Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.862
Поени од реакции
21.720
На секој 1-2 минути adsl сијаличката се пали гаси , и цел ден тоа така се случува (до вчера немаше никаков проблем). Се јавив 3 пати, првиот пат ми кажа да ја рестартирам опремата, вториот пат ми рекоа дека е се ок од кај нив и дека ќе испратат екипа да видат да случајно има некој пречки, а третиот пат ми кажа дека имале проблеми во ѓорче. Кога го прашав "што има ѓорче со тафталиџе" ми кажа дека проблемот исто не опфаќал и нас.....

12.04.2010

Набавив нов кабел модем адаптер .... од последниот пат кога го постирав, денес истотот ми се случува. Чудно но вистинито, најчесто од кај 21.00 часот проблемот започнува и трае до накај 01.00. Се јавив , дечкото рече дека има уштено налог пред недела дена, и ко демек откако му објаснив што како имам ново набавено, ми објасни во стилот "e тогаш е струјата". Да де на крај и подземни води ќе бидат проблем, само они да не бидат.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.218
Поени од реакции
8.328
12.04.2010

Набавив нов кабел модем адаптер .... од последниот пат кога го постирав, денес истотот ми се случува. Чудно но вистинито, најчесто од кај 21.00 часот проблемот започнува и трае до накај 01.00. Се јавив , дечкото рече дека има уштено налог пред недела дена, и ко демек откако му објаснив што како имам ново набавено, ми објасни во стилот "e тогаш е струјата". Да де на крај и подземни води ќе бидат проблем, само они да не бидат.
Струјата да може да биде проблем на длинк модем ли си? Од која населба си

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.862
Поени од реакции
21.720
Струјата да може да биде проблем на длинк модем ли си? Од која населба си
Да d-link 360r ....населба тафталиџе 1 .... ако е струја проблем, напон, како може да се реши проблемов?

Член од
27 април 2009
Мислења
217
Поени од реакции
13
Имам модем D-Link i ми свети само првата диода (power), другите три воопшто не светат, иначе се е правилно поврзано :S

Член од
23 март 2009
Мислења
16
Поени од реакции
0
Me interesira kolku placaat korisnicite na "maxadsl120" znaci samo internet bez telefon koristenje.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Ме интересира колку пари месечно треба да се плаќа за 3 Max Start со си ддв на договор од една или две години? И ако може некој да ми објасни колку минути разговор имам во лимитот и колку се плаќа од кога ќе го преминам лимитот, колку интернет и колку програми? И дали сте задоволни од пакетот?
По можност не дајвајтеми линкој зашо многу ми е спор нетов па многу време ќе ми треба за да ми ги отвори..

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.218
Поени од реакции
8.328
Да d-link 360r ....населба тафталиџе 1 .... ако е струја проблем, напон, како може да се реши проблемов?
Незнам и јас го имав тој проблем само зимно време коа највеке се троши електрична енергија а да се префрлиш на кал сурф пошто друг модем даваат?

Член од
10 јуни 2008
Мислења
30
Поени од реакции
0
Мене па секоја вечер кај 10 сатот ми сецнува интернетот итум ако играм на сред партија дота нешто многу се нервирам. А од 1 април ова со е power светилката не свети само ке светни на почетоко па после се исклуцва не знам со е проблемот. Има некој предлози?

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
А од 1 април ова со е power светилката не свети само ке светни на почетоко па после се исклуцва не знам со е проблемот. Има некој предлози?
Reset проба ?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Мене па секоја вечер кај 10 сатот ми сецнува интернетот итум ако играм на сред партија дота нешто многу се нервирам. А од 1 април ова со е power светилката не свети само ке светни на почетоко па после се исклуцва не знам со е проблемот. Има некој предлози?
Ако ти сецнува секој ден во исто време, тоа е нормално. ИП адресата се менува на секои 12 саати. Ако сакаш да не ти ја менува адресата во 22:00, ондак исклучи/уклучи го рутерот од струја во време кога сакаш да ја прави промената и готовооо.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
Кај мене 3-4 дена нема никаков сигнал на телефонот,а интернетот паѓа на 15 минути.Го рестартирав и пак имам проблем.Помош?

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Кај мене 3-4 дена нема никаков сигнал на телефонот,а интернетот паѓа на 15 минути.Го рестартирав и пак имам проблем.Помош?
Како го рестартира, со исклучување од струја ?
Ресетирај го со некоја игличка во тоа дупчето позади држи 7-8 секунди додека не се изгасат сијаличките.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
Како го рестартира, со исклучување од струја ?
Ресетирај го со некоја игличка во тоа дупчето позади држи 7-8 секунди додека не се изгасат сијаличките.
Така го рестартирав...

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Епа штом немаш и телефон а и нетот паѓа толку често, пријави во т-хоум или рутерот нечини или можеби линијата не ти поддржува толкава брзина колку што ти пуштиле па паѓа толку често. За кој пакет се работи ?

Kajgana Shop

На врв Bottom