Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

ArsVivendi

самовработена невработена
Член од
15 април 2007
Мислења
603
Поени од реакции
31
Пред да мериш исклучиго Касперски. =)

Еве ти и кај мене како се мрднува со вкучен Касперски:

немам касперски, и торент ми симнуваше со иста брзина. затоа и го тестирав :D

Член од
23 март 2009
Мислења
16
Поени од реакции
0
Jas koga i da napravam test uvek mi pokazuva:
8.51 Mb/s. Dali e toa dobro ili loso?
A koga downloadiram recime od megaupload downloadira so 1mb vo sekunda

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
да не знае некој дали доколку имаш пакет од 100 гига може да се префрлиш на 15 гига?

Член од
29 јануари 2007
Мислења
306
Поени од реакции
11
Е добро бе друже штедиш на букви или што е финтава :icon_bigg:icon_bigg Што нов само нов пакет ако ставиш или....???
Да треба да го продолжиш договорот за да имаш 15 гигабајти, тоа значи нова една година од моментот на продолжување на договорот.
Тоа можеш потелефон да го направиш или да одиш во еденод салонитен на тхоме.

Jas koga i da napravam test uvek mi pokazuva:
8.51 Mb/s. Dali e toa dobro ili loso?
A koga downloadiram recime od megaupload downloadira so 1mb vo sekunda
па ако имаш адсл 100 или call&surf comfort+ или 3макс+ тоа ти е нормална брзина.
Имаш 10 мегабита, каде 15% се губат, така е кај сите.
Иначе мислеше на 1 мегабајт(MB) 1Мb е еден мегабит.
B - бајт (8 бита е еден бајт)
b - бит
8 Mb = 1 MB

M

mercenary

Гостин
Ми прави Network cable unplugged на секоја минута и ми се рестартира интернетот.Не е до модемот,не е до кабелот.Да не знае некој што *** му е?
Неколку месеци ми праи вака,сто пати им се јавив на тие од АДСЛ,ми викаат праи ова,праи она ама џабе,пак исто.Anyone?
Значи не е ништо од PCто,го пробав кај другар и интернетот беше Ок,пробав со друг модем,пак исто.Пробав со друг кабел(тој што иде од модем у мрежна),пак исто.
Знае ли некој до што може да биде?
Сега се јавив и тој ми вика МОРА да биде до мрежната или до мрежниот кабел.Како што пишав тука(ПЦто кај другар работи,значи не е до мрежната,а пробав и со друг мрежен кабел,па не работеше)му кажав и на тој а он ми вика пробај со друг мрежен кабел или нешто и дека проблемот мора да е до тоа.Што мислите?

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
Сега се јавив и тој ми вика МОРА да биде до мрежната или до мрежниот кабел.Како што пишав тука(ПЦто кај другар работи,значи не е до мрежната,а пробав и со друг мрежен кабел,па не работеше)му кажав и на тој а он ми вика пробај со друг мрежен кабел или нешто и дека проблемот мора да е до тоа.Што мислите?
да не имаш некој вирус или нешто?:toe:
а како што гледам ќе земам друг пакет веќе е 16 а интернетот е надминат :)

M

mercenary

Гостин
Го решив проблемот.Слаба ми била струјата и се гаси модемот(тој со 4 сијалички бил заебан).Сеа се префрлам на call&surf и ми даваат рутер и ќе неам проблеми.:pipi:

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.405
Поени од реакции
590
Пред да мериш исклучиго Касперски. =)

Еве ти и кај мене како се мрднува со вкучен Касперски:

не е до Касперски , пошто ја нон стоп мерам со уклучен Касперски и секогаш ми дава до 8 Mb/s :toe:
Мораш да ја мериш брзината преку Експлорер , не преку Мозила , пошто Мозилата имала некаков си проблем со Speedtest и дава нереални резултати :helou:

CF.REAL MADRID

ЦЕВКА
Член од
9 септември 2009
Мислења
335
Поени од реакции
9
Имам АДСЛ и на модемот ''Thompson Gateway'' порано се си беше нормално..До пред некој ден тоа кај шо пише интернет светка црвено,и интернетот е многу многу бавен...Симињам програма од 40 мб за 10-15 мин...Се јавив у Т-хоме и ми вика дека највероватно не било до нив.....И многу брзо се троши интернетот...Потрошено имам 7 гб а ништо немам симнато ни една песна..А тоа програмата ја наведов како пример....Има ли Спас......

kire_koste

Которец
Член од
9 декември 2008
Мислења
307
Поени од реакции
136
Инсталирај ја програмата што ти ја пратив преку ПП..служи за набљудување на трафикот.....

krstenik

first things first
Член од
24 август 2009
Мислења
525
Поени од реакции
21
Се јавив тамо и го појачав интернетов на 15 гига. Ама сеа имам чуство дека немам 15, туку дека уште на 10 ми е. Треба да ми се јават или што, за да ми потврдат дека ме префлиле?

Еве ми ја брзината

= убиство

Башка и коа проверувам ми вика МаксАДСЛ 10. И највише од се ме чуди тоа шо од пред неколку дена поминав 10 гига, а од денеска ми се намали брзината. Знае некој шо се дешава?

да не знае некој дали доколку имаш пакет од 100 гига може да се префрлиш на 15 гига?
Мислам дека моеш. Порано ја се префрлив така, од поголем на помал пакет.

CF.REAL MADRID

ЦЕВКА
Член од
9 септември 2009
Мислења
335
Поени од реакции
9
Инсталирај ја програмата што ти ја пратив преку ПП..служи за набљудување на трафикот.....
А да не знаеш оти е бавен како цистерна..??

И оти светка црвено,до пред некое време се си беше у ред...

Член од
29 јануари 2007
Мислења
306
Поени од реакции
11
Се јавив тамо и го појачав интернетов на 15 гига. Ама сеа имам чуство дека немам 15, туку дека уште на 10 ми е. Треба да ми се јават или што, за да ми потврдат дека ме префлиле?
.
Мислам дека после први ќе стапи во сила тоа.
За секој случај имаш бесплатен број за подршка на 080012345.

Имам АДСЛ и на модемот ''Thompson Gateway'' порано се си беше нормално..До пред некој ден тоа кај шо пише интернет светка црвено,и интернетот е многу многу бавен...Симињам програма од 40 мб за 10-15 мин...Се јавив у Т-хоме и ми вика дека највероватно не било до нив.....И многу брзо се троши интернетот...Потрошено имам 7 гб а ништо немам симнато ни една песна..А тоа програмата ја наведов како пример....Има ли Спас......
Дај кажи каков ти е модемот модел да се види што може да значи тоа црвено светло.

А може и до вируси да ти е тоа зошто викаш многу ти влече нет.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.189
Поени од реакции
8.267

Еве ми ја брзината

= убиство

Башка и коа проверувам ми вика МаксАДСЛ 10. И највише од се ме чуди тоа шо од пред неколку дена поминав 10 гига, а од денеска ми се намали брзината. Знае некој шо се дешава?

Мислам дека моеш. Порано ја се префрлив така, од поголем на помал пакет.
Како тоа им се јави ти треба нов договор да потпишеш да се префрлиш на 15гб а не преку телефон?

Kajgana Shop

На врв Bottom