Мислам џабе ќе пробуваш, очигледно е дека многу почнаа да се жалат откако зголемија брзини и ги воведоа comfort пакетите, изгледа се преценија во можностите (или поверојатно дека знаеа што ќе биде, ама само гледаат на профит).
Абе види, јас го имам овој томсонот и кај мене одвреме навреме престанува да свети интернет диодата. Се јавив у техничка, му објаснив што е и како е, и ми вика ако DSL диодата свети, тогаш не е проблем со линијата туку дека кај мене има моментален прекин на конекцијата ( како јас тоа да го знам, ама ајде де... ) и ми предложија така да пробам со тоа уредот за напонот. туку ме буни нешто друго, ми викаат дека паѓа напонот и се рестартира рутерот, ама кај мене сите диоди ( освен таа интернет ) светат, а јас кога го рестартирам рутерот ( значи го исклучам и пак го уклучам ) освен диодата power, друго ништо не свети...
Абе види ако ти падне напонот ќе имаш други проблеми како рестарт на пц итн, точно е тоа дека рутер или модем се ресетира но не нонстоп + види рутер статистики кога што се десило, ќе ти покаже дали е рестарт дали па паѓа од кај нив. На крај на крај ете и да ти е од напонот ко што мислиш иди у најблиската продавница за пц и купи си power protector продужен 300-500 ден е и после да видиме дали ќе ти паѓа напонот. Ако не е до напонот иди у мт њет и лупни им го од глава тоа продужниот дубаранската монополска нивна.
Значи тоа е исто кај сите само да те вртат у круг, не дека знаат што е проблемот али ако ти го каже може да го скинеш договорот доколку е од нивна страна, а вака најлесно кажи "Дечко кај тебе нешто е дали антивирусот, дали модемот, дали напонот, дали windowsot итн итн" Кај мене јас цело зимо имав проблеми лани од ноември до април скоро нонстоп пагаше конекцијата на секои 4-5 минс, a.k.a SNR маргинот ми паѓаше ко лудо и ма јавувај се ма фаќај врски ма ова ма он ништо, чим им се јавиш нетот не паѓа и после 1-2 саати пак истото беше паѓаше нонстоп.
И на крај знаете како се поправи, јебига кога ја поправаа улицата кај мене местеа нови цевки за вода од дожд ги натопија каблите за телефон под земја што идат и оп мораа да ѓи мењаат. После тоа никакви проблеми ни паѓање на конекција нит ништо. Но тоа е македонското кој го е*е корисникот, никад не е у право. И они и офф нет пуштаат конекции а не им се прилагодени линиите за тоа, абе смешки се. Ај доста текст напишав како семинарска да пишувам ми изгледа.
види за ова последново што си го пишал, значи имаат интервенирано кај мене ( едно 15ина пати ), дома кабли, сплитери и слични чуда незнам колку пати ги променија досега, рекоа дека е во ред дома значи нешто проблем со линијата. Па доаѓаше друга еќипа, ме приклучија на друга бандера ( на некој друг вод, парици и сл. глупости што не ги разбирам ), го сменија кабелот од бандерата до дома и ПАК исто... пак пријавив проблем, и ми викаат
- дечко неможеме ништо повеќе да сториме, толку е можноста во тој регион, ако сакаш користи, ако не врати ја опремата... :nerv:
е сега пази ситуација, пред 2 дена ми се јавуваат од телеком, нешто правеле анкета кај незадоволни корисници, и кога ми се јави таа тетката, убаво и изрецитирав од А до Ш што е и како е, и вчера оп батињата се јавива, смениле нешто кај нив у централа и ми викаат дека сега капацитетот на линијата бил зголемен за 33 % и дека КОНЕЧНО се ќе се нормализирало. Па ајде да видам што ќе испадне од сево ова