Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
jas sum da se zgolemi limitot na 2 gb min brzinata super si e :)

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19

Гледајте што се случува со адслот !!! Итоа не само еднаш, кога и да пуштев да ми симнува со оваа брзина симнуваше ! Леле ко не беше цело време ваква брзината ! 18 Мегабајти ги симнував за помалце од секунда...

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Wow kaj mene najpoveke sto se pojavi bese 150 kbps :) a ova neznam :)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
MkForces напиша:
Гледајте што се случува со адслот !!! Итоа не само еднаш, кога и да пуштев да ми симнува со оваа брзина симнуваше ! Леле ко не беше цело време ваква брзината ! 18 Мегабајти ги симнував за помалце од секунда...
И? За 3 секунди ти го симна?

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
Сакав да кажам дека тоа што го гледате погоре се случуваше некаде околу половина час, од 00 часот до кај 00:30 негде... Радминот обично го симнуваше за помалку од секунда, и не можев дури ни скриншот да фатам. После то едвај успеав да фатам како симнува со 4000 и кусурот килобита во секунда...

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Многу е битно дали он ја имал таа брзина или е грешка некоја во фајрфоксот и мерачот одскокнал.
Ај темолам одговори ми на претходното прашање.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
MkForces напиша:
Сакав да кажам дека тоа што го гледате погоре се случуваше некаде околу половина час, од 00 часот до кај 00:30 негде... Радминот обично го симнуваше за помалку од секунда, и не можев дури ни скриншот да фатам. После то едвај успеав да фатам како симнува со 4000 и кусурот килобита во секунда...

Јас мислам дека типов ве лаже ево зошто....
Е дечки вака ќе направите сега за да постигнете олкава брзина......и поголема.
Одете на која било страна каде што сакате да спуштите нешто и кога ќе ви излезе тој прозорецот да му направите save as оставетего така околу 10-15 минути(што подолго поголема брзина).Па после тоа пишете со која брзина сте спуштале.....

Член од
18 август 2006
Мислења
325
Поени од реакции
4
Имам видено брзина од 600 Кбајти/с, кај едно другарче на WADSL, во јуни, ама му траеше само еден ден, али 4000 Кбајти/с, тоа е скоро 32 Мбити/с, што е голема вредност во однос на капацитетот со кој што располага МТ.

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
WTF? Каков ви е пингот во моментов?

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Абе пробајте како што ви реков па ќе ви стане јасно како има постигнато толку.

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
Joey напиша:
Јас мислам дека типов ве лаже ево зошто....
Е дечки вака ќе направите сега за да постигнете олкава брзина......и поголема.
Одете на која било страна каде што сакате да спуштите нешто и кога ќе ви излезе тој прозорецот да му направите save as оставетего така околу 10-15 минути(што подолго поголема брзина).Па после тоа пишете со која брзина сте спуштале.....
ц ц ц ц ... Сеа треба да се карам пак ? БООООООООООО ЕЈ !!!! Не си арен ти бе чоек, јас ти викам... лечи комплекси негде на друго место... Ајде изведи го то шо го викаш да видиме дали можи така... Постигни брзина од 4000 kbps...
Ех, ко немав Camtasia Studio инсталирано на компјутер, па да ти снимев и клипче да видеше !

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Летото си седам и симнував нешто и имаше download од 2.000 кб/с.Ама кратко траеше тоа!!!само 10-тина минути.
Сега симнував со download accelerator и симнував со 300кб/с ама 5 секунди после се смири на 105 кб/с

Член од
18 август 2006
Мислења
325
Поени од реакции
4
MkForces напиша:
ц ц ц ц ... Сеа треба да се карам пак ? БООООООООООО ЕЈ !!!! Не си арен ти бе чоек, јас ти викам... лечи комплекси негде на друго место... Ајде изведи го то шо го викаш да видиме дали можи така... Постигни брзина од 4000 kbps...
Ех, ко немав Camtasia Studio инсталирано на компјутер, па да ти снимев и клипче да видеше !
Во секој случај топ, камо да ти траело барем два, три часа!

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
vlatko напиша:
Летото си седам и симнував нешто и имаше download од 2.000 кб/с.Ама кратко траеше тоа!!!само 10-тина минути.
Сега симнував со download accelerator и симнував со 300кб/с ама 5 секунди после се смири на 105 кб/с
И мене првпат ова ми се случува.... До пред то ми се случувало да симнувам со 500 килобита во секунда... Али ова ??? И мене ми беше многу чудно, си реков дека лажи мерачот на фајрфокс... Ама стварно работите кои ги симнував се земаја ептен брзо ! Пример како што дадов со радминот, за помалце од секунда се земаше...
Немам причина да лажам, туку сакав само да го споделам чудото со вас што ми се случи вчера ...

Kajgana Shop

На врв Bottom