Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Едно прашање до корисниците на интернет услугите на т-хоум. Јас користам од понудиве на он нет. На почеток се беше топ но последниве три месеци нетов почна многу да им заебава па да ве прашам пошто пак ја користат мррежата на т-хоум дали и кај вас има заебанции или не? Ако нема кажујте одма да си се префрлам на т-хоум.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Едно прашање до корисниците на интернет услугите на т-хоум. Јас користам од понудиве на он нет. На почеток се беше топ но последниве три месеци нетов почна многу да им заебава па да ве прашам пошто пак ја користат мррежата на т-хоум дали и кај вас има заебанции или не? Ако нема кажујте одма да си се префрлам на т-хоум.
Кај мене нема, освен пред неколку дена кога имаше целосен прекин поради нивната колокација, но јас искрено долг период не сум приметил никакви проблеми. Дури можеш да им се јавиш и на 0800 12345 па да прашаш дополнително.
ПС. Сепак зависи од локација до локација, но јас сум презадоволен од линијата...

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Кај мене нема, освен пред неколку дена кога имаше целосен прекин поради нивната колокација, но јас искрено долг период не сум приметил никакви проблеми. Дури можеш да им се јавиш и на 0800 12345 па да прашаш дополнително.
ПС. Сепак зависи од локација до локација, но јас сум презадоволен од линијата...
Можеби имаш право за локацијата поради тоа што сум во Капиштец па дека многу луѓе има и нешто такво ама сепак и да е така било која фирма да е во договорот не треба да ти пишува интернет без никакви проблеми 24 часа и слично. Изгледа шансите ќе си ги пробам со т-хоум следниов пат.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Истото што го кажа Junkie важи и за мене. Презадоволен сум. Тие што не се, се тие (кои што се многу ретки) каде што Thome има одредени проблеми во тој реон. Брзината и стабилноста, се на највисоко ниво :wink:

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
дали можи да се провери колку upload имам напраено зошто во последниве 2-3 месеци брзо ми се троши интернетот?

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Да не има некој проблеми со нетот моментално? Како на пример да не може да отвори поедини страни поради невремињава и грмеживи низ државава? :toe:

P

Princ

Гостин
дали можи да се провери колку upload имам напраено зошто во последниве 2-3 месеци брзо ми се троши интернетот?
Може ако си инсталираш програма (како DUMeter) за таа намена. Со таа програма се мери нетот во двете насоки.

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
До сега ја користев MaxADSL 10 стандардната понуда, и денес ми се јавија со понудата Call & Surf Start (значи исто 10 гб, иста брзина + безжичен рутер + 200 бесплатни минути) Дали вие што сте користеле Call & Surf сте задоволни, од аспект на тоа дали има некои скриени трошоци или неодстатоци или пак дали тие 200 бесплатни минути ги даваат стварно и слично?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.455
До сега ја користев MaxADSL 10 стандардната понуда, и денес ми се јавија со понудата Call & Surf Start (значи исто 10 гб, иста брзина + безжичен рутер + 200 бесплатни минути) Дали вие што сте користеле Call & Surf сте задоволни, од аспект на тоа дали има некои скриени трошоци или неодстатоци или пак дали тие 200 бесплатни минути ги даваат стварно и слично?

Скријани трошоци само + 50 денари идентификација на повик.

Друго нема...

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Како што кажа тенеке, а и да се надоврзам, во врска со 200те бесплатни мин. ги даваат со сигурност.

А, во врска со брзината и стабилноста на интернетот, ако до сега не си имал некакви проблеми, тогаш воопшто и не му ја мисли во врска со тоа.

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Како што кажа тенеке, а и да се надоврзам, во врска со 200те бесплатни мин. ги даваат со сигурност.

А, во врска со брзината и стабилноста на интернетот, ако до сега не си имал некакви проблеми, тогаш воопшто и не му ја мисли во врска со тоа.
Па штом е така добро направив што ја прифатив. :wink:
Инаку ова им е некоја стратегија, откако го отплатив модемот и сега ми е бесплатен, па сега ајде рутер да си купам. Но мислам дека подобро е со рутер, отколку модем, можам и другиот компјутер да ги поврзам со нет.
Покрај тоа таа фиксна претплата од 399 ден што претходно се плаќаше за телефонот, ја немало веќе, значи испаѓа поефтино од МахАДСЛ 10 пакетот. :smir:

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Дали можи да се види негде на нет кога ми истекува договорот ? Ако можи некој директен линк да ми даде нема да е лошо, го надминав лимитот и одвај форум отвара.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Дали можи да се види негде на нет кога ми истекува договорот ? Ако можи некој директен линк да ми даде нема да е лошо, го надминав лимитот и одвај форум отвара.
За на интернет незнам, мислам дека нема. Совет мој, да побараш по дома, на писмено, на лист да го најдеш договорот и да видиш убаво, кога си се приклучил.

Доколку го имаш изгубено, јави се до T-home и прашај. Сигурен сум дека ке ти одговорат.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.193
Поени од реакции
8.277
Едно прашање овие што имаат Cal surf пакет дали е рутер тоа што го даваат или нешто друго е.

Kajgana Shop

На врв Bottom