Интересни информации си напишал, а види јас сум одалечен од централата 5-6 км, колку максимум може да добијам ?Не ќе е до телеком пошто они имаат капацитет
АДСЛ2 максимална брзина што може да ја постигни е ~12Мбпс при одалеченост од 500-600 метра од централа
АДСЛ2+ максимална брзина што може да ја постигне е ~24Мбпс при истата одалеченост, се што е поголема одалеченоста овие две технологии се понашаат исто, односно немаат разлика.
АДСЛ2+ работи на принцип што двојно ја зголемува пропусноста но треба посебен кабел кој може да поднесе (АДСЛ2+ даунстримот иде на фрекфенции од 0,14 до 2,2MHz)
Секој корисник што е подалеку од 2КМ од централата нема теорија до добие поголема брзина од 10Мбпс, односно 10Мбпс можат да имаат корисниците кои не се подалеку од 2,5 км од централата
Од 2,5-3,5 км брзината опаѓа до 4Мбпс
Значи ли ова дека ако планираат да пуштат иптв, таа брзина од 8 мега бита е достапна само на корисници одалечени 1 км од централите и дека само тие ќе можат да ја користат оваа услуга ?
Еве види си на графикот
Најверојатно со оптика ќе решаваат, еден прстен околку Скопје па ќе крпат некако. Но штом се решиле на овој чекор сигурно имаат решениеЗначи ли ова дека ако планираат да пуштат иптв, таа брзина од 8 мега бита е достапна само на корисници одалечени 1 км од централите и дека само тие ќе можат да ја користат оваа услуга ?
Смени сплитер, доколку имаш 2 телефона едниот исклучи го и пробај. И ако имаш некој телефон приклучен ПРЕД сплитерот, исто исклучи го.Ma brzinata si e ok kaj mene problemot e sto samo paga intermecov....
Може братче само овој јузер има рестрикции мора некако да се најде хак и да се креира нов јузер па после се подесува не е сложено инаку малце е глупо менито.А за брзината не сум сигурен но можеш да му ставиш на пр. 1Мбит на безжичниот и нема шанси да добие поголема брзина од 1Мбит.на пр............Епа вака....
THOMSON ST780 - Му давам на комшијава нет...преку Wireless но секогаш доаѓа до карање....ете како денес...
Синоќа намерно не го пуштив пц-во да симиња....и напрајв дисејбл на мрежната....и доаѓа до ее....јас немам спуштано ништо...али ај да не ве замарам и да си прашам...
Дали постои опција на овој рутер да го лимитирам одреден ПЦ- со одредена мак адреса на брзина и лимит на доунлоад??
Мислам дека неможе да се ограничи брзината. Сега го разгледав менито за вајрлесот, такво нешто не видовЕпа вака....
THOMSON ST780 - Му давам на комшијава нет...преку Wireless но секогаш доаѓа до карање....ете како денес...
Синоќа намерно не го пуштив пц-во да симиња....и напрајв дисејбл на мрежната....и доаѓа до ее....јас немам спуштано ништо...али ај да не ве замарам и да си прашам...
Дали постои опција на овој рутер да го лимитирам одреден ПЦ- со одредена мак адреса на брзина и лимит на доунлоад??
Ова со сертификатов се појавува кога првпат ќе ја отвориш страната... а во врска со лимитот, јави се на 080012345 пожали им се нека видат што е работаaccount.adsl.com.mk:443 uses an invalid security certificate.
The certificate expired on 10/16/2008 3:51 PM.
(Error code: sec_error_expired_certificate)
Фино...ми симнаа на 64/64, а имам уште еден гига отприлика...
Знае некој што е работава?