie od koi sto izbegav
Колку и да сакам да ги колнам и пцујам Мт-Нет, сепак, морам да им признам, најстабилен нет во Македонија нудат.
Без разлика со кој провајдер имаш работа, никогаш нема да ја добиеш договорената брзина.
Најдоброто што можеш да го добиеш, од 2mbps, на оваа мрежа, е ~1800kbps download, и ~210kbps upload. Тоа е тоа.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Колку и да сакам да ги колнам и пцујам Мт-Нет, сепак, морам да им признам, најстабилен нет во Македонија нудат.
Без разлика со кој провајдер имаш работа, никогаш нема да ја добиеш договорената брзина.
Најдоброто што можеш да го добиеш, од 2mbps, на оваа мрежа, е ~1800kbps download, и ~210kbps upload. Тоа е тоа.
колку што знам јас често паѓа и немате...
јас сум на кабелска...
не се случило да снема повеќе од 5 секунди нет колку што сум забележал...
иако не ми е јасно како и зошто зш знам дека сите земвет од телеком али не ми ни текнало да прашвам...шо к.. ме болит ко си имам нон стоп...:smir:

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Имаат некои проблеми во последно време, ќе се средат, тоа не значи дека не чинат.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
колку што знам јас често паѓа и немате...
јас сум на кабелска...
не се случило да снема повеќе од 5 секунди нет колку што сум забележал...
иако не ми е јасно како и зошто зш знам дека сите земвет од телеком али не ми ни текнало да прашвам...шо к.. ме болит ко си имам нон стоп...:smir:
Кабелскиот нет варира, во зависност од местото на живеење, луѓето поврзани на тој дел на мрежата, итн.
ADSL-от од Мт-Нет е стабилен as hell, освен во места на кои што имаат проблеми со hardware-от (кои се ретки, by the way). Нетот автоматски се дисконектира на секои 6 саати, и брзината е стабилна.
Кажи ми, си прашал некој корисник на услугите на КабелТел дали имаат проблеми, чим веќе тврдиш дека кабелскиот нет е добар?

Член од
24 ноември 2005
Мислења
185
Поени од реакции
1
jas moze sum dosaden no navistina imam problem i baram pomos od vas koi imaat iskustvo so adsl .znaci plakam za 2mb a dobivam na primer vecerva edvaj 300kb mt net nisto ne mi pomaga vikaat se razgleduva i nisto dr.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.497
Поени од реакции
8.021
Јас го имам овој проблем во Миладиновци. Успорувањето е попладне па доакј полноќ, евентуално 1-2 по полноќ.

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Исто како мене. Јас немам никакви проблеми, освен оние добро познатите пред 1 недела, со српскиот телеком. Што да ти кажам... разгледај си ја добро опремата, ако си сигурен дека не е до неа, јави се и ќе пратат екипа.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
185
Поени од реакции
1
problemot e so preku den se sredi rabotava ide do 1.7mb a navecer edvaj 600kb znaci ocigledno e do niv

Kajgana Shop

На врв Bottom