Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

McMurphy

натчовек
Член од
14 ноември 2008
Мислења
160
Поени од реакции
33
на овие бројачот пак им е заглавен?

Член од
20 јануари 2009
Мислења
108
Поени од реакции
1

Eve kolku kradat T-Home na potroseni GB....:nenene::tapp:.Linksys i T-Home...i sea nekoj ce rece ruterot laze :toe:i toa 2 dena ne kazuva na stranta nesto mu e zaglaveno...da reabotese sigurno ce bese povise :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.496
Поени од реакции
8.017
Филип, поради такво нешто колега мој го раскина договорот во најкус можен рок. Единствена разлика беше тоа што некаде на 15ти рутерот му кажуваше дека потрошил 65GB а Телеком 95GB.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Филип, поради такво нешто колега мој го раскина договорот во најкус можен рок. Единствена разлика беше тоа што некаде на 15ти рутерот му кажуваше дека потрошил 65GB а Телеком 95GB.

Онет на WADSL от беа најточни со потрошеното.

Телеком заебавка со тоа.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
t-home krade na GB i toa mnogu, ali pak imas prostor da napravis 30GB pa i poveke dodeka reconnect da naprave.
on.net tocno merat do megabajt, ali a prekoracis odma kinat brzina.

sega neznam sto e poarno (pomalku loso)

Член од
2 јуни 2009
Мислења
22
Поени од реакции
1
Eve kolku kradat T-Home na potroseni GB....:nenene::tapp:.Linksys i T-Home...i sea nekoj ce rece ruterot laze :toe:i toa 2 dena ne kazuva na stranta nesto mu e zaglaveno...da reabotese sigurno ce bese povise :)[/QUOTE]

Aj sea objasni mi, imas paket MaxADSL10, a si potrosil 22GB, ili 18GB, po tvoe. KOJ KOGO KRADE TUKA????????!

I

Ivan_FBI

Гостин
Aj sea objasni mi, imas paket MaxADSL10, a si potrosil 22GB, ili 18GB, po tvoe. KOJ KOGO KRADE TUKA????????!

Не ги краде, он си има потрошено 10, ама овие од т-хоум глумат лудило со бројачиве... Пред некој ден имав потрошено 2-3 гига незнам колку точно, симнав игра од 3 гб и гледам на бројачот одма на 8 и нешто рипнало... :uvo::uvo::uvo:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
pa ne ja koristi sekoj taa fintata u posleden den da simnis se.
nekoj si go koriste po potreba. i sega nego da mu zemat od limitot i cela nedela da go ostavat so namalena brzina.
kolku luge go pravat taa finta da simnis poveke, a kolku pretplatnici ima. znais kolku traffic e u pitanje, stedat oni traffic, a gi ostetuvaat korisnicite koi plakaat smetki.
ako ne platis na vreme kamata odma, limit ti krade. ama firma lopovksa.
i na niv im naplakat po traffic, pa oni so kratenjeto GB zasteduvaat mnogu.

kire_koste

Которец
Член од
9 декември 2008
Мислења
307
Поени од реакции
136
Луѓе осум гига ми летнале а не сум симнал скоро ништо, само по форуми што дремам...:toe:
А камоли да симнев нешто:nesum:

Член од
20 јануари 2009
Мислења
108
Поени од реакции
1
Eve kolku kradat T-Home na potroseni GB....:nenene::tapp:.Linksys i T-Home...i sea nekoj ce rece ruterot laze :toe:i toa 2 dena ne kazuva na stranta nesto mu e zaglaveno...da reabotese sigurno ce bese povise

Abe so e bitno koj paket go imas..Dali se 10 20 50 100 Gb oni si kradat...Daj boze site nie da gi kradime niv :)))))))Ete ima edna linija tamu na ruterot ce ja vidis koga najvise sum simnal ..Koga imav na nivniot sajt 9890 Mb si pustiv 4 filmcinja da se vadas i stignav do 15Gb i taka lepo oni si go namalija....Adsl 10 ti e net batka za 10 dena...Nisto ne sum vadel deset dena osven facebook forumi i slicno...usvari oni ti vikat 10 Gb a realni se 8Gb...:pos:.Ili zamisli kako sekoj mesec ti ide smetka se ista..???:uvo:.Razlikata e vo 20 30 denara mesecno..Lafel ne lafel isto e ..Usvari kako da se vrtis gazot ti e pozadi....ako si gledal Index na A1 jasno ce bide kolku predplatnici gi isklucile svojte domasni telefoni...Od so e mnogu eftino ...:uvo:...

Член од
2 јуни 2009
Мислења
22
Поени од реакции
1
Ne sporam deka mnogu brzo leta soobrakajot. 10GB se nisto. Osobeno koga se otvaraat stranici kako Faceook, Twitter i sl. sranja (kolku samo sliki i gluposti se otvaraat, a kade e pokerot???). Ajde da bideme realni, skoro site dremime po kladilnicarski blogovi, forumi, live rezultati. Kolku pati refresh se pravi??? +, brzinite se zgolemeni, a toa znaci i pobrzo "jadenje" na trafikot. Jas licno neam takov problem oti imam 150GB, no znam deka 10-kata moze mnogu lesno da letne samo od surfanje. Pozdrav.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
108
Поени од реакции
1
Imav i jas 150 Gb ama go namaliv zaradi toa sto ne gi trosev tie 150 Gb....Max sto sum simnal e 110 Gb inace realni Gb trosam do 30 Gb ....Ali majmunite od telekom di davat 10 GB ama da se 10 a ne 8:)...A nesto novo ce ima od 1 Septemvri znae nekoj?Pozdrav Tolov

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Обично имаше некоја шпекулација за некоја новост ова време, тапа е некако. Се надевам е затишје пред бура :)

Kajgana Shop

На врв Bottom