Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
[/COLOR]Ај трета надпуна.Гледам овие од Оне ги дуплирале пакетиве за интернет а и Т-Хоме се спрема за истото овие имаат ли намера нешто да качуваат?:tapp:
Сакаш да кажеш дека сеа пакетот од т-хоме од 15гб,ќе биде 30?

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.631
Поени од реакции
7.451
Maшала стварно излегол чак има 2 модема у понуда (за Скопје и Велес колку шо видов)
# Thomson TCM470 (docsis 3.0) 4200 ден.
# Thomson THG570 (docsis 3.0) 5200 ден....овој има и VOIP
Ај сеа некој нека го сефтоса и да каже импресии и секако speedtest :)

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.354
Сакаш да кажеш дека сеа пакетот од т-хоме од 15гб,ќе биде 30?
За т-Хоме незнам ама на фејсбук рекоа дека ке има известување.Кај Оне пакетот од 20гб сеа е 40 а тој од 40 сега е 80гб.

Член од
9 мај 2005
Мислења
100
Поени од реакции
13
Користам интернет на Телекабел веќе 5-6 години и никогаш немало проблеми.

Сега од пред 3-4 дена е страшна тапа. Во секое време од денот. А не беше вака. (Центар, карши Рамстор). Многу е споро и неупотребливо...

DL-от оди одлично (?) ама сурфот е катастрофална тапа и морам да правам refresh по неколку пати.

Модемот ми е директно вклучен во компјутер и немам рутер, така што до провајдерот е.

Да не им некој сличен проблем и да не знае шо е работава?

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.354
Јас имам таков проблем последните 2 години така да биди среќен:pos2:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
До преоптеретеноста е. Еве јас од Струмица, ова е најмалку што ми има паднато у последните 6 месеци. Никогаш не е било под 8.

Торенти преку 950 а сум пробал и лајвстримови. Да остане така сум презадоволен. Само ме напна телевизијата, хрт2, фокс и тие.. кои ги има сега само како дигитални, па ако немаш фенси телевизор треба рисивер. :)

Член од
9 мај 2005
Мислења
100
Поени од реакции
13
Само шо го пишав постот горе, интернетот се опрај како во најдобрите денови и сега лета. :)

Мојот живот поФторно има смисол :)

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.354
До преоптеретеноста е. Еве јас од Струмица, ова е најмалку што ми има паднато у последните 6 месеци. Никогаш не е било под 8.

Торенти преку 950 а сум пробал и лајвстримови. Да остане така сум презадоволен. Само ме напна телевизијата, хрт2, фокс и тие.. кои ги има сега само како дигитални, па ако немаш фенси телевизор треба рисивер. :)
Fox Life ја има на дигиталната?

Член од
20 јуни 2010
Мислења
16
Поени од реакции
3
Пак е тапа отсабајлево :)

Свашта :)
Да не си случајно во Скопје-центар, ги имам буквално истите симптоми како твоите?

Моментален резултат (после 5 неуспешни од што даунлоудот е толку про):

А еве од другар од нерези гледам исто му е брз нетот:

Регионален дефект фтњ.

Член од
9 мај 2005
Мислења
100
Поени од реакции
13
@Некој

Da, od Skopje Centar sum i izglea go imame istiot problem. Preku vikendot beshe tapa, pa go opraja vchera (ponedelnik) pa deneska otsabajle (vtornik) pak beshe tapa za sega da e pak normalen i leta besprekorno. Se oprai.

Ako iam pak problemi, kje pisham. :)

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Хехе, како најлесно локализираш проблем со опрема ... отвараш кајгана форум и гледаш од кај има најмногу пријавени ...

Викендов не беше само во ТК проблемот - истиот ефект го имав јас на оптик пакет у сред симинјанје на 300мб мистериозно падна трансфер од 1МБ/сек на 12кб/сек ...

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.354
Јас немав проблем со даунлоад брзината.Пример држи 500кбс на торент ама видео на јутјуб и слично нема теорија да ти пушти.еве сеа чекам клип да се испуни и несака.глупости на квадрат

Kajgana Shop

На врв Bottom