Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
на овие бројачот пак им е заглавен?

dsc00462zbh.jpg

dsc00461plm.jpg

Eve kolku kradat T-Home na potroseni GB....:nenene::tapp:.Linksys i T-Home...i sea nekoj ce rece ruterot laze :toe:i toa 2 dena ne kazuva na stranta nesto mu e zaglaveno...da reabotese sigurno ce bese povise :)

Филип, поради такво нешто колега мој го раскина договорот во најкус можен рок. Единствена разлика беше тоа што некаде на 15ти рутерот му кажуваше дека потрошил 65GB а Телеком 95GB.

Филип, поради такво нешто колега мој го раскина договорот во најкус можен рок. Единствена разлика беше тоа што некаде на 15ти рутерот му кажуваше дека потрошил 65GB а Телеком 95GB.

Онет на WADSL от беа најточни со потрошеното.

Телеком заебавка со тоа.

t-home krade na GB i toa mnogu, ali pak imas prostor da napravis 30GB pa i poveke dodeka reconnect da naprave.
on.net tocno merat do megabajt, ali a prekoracis odma kinat brzina.

sega neznam sto e poarno (pomalku loso)

Eve kolku kradat T-Home na potroseni GB....:nenene::tapp:.Linksys i T-Home...i sea nekoj ce rece ruterot laze :toe:i toa 2 dena ne kazuva na stranta nesto mu e zaglaveno...da reabotese sigurno ce bese povise :)[/QUOTE]

Aj sea objasni mi, imas paket MaxADSL10, a si potrosil 22GB, ili 18GB, po tvoe. KOJ KOGO KRADE TUKA????????!

Aj sea objasni mi, imas paket MaxADSL10, a si potrosil 22GB, ili 18GB, po tvoe. KOJ KOGO KRADE TUKA????????!

Не ги краде, он си има потрошено 10, ама овие од т-хоум глумат лудило со бројачиве... Пред некој ден имав потрошено 2-3 гига незнам колку точно, симнав игра од 3 гб и гледам на бројачот одма на 8 и нешто рипнало... :uvo::uvo::uvo:

pa ne ja koristi sekoj taa fintata u posleden den da simnis se.
nekoj si go koriste po potreba. i sega nego da mu zemat od limitot i cela nedela da go ostavat so namalena brzina.
kolku luge go pravat taa finta da simnis poveke, a kolku pretplatnici ima. znais kolku traffic e u pitanje, stedat oni traffic, a gi ostetuvaat korisnicite koi plakaat smetki.
ako ne platis na vreme kamata odma, limit ti krade. ama firma lopovksa.
i na niv im naplakat po traffic, pa oni so kratenjeto GB zasteduvaat mnogu.

Луѓе осум гига ми летнале а не сум симнал скоро ништо, само по форуми што дремам...:toe:
А камоли да симнев нешто:nesum:

Eve kolku kradat T-Home na potroseni GB....:nenene::tapp:.Linksys i T-Home...i sea nekoj ce rece ruterot laze :toe:i toa 2 dena ne kazuva na stranta nesto mu e zaglaveno...da reabotese sigurno ce bese povise

Abe so e bitno koj paket go imas..Dali se 10 20 50 100 Gb oni si kradat...Daj boze site nie da gi kradime niv :)))))))Ete ima edna linija tamu na ruterot ce ja vidis koga najvise sum simnal ..Koga imav na nivniot sajt 9890 Mb si pustiv 4 filmcinja da se vadas i stignav do 15Gb i taka lepo oni si go namalija....Adsl 10 ti e net batka za 10 dena...Nisto ne sum vadel deset dena osven facebook forumi i slicno...usvari oni ti vikat 10 Gb a realni se 8Gb...:pos:.Ili zamisli kako sekoj mesec ti ide smetka se ista..???:uvo:.Razlikata e vo 20 30 denara mesecno..Lafel ne lafel isto e ..Usvari kako da se vrtis gazot ti e pozadi....ako si gledal Index na A1 jasno ce bide kolku predplatnici gi isklucile svojte domasni telefoni...Od so e mnogu eftino ...:uvo:...

Ne sporam deka mnogu brzo leta soobrakajot. 10GB se nisto. Osobeno koga se otvaraat stranici kako Faceook, Twitter i sl. sranja (kolku samo sliki i gluposti se otvaraat, a kade e pokerot???). Ajde da bideme realni, skoro site dremime po kladilnicarski blogovi, forumi, live rezultati. Kolku pati refresh se pravi??? +, brzinite se zgolemeni, a toa znaci i pobrzo "jadenje" na trafikot. Jas licno neam takov problem oti imam 150GB, no znam deka 10-kata moze mnogu lesno da letne samo od surfanje. Pozdrav.

Imav i jas 150 Gb ama go namaliv zaradi toa sto ne gi trosev tie 150 Gb....Max sto sum simnal e 110 Gb inace realni Gb trosam do 30 Gb ....Ali majmunite od telekom di davat 10 GB ama da se 10 a ne 8:)...A nesto novo ce ima od 1 Septemvri znae nekoj?Pozdrav Tolov

Обично имаше некоја шпекулација за некоја новост ова време, тапа е некако. Се надевам е затишје пред бура :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom