Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
неам ја вакви проблеми, кога и да се јавам љубезно ми објаснуваат...

туку јас пак дојдов да прашам за овој оптичкиов, кога ќе бидне нешто од оваа работа дур сум вака загреан :vozbud:

бев еднаш ми рекоа после 2010, овде на кајгана ми рекоа дека веќе се достапни оптичките услуги па ајде пак тркнав до t-home центарот... пак како посран си ојдов дома со ист одговор... ако некој случајно(иако е невозможно)има вакво нешто дома ај нека пише конкретно што-како да напраам и ја да потпишам договор

shema77

Borriello
Член од
30 јули 2009
Мислења
432
Поени од реакции
7
Ме интересира една работа за интернетот-при крај ми е лимитот овој месец(инаку имам пакет од 10гига).Дали ќе ми се намали брзината или ќе треба да доплатам нешто?

McMurphy

натчовек
Член од
14 ноември 2008
Мислења
160
Поени од реакции
33
ќе ти се намали на 64/64 down/up, не треба да доплаќаш

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
неам ја вакви проблеми, кога и да се јавам љубезно ми објаснуваат...

туку јас пак дојдов да прашам за овој оптичкиов, кога ќе бидне нешто од оваа работа дур сум вака загреан :vozbud:

бев еднаш ми рекоа после 2010, овде на кајгана ми рекоа дека веќе се достапни оптичките услуги па ајде пак тркнав до t-home центарот... пак како посран си ојдов дома со ист одговор... ако некој случајно(иако е невозможно)има вакво нешто дома ај нека пише конкретно што-како да напраам и ја да потпишам договор
Зависи каде живееш друже дека само на неколку места има оптика сега за сега, е сега ако си на некое од тие места можеш договор да си направиш, ако не ќе чекаш како сите нас прво да постават оптика па после договор да се земе, ах тој вториот оптички да го земам ќе се осеќам како у норвешка да живеам :vozbud:

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
а колку време веќе ти е тиња нетот?

ако ти е тапа со недели или месец дена пробај да го раскинеш договорот во тој случај (нормално без пенали) и чаре барај во друг оператор. :)

кажи им дека штотуку си направила формат на пс-то за да не те замараат со муабетите за вирус.
им кажав и како што пишав ми наведуваат триста глупости ми најавија дека ќе ми прателе човек да го ѕирне, штооо ќе ѕирне?!!!

инаку нетот не ми е со недели туку повеќе од 2 или 3 месеци. Кога уклучив нет пвите три месеци беше екстра а бев со само 2 гб после го качија на 10 гб и почнаа секој ден “убав ден„ се полошо и полошо.

а каде да се приклучам кога велат е бетер, сакав на кабелтел но кај мене во насебла нема а слушам и од негот се жалат :toe:

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Зависи каде живееш друже дека само на неколку места има оптика сега за сега, е сега ако си на некое од тие места можеш договор да си направиш, ако не ќе чекаш како сите нас прво да постават оптика па после договор да се земе, ах тој вториот оптички да го земам ќе се осеќам како у норвешка да живеам :vozbud:
живеам во Карпош, па доколку е достапен би требало да го има и кај нас, сепак Центар,Аеродром и Карпош се трите најголеми населби :toe:

Член од
21 септември 2008
Мислења
267
Поени од реакции
84
Добра им е покриеноста, пуштаат во промет услуга што е достапна на три улици.
Незнам дали ова треба да се нарече услуга за заработка или неодреден тест-период.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.575
Поени од реакции
6.705
Мене ми помина лимитот ,па сега пуштив филм да ми се симиња додека имам брзина :)

Туку прашањето ми е дали за 30-40 мин ке ми падне брзината ? или покасно:?

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.236
Поени од реакции
351
Мене ми помина лимитот ,па сега пуштив филм да ми се симиња додека имам брзина :)

Туку прашањето ми е дали за 30-40 мин ке ми падне брзината ? или покасно:?
од кога ке ја рестартираш конекцијата,така да направи рестарт кога ќе имаш 200-300мб од лимитот и за 12 саати фурај downloaд,преку 20гб би требало да симнеш :)

Член од
2 јуни 2009
Мислења
22
Поени од реакции
1
им кажав и како што пишав ми наведуваат триста глупости ми најавија дека ќе ми прателе човек да го ѕирне, штооо ќе ѕирне?!!!

инаку нетот не ми е со недели туку повеќе од 2 или 3 месеци. Кога уклучив нет пвите три месеци беше екстра а бев со само 2 гб после го качија на 10 гб и почнаа секој ден “убав ден„ се полошо и полошо.

а каде да се приклучам кога велат е бетер, сакав на кабелтел но кај мене во насебла нема а слушам и од негот се жалат :toe:
Напишано од draganask
Здраво, корисник сум на МаксАдсл25 и деновиве имам проблеми со интернетот па ме интересира дали и некој од вас што е корисник на АДСЛ интернет од Т-home го има истиот проблем. Имено во текот на неколку часа во денот и тоа приквечер одприлика во периодот од 17 часот до кај 23 часот нон стоп ми се ресетира конекцијата и ми се менува IP адресата. Значи цело време паѓа и се подига врската. Пред три дена се јавив во техничка поддрчка на 0800 12345 и ми рекоа дека инсталирале некоја нова опрема и поради тоа се можни прекини но и дека наводно имале проблеми со некој меѓународен линк... Меѓутоа проблемов е веќе досаден, подобро да нема воопшто интернет одколку вака да има, да се ресетира на една минута што верувајте многу нервира!

Kolku sto razbrav, koristis MaxADSL25. Najverojatno imas modem. Ima 2 tipa na modemi, "ADSL" i "ADSL 2+". Razlikata medju dvata e protokot na soobrakaj, obicniot ima protok do 8Mb/s, a 2+ do 20Mb/s. Ako si postar korisnik, poveke od 1 godina, najverojatno imas obicen modem. Problemot kaj nego e sto so tek na vreme mu se susat nekoi elektroliti i vo prvo vreme pocnuva da prekinuva poretko, a posle se glupira bez prekin. Trepkaat ADSL i LAN diodi, se gasat site, dava greski na LAN... Problemot e poizrazen vo zimskiot period, najverojatno poradi vlaznosta. Mozno e koga ke go vklucis da tera nekoe vreme, i posle kako zagreva, ke pocne da pravi problemi. Kolku sto razbrav, imas takov problem. Resenie, begaj na Call&Surf dodeka davaat besplatni ruteri :).

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
25 гига имаме или курот?
За тие што имаат 10 гб пакет4е?
Фала.:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom