Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513

еве го и денес...
дајте у АЕК ке ги пријавиме ако може телефонски .. така масовно може ке има ефект

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809

Иако покажува само 1/4 од брзината што треба да ја имам сурфањето иде супер, торенти не знам.
--- надополнето: Dec 5, 2011 6:10 PM ---
Еве, пуштив торент со многу сидери за да проверам и не иде повеќе од 190 kB/s, што значи дека спидтестот е валиден, иако browsing-от е океј..

Член од
20 јануари 2009
Мислења
658
Поени од реакции
543
Немораја ич да зголемват трансфер, поарно упола нека го намалеа само да го напраеа стабилен! Овие 2 недели заборајв шо е то јутуб, ништо не отвара, катастрофа, 1.5мб/с беше највисоко измерена брзина во изминатиот период....иту еднаш, другите пати и по 0.2~0.5..... а и јас замислував да пријавам во АЕК, ама кога пријавував еднаш за проблем со ВИП, од таму ми рекоја да поднесам прво приговор во ВИП, па доколку ми го одбијат приговорот, да се јавам во АЕК и таму да поднесам приговор за одбивање на приговорот од страна на ВИП. Значи и то ми делува ко процедура, а зошто во телекабел нема договор, никој не е обврзан да седи таму, можи да се смени во секој момент. Дали некој има вакво искуство инаку сум спремен во секој миг да ги пријавам, ама осеќам дека ќе е залудно. Близу ги чекам со неетрпени во Битола!!!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Денес во Центар имав нешто работа на еден компјутер и префрлав фајлови. Абе мамата на овие еј, два саата за 100 мегабајти трансфер. Јака ви душа искрено како седите на нив, нерви ко јажиња имате.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Денес во Центар имав нешто работа на еден компјутер и префрлав фајлови. Абе мамата на овие еј, два саата за 100 мегабајти трансфер. Јака ви душа искрено како седите на нив, нерви ко јажиња имате.

така опцуј олесни се :pos:
женско кое пцуе:vozbud:

да имавме близу и ние ќе ги одебевме

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
така опцуј олесни се :pos:
женско кое пцуе:vozbud:

да имавме близу и ние ќе ги одебевме
Кога нешто ми узурпира испланирано време не можам а да не испцујам :)

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
I don't want to live on this planet anymore (n)
Ете, те од вакви како тебе ке си останеме ние лимитирани со мизерни брзини и количини на трансфер, додека во светот лимитите се веке историја.
BTW, коа ти е таа идеална брзина на тебе со која 40 gb ке ги симнуваш за 12 саати? 32KBps? Eпа ајде да те просветлам малку, ако не си знаел овде во Македонија постојат и големи (гигантски во однос на твојата идеална) брзини од > 3MBps, така да 40GB не се проблем. Али продолжи ти да им веруваш на Оф-Лелекабел дека нивните брзини се идеални и дека нивниот интернет е најбрзиот, како што тропаат во рекламата.

Откако го зголемија лимитот нон-стоп им е вака. Не инвестираат во инфраструктурата и ова е резултат на тоа.
пресметав и таа брзина е 8 мбпс
ОК за 13 саати ќе спуштиш 40 гб АКО НЕ ПАЃА
а знам дека ќе падни и рачунај дека со телекамен за неколку дена и во меѓувреме ќе сурфаш со полжав брзина и ќе искиниш нерви и затоа НЕ СЕ ИСПЛАЌА да паќаш 1500 за "неограничен"

Кога нешто ми узурпира испланирано време не можам а да не испцујам :)
и јас сум таков

и знајш шо си мислев до пред некој ден?
дека кога ќе дојди некој подобар оператор (близу) иако модемот си го купив дека ќе им го фрлам таму во дирекцијата ама кога подразмислив едноставно модемот ќе го исклучам од струја и ќе плаќам кабловска само (не заради спортклуб оти не ги ни гледам тие) туку да имам можност во случај да има проблеми близу на почеток и да имам и друга алтернатива

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809

Дај бе масовно да ги пријавуваме во AEK, мамата нивна, плаќам за 8 мегабита, а добивам упола, ако не и помалце...

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
и кај мене мери 0,3 ама пробав еден трипл икс од замунда да спуштам и со максимум спушташе ама чудно ми е оти страните брзо ми се отвораат иако 0,3 мбпс вели спид тестот
и шо ако ги пријавиме кога не си врзан за договор

јас пак ќе треба да штедам и да не ги надминам тие фантастични 100 гб

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
мамицата да им ебам на сите таму......така да им кажеш

M1K1 007

не у еу
Член од