Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Тончи,ти да пушташ Divx на 1920*1080...
Ќе зеам кабловскиот од 4мегабита,на два PC цело време ќе симињам и ќе видам максимум за месец колку можам да напраам.

А ако не ми се свиѓа брзината или нешто,ќе се убацам на АДСЛ 100ка :)

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Ќе зеам кабловскиот од 4мегабита,на два PC цело време ќе симињам и ќе видам максимум за месец колку можам да напраам.

Што, ти мислиш дека постојано ќе имаш 4? :/ Кога веќе спомнавте HD, HD for the fucking win, не се споредува со DivX. И да, 100гб месечно ми се малце.
Тончи, интранет... ќе дочекаме и тоа некој ден. Не ми е јасно зашто сеуште не ни е овозможен. Зарем не им е јасно дека така линковите ќе им се растеретат? Виша математика ќе е ова, за кого, одлучете вие.

На крај, не сакам да звучам како песимист, но еве, последен ден од месецот, никој ништо не вика околу брзината, изгледа ќе си останеме на 2mbps.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Пак не ми отвара, ц ц

P

Princ

Гостин
Ај да баталиме засега брзина поголема од онаа што ја имаме во нашите договори (јас на пример, 2Mbps download).
Да баталиме и зголемување на лимит и да си го задржиме сегашниот (јас на пример, плаќам за 100 гигабајти месечно).
Туку, може ли стабилност на конекцијата поголема?
Преку ден е ужасно споро а и ептен е зачестен падот на линкот со србија. Преку оваквово више!

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Ај да баталиме засега брзина поголема од онаа што ја имаме во нашите договори (јас на пример, 2Mbps download).
Да баталиме и зголемување на лимит и да си го задржиме сегашниот (јас на пример, плаќам за 100 гигабајти месечно).
Преку ден е ужасно споро а и ептен е зачестен падот на линкот со србија. Преку оваквово више!
Секогаш имам 2mbps, ретко по некој проблем (еднаш месечно имам 1 час проблеми - 300kbps наместо 2000 и кусур). Единствена работа што ми смета е 6 часовниот лимит. Не знам зошто ти имаш проблеми.

Сега пак се загреав за интранет :( Зарем толку голема инвестиција е потребна за да ни овозможат брз локален трансфер?

P

Princ

Гостин
Секогаш имам 2mbps, ретко по некој проблем (еднаш месечно имам 1 час проблеми - 300kbps наместо 2000 и кусур). Единствена работа што ми смета е 6 часовниот лимит. Не знам зошто ти имаш проблеми.

Сега пак се загреав за интранет :( Зарем толку голема инвестиција е потребна за да ни овозможат брз локален трансфер?
Јас би рекол дека изгледа ти воопшто и не сурфаш :)
Цела Македонија имаше проблеми до пред малку со конекциите надвор од македонија, линкот со србија беше паднат.
Брзината е "мераци" патем, толку супер што се повеќе луѓе се жалат

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Во последниве 2 дена го забележав и јас проблемот, но не трае толку долго... И верувај, сурфам доста. :)

4mbps...јок? Нестрплив сум.

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
4 мбпс како што ми кажаа тешко. :( Еднаш ми кажаа дека ќе има од нареден месец, но па сега друго. Тоа е. Не се знае дефинитивно. Иначе не знам како имате проблеми со брзината. Јас со месеци сум немал никаков проблем, а слимнувам 24/7. Со месеци не ми паднал интернетот.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Глупости кога сум во мк, интернетот демек 2 мб треба да е брз така нешто, а преку сила од торент симнува со 500 кб , плус дење преголемо оптеретување особено за викенд.

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
Princ, брат се сложувам со тебе. (таман да кажам дека паѓа конекцијата, еве сега во моментов ми падна, додека пишувам). Значи катастрофа се во последно време. 30 пати се јавив, и ништо, наоѓаат изговор во тоа дека многу луѓе ставале, па затоа паѓало. За брзината сум задоволен, мада лимитот може да го зголемат малку.

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Абе највероватно Април и лили :toe:

Член од
24 ноември 2005
Мислења
185
Поени од реакции
1
alo navistina prasuvam dali mt net ima problem zosto treba da odam da potpisam dogovor ako e los netot kazete da izberam kabelski

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Нема проблеми бре. Ретки се тие кој имаат со брзина проблем и стабилноста.. :S Јас сум намал проблеми со месеци...

Z

ZeroStyle

Гостин

Извинете,може е и малце офтопик,ама јас имам ТЕЛЕКАБЕЛ од 4мегабита и онака е супер. Проблеми не памтам дали сум имам воопшто. Стабилен е и брзината е константна. Е сега ако си надминеш тоа лимитите малце ти се успорува,али си стојат на зборот. Колку пишува,толку е брзината. Зборам за Аеродром,за други места незнам.
П.С. Не е некоја реклама ова,копиљ сум 14 години (да не мислите од ТК сум),ама за пофалба се сега за сега.
Да не ги урочам пу пу пу:wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom