Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
teneke не е поентата у чуда да прават поентата е што толку мрзливи биле кажи ми да фателе пред едно 4-5 месеци да ја средуваат мрежата сега никакви проблеми не би имале а не они чекаат до последен момент да се деси mass over issues од многу корисници и сега ќе имаме проблеми. Најдобро ќе им дојде да напишат негде на нивниот сајт како информации и да ја поделат скопјево и македонијава на зони така што на пример има информации, денес у центар можно е да има проблеми со конекциите поради тоа што имплементираме IPTV во таа зона. А не они ништо ни глас не се слуша ни ништо, све повеќе и повеќе незадоволни луѓе. Треба да вработат стручни луѓе и во тоа телефноскиот сервис што го нудат кога им се јавуваш за проблеми, не они вработиле обични диспечери што појма немаат од конекции или компјутери, ffs ти вика антивирусот бил или пак напонот. Па до кога бре мутави ќе не прават, ај така да го зафркаваат некој што појма нема и од мрежи и од компјутери сваќам а не некој што бајаги се разбира. смешно но точно : Прво пушти реклама насобери луѓе па после мисли како да се среди проблемот.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Мислам џабе ќе пробуваш, очигледно е дека многу почнаа да се жалат откако зголемија брзини и ги воведоа comfort пакетите, изгледа се преценија во можностите (или поверојатно дека знаеа што ќе биде, ама само гледаат на профит).
Абе види, јас го имам овој томсонот и кај мене одвреме навреме престанува да свети интернет диодата. Се јавив у техничка, му објаснив што е и како е, и ми вика ако DSL диодата свети, тогаш не е проблем со линијата туку дека кај мене има моментален прекин на конекцијата ( како јас тоа да го знам, ама ајде де... ) и ми предложија така да пробам со тоа уредот за напонот. туку ме буни нешто друго, ми викаат дека паѓа напонот и се рестартира рутерот, ама кај мене сите диоди ( освен таа интернет ) светат, а јас кога го рестартирам рутерот ( значи го исклучам и пак го уклучам ) освен диодата power, друго ништо не свети... :toe:

Абе види ако ти падне напонот ќе имаш други проблеми како рестарт на пц итн, точно е тоа дека рутер или модем се ресетира но не нонстоп + види рутер статистики кога што се десило, ќе ти покаже дали е рестарт дали па паѓа од кај нив. На крај на крај ете и да ти е од напонот ко што мислиш иди у најблиската продавница за пц и купи си power protector продужен 300-500 ден е и после да видиме дали ќе ти паѓа напонот. Ако не е до напонот иди у мт њет и лупни им го од глава тоа продужниот дубаранската монополска нивна.

Значи тоа е исто кај сите само да те вртат у круг, не дека знаат што е проблемот али ако ти го каже може да го скинеш договорот доколку е од нивна страна, а вака најлесно кажи "Дечко кај тебе нешто е дали антивирусот, дали модемот, дали напонот, дали windowsot итн итн" Кај мене јас цело зимо имав проблеми лани од ноември до април скоро нонстоп пагаше конекцијата на секои 4-5 минс, a.k.a SNR маргинот ми паѓаше ко лудо и ма јавувај се ма фаќај врски ма ова ма он ништо, чим им се јавиш нетот не паѓа и после 1-2 саати пак истото беше паѓаше нонстоп.

И на крај знаете како се поправи, јебига кога ја поправаа улицата кај мене местеа нови цевки за вода од дожд ги натопија каблите за телефон под земја што идат и оп мораа да ѓи мењаат. После тоа никакви проблеми ни паѓање на конекција нит ништо. Но тоа е македонското кој го е*е корисникот, никад не е у право. И они и офф нет пуштаат конекции а не им се прилагодени линиите за тоа, абе смешки се. Ај доста текст напишав како семинарска да пишувам ми изгледа.
види за ова последново што си го пишал, значи имаат интервенирано кај мене ( едно 15ина пати ), дома кабли, сплитери и слични чуда незнам колку пати ги променија досега, рекоа дека е во ред дома значи нешто проблем со линијата. Па доаѓаше друга еќипа, ме приклучија на друга бандера ( на некој друг вод, парици и сл. глупости што не ги разбирам ), го сменија кабелот од бандерата до дома и ПАК исто... пак пријавив проблем, и ми викаат
- дечко неможеме ништо повеќе да сториме, толку е можноста во тој регион, ако сакаш користи, ако не врати ја опремата... :nerv:
е сега пази ситуација, пред 2 дена ми се јавуваат од телеком, нешто правеле анкета кај незадоволни корисници, и кога ми се јави таа тетката, убаво и изрецитирав од А до Ш што е и како е, и вчера оп батињата се јавива, смениле нешто кај нив у централа и ми викаат дека сега капацитетот на линијата бил зголемен за 33 % и дека КОНЕЧНО се ќе се нормализирало. Па ајде да видам што ќе испадне од сево ова

P

Princ

Гостин
Сите имаме различни искуства. Јас од почеток на септември се жалам (кога зголемија брзини) и НИТУ еднаш не дошле да видат што е проблемот иако секоја недела барем по еден налог мој има отворено. Едноставно ги затвараат, без образложение. Зошто е затворен ги прашувам, нешто у стилу ќе ми одговорат "па веројатно е решен проблемот", за цело време исто да кружиме. Нит доаѓаат, нит го решаваат од кај нив... едноставно си седи проблемот. Најверојатно ќе седи се дур седам и јас кај нив, а тоа нема да е уште долго. Никој за мои 2500 денари нема да ме секса.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Сите имаме различни искуства. Јас од почеток на септември се жалам (кога зголемија брзини) и НИТУ еднаш не дошле да видат што е проблемот иако секоја недела барем по еден налог мој има отворено. Едноставно ги затвараат, без образложение. Зошто е затворен ги прашувам, нешто у стилу ќе ми одговорат "па веројатно е решен проблемот", за цело време исто да кружиме. Нит доаѓаат, нит го решаваат од кај нив... едноставно си седи проблемот. Најверојатно ќе седи се дур седам и јас кај нив, а тоа нема да е уште долго. Никој за мои 2500 денари нема да ме секса.

Мораат да затворат проблем, затоа што ако свети 2 дена кај нивните надлежни како црвено (нерешен) ќе ги кренат на клоци. А зошто не ги решаваат пролбемите е тоа незнам.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Прашање до тие без проблеми. Колку ви е максимален up time на интерент конекцијата (не DSL). Кај мене повеќе од 5-6 саати не било, DHCP-то на телеком е така наместен да реконектира на секој 5-6 саати или?

Lorddd

Титула - Лорд
Член од
18 март 2007
Мислења
1.067
Поени од реакции
53
Да ве прашам, како може да проверам колку имам истрошено, колку сообраќај имам направено?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Остварен ADSL сообраќај за корисничкото име (не е важно)@t-home.mk заклучно со 10/24/2008 12:52:50:

Сообраќај (upload + download):
29248.31 MB

и сеуште ми ја немаат намалено брзината :vozbud:, ој та после разбери ги и т-хоум...

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Да не го имаат поместено лимитот, гледам кај сите ова се дешава?

Lorddd

Титула - Лорд
Член од
18 март 2007
Мислења
1.067
Поени од реакции
53
Со колку download-ирате вие? Еве мојот е 6мб, а слегнувам со 70 :toe:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Да не го имаат поместено лимитот, гледам кај сите ова се дешава?
незнам дали е поместен лимитот, или е нешто кај нив. Во секој случај нам ни одговара :)

Со колку download-ирате вие? Еве мојот е 6мб, а слегнувам со 70 :toe:
Кај мене моментално варира 250-320 кбпс

Kajgana Shop

На врв Bottom